Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 79

• 40 364
  • 738
  •   1
Отговори
# 645
Cvety.Yankova
Мога да ти предложа смес от чай, който мъжа ти да пие. Нашия лекар го предписва като добавка към хапчетата, и ние сме с лоша морфология. Не се знае колко ще му подействат, но със сигурност няма да му навредят. Ще ти напиша пък вие си решете. Успех

# 646
Момичета, след колко време се възстановихте след пункцията и как? Днес ми е втори ден и все още ме боли 🙁

# 647
Момичета, след колко време се възстановихте след пункцията и как? Днес ми е втори ден и все още ме боли 🙁

Не се тревожи, аз едва на третия ден успях да започна да вървя като човек. Пунктираха ми 13 и извадиха 11 яйцеклетки. Първите два дни имах ужасни болки, не можех да вървя права, като баба бях. Боляха ме яйчници, кръст и целия корем - дори и в бъбреците усещах болки.
На третия ден вече нещата бяха по-добре. Вдигнах обаче температура заради малък излив в коремната кухина и малки съсиреци, но това беше нормално състояние тогава предвид броя извадени. На 5я ден вече бях като нова - тогава ми беше и трансферът.
Можеш да пиеш НоШпа 3х2.
Успех 🍀

# 648
Моя трансфер ще е на 3-ти ден и се притеснявам дали ще се възтановя.

# 649
На мен ми е 10 ден след пункция и чак днес мога да кажа, че съм горе долу добре. Страшно подута бях, на където и да се обърна всичко ме болеше. От това подуване ме боляха и мускулите на корема. Трудно вървях,трудно се обръщах в легнало положение. Общо взето бях зле,въпреки не положителния резултат от пункцията. Явно е доста относително. Пий повече течности и по-малко сол.

# 650
Моя трансфер ще е на 3-ти ден и се притеснявам дали ще се възтановя.
И аз се притеснявах, защото първоначално беше замислено да правим трансфер на 5ти, но в последствие направихме ЕТ на 3ти ден. При мен беше тежка пункцията и риск от асцит, но ми се размина. Чак днес и аз мога да кажа, че се чувствам добре. Точно 5 дни след пункцията.

# 651
Добре, тогава ще стискам зъби и да се надявам че всичко ще мине успешно. Пожелавам ви само  плъсто чхг.

# 652
Момичета, не мога да повярвам, че сте имали такива болки и то толкова дни след пункция. Направо ме плашите. Кои са тези лекари, които извършват тази проста манипулация, та толкова дни да не може да се възстановите. При мен извадените фоликули бяха 46, болки имах само вечерта и то търпими, даже час след като се прибрахме от болницата излязохме на вечеря. На другия ден почти нищо не усещах, обикалях магазините цял ден. А пък режим изобщо не съм спазвала. Казаха ми много вода и много разходки в следващите дни и така и направих. По добре не се залежавайте.

# 653
Не съм се залежавала, още на следващия ден бях на работа. Но не ми беше обяснено какво да правя. Никой не ми каза пий повече вода, яж протеини, махни солта и единствено ми беше изписан антибиотик за евентуална инфекция. Но това е положението, добре че сте вие тук, че да имам кураж и някакъв обмен на информация.

# 654
Момичета, не мога да повярвам, че сте имали такива болки и то толкова дни след пункция. Направо ме плашите. Кои са тези лекари, които извършват тази проста манипулация, та толкова дни да не може да се възстановите. При мен извадените фоликули бяха 46, болки имах само вечерта и то търпими, даже час след като се прибрахме от болницата излязохме на вечеря. На другия ден почти нищо не усещах, обикалях магазините цял ден. А пък режим изобщо не съм спазвала. Казаха ми много вода и много разходки в следващите дни и така и направих. По добре не се залежавайте.

Не съм много съгласна с това.
 Стаменов изрично 3 дни преди пункция и 3 след ми беше казал да внимавам как се движа, за да не се усучат яйчниците, които по време на стимулация нарастват, а след пункция често се пълнят с течност и са уголемени!
Нека не се дават такива съвети на момичета, които за първи път минават през това, имам предвид съвети с разходки и ходене по магазини, защото от това беля може да стане, от почивка обаче по-малко вероятно. Всеки по различен начин понася процедурата и е редно да е внимателен и да се пази.
Радвам се, че ти си била в толкова перфектна форма, дай Боже всекиму, ама малцина са.

Последна редакция: ср, 20 окт 2021, 23:27 от Shantii

# 655
Момичета на някоя от вас  да се случвало като пие противозачатъчни да я болят гърдите? Вече седмица пия и от няколко дена ме болят, все едно ще ми идва, а докторката каза, че седмица след като ги спря ще ми дойде??? Това дали е нормално. Моя мъж чел се напълнявало 😤🤣 и може да ми пораснат 😁

# 656
Момичета на някоя от вас  да се случвало като пие противозачатъчни да я болят гърдите? Вече седмица пия и от няколко дена ме болят, все едно ще ми идва, а докторката каза, че седмица след като ги спря ще ми дойде??? Това дали е нормално. Моя мъж чел се напълнявало 😤🤣 и може да ми пораснат 😁

Нормално е в началото на старта на приема на противозачатъчни таблетки да има дискомфорт в гърдите, корема, главоболие, гадене, задържане на вода и др. Това отминава, организмът свиква към вкарването на хормони отвън и нещата се регулират естествено и безпроблемно. Не мисля, че трябва да се притесняваш. Особено щом са ти изписани от лекар и с цел.
А това с напълняването за мен е неправилна статистика - нито аз, нито някоя от моите приятелки, въпреки пиене на противозачатъчни с години, сме напълняли. То казват, че и от стимулация при инвитро се напълнява, но аз лично свалих 1кг. Много в индивидуално и до организъм.

Последна редакция: чт, 21 окт 2021, 00:02 от Shantii

# 657
При мен на пункцията имах 10 фоликула с 9 зрели яйцеклетки от единия ми останал яйчник и нямах почти никакви болки, тръгнахме си обратно за БГ на същия ден. Два дни преди пункцията и след нея ми бяха казали да внимавам с движенията. След пункцията да изпия едно хубаво, голямо кафенце и много вода. Това и направих и бях пушка на другия ден 😀

Аз приемах Ясмин и имах чувството, че гърдите ми ще се пръснат … а цикълът след това беше много слаб. Този ефект с гърдите го имах и със стимулацията, докато не ми дойде вчера цикъла .. Така се радвам че вече не са като напъпили пъпеши, че не е истина 😅😂

# 658
  • Пловдив
Благодаря! 2-3 хиляди са нищо, притесних че поне още 15 000 ще трябва да дадем
Здравей, аз също съм в Ню Лайф, започнах процедурата при д-р Петрова през юни, но след това все попадах на д-р Матеева, сега съм вече в 14 г.с. и се следя при Матеева. Ние също сме с мъжки фактор - олигоастенотератозооспермия, 1,5% морфология. Около 1 година ММ пи всичко, което намерих тук като добавки и чайчета, после мина на ортамол фертил 3 месеца и накрая на Про фертил 3 месеца. Мога да кажа, че при нас нищо от това не помогна. Единствено съжалявам, че не се сетих по рано да му кажа, да не е цял ден седнал (работи на компютър от 9 до 20 часа). Все още си мисля, че ако се разхожда за 10 минути на всеки час и ходи с широко бельо нещата можеше да са различни.
Та, процедурата ми струваше към 4500 лева, на такава сума се подписах на фактурата. Отделно ако смятам цветни снимки и СГ и прегледи за ММ и мен сме дали към 1000-1500 лева.
След пускането на АМХ, ако е в нормите, стискам палци! Може веднага да подадете документи към фонда. Сега одобрението е за около месец. Пожелавам ти успех!

# 659

Не съм много съгласна с това.
 Стаменов изрично 3 дни преди пункция и 3 след ми беше казал да внимавам как се движа, за да не се усучат яйчниците, които по време на стимулация нарастват, а след пункция често се пълнят с течност и са уголемени!
Нека не се дават такива съвети на момичета, които за първи път минават през това, имам предвид съвети с разходки и ходене по магазини, защото от това беля може да стане, от почивка обаче по-малко вероятно. Всеки по различен начин понася процедурата и е редно да е внимателен и да се пази.
Радвам се, че ти си била в толкова перфектна форма, дай Боже всекиму, ама малцина са.
Не са сме карали са скачам, а да вървя и това го препоръчват на всички. Колкото повече се залежиш, толкова по бавно ще се възстановиш. Това е като при коремна операция.  Всеки се преценява ,но това което чета тук не е нормално. Но не се учудвам от БГ ,,светилата" в Инвитрото.

Общи условия

Активация на акаунт