Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 79

• 40 358
  • 738
  •   1
Отговори
# 660
Като чета и аз се изплаших. При мен на първата ми пункция извадиха 15 яйцеклетки, след това заради упойката съм спала около 2 часа. След като се събудих ми нямаше абсолютно нищо, дори чувствах едно облекчение и ми беше една идея по-леко. Явно зависи и от организъма как го преживява и от лекаря, знам ли и аз.
Чакам да ми дойде в началото на ноември и да почнем втора стимулация.
Стискам палци на всички вас да се сбъднат най-съкровените ви мечти.

Последна редакция: чт, 21 окт 2021, 10:36 от Nirvana08

# 661
Да и аз си мисля, че при моя е от строенето, той също работи седнал. Наистина е много важно там долу да не е много топло и стегнато.

# 662
Ами лошата спремограма и морфология при нас беше доста неоачаквана. Той никога не е пушил,не пие, спазва здравословен начин на живот, от години тренира 3-4 седмично, и ето пак нещата са зле.
Наистина не разбирам как наркомани и пияници правят деца наляво надясно, и наркоманки и пияници раждат, а хора които се грижат за себе си във всяко едно отношение имат затруднения. Явно наистина си е до организъм и до късмет, или лош такъв. 
Благодаря! 2-3 хиляди са нищо, притесних че поне още 15 000 ще трябва да дадем
Здравей, аз също съм в Ню Лайф, започнах процедурата при д-р Петрова през юни, но след това все попадах на д-р Матеева, сега съм вече в 14 г.с. и се следя при Матеева. Ние също сме с мъжки фактор - олигоастенотератозооспермия, 1,5% морфология. Около 1 година ММ пи всичко, което намерих тук като добавки и чайчета, после мина на ортамол фертил 3 месеца и накрая на Про фертил 3 месеца. Мога да кажа, че при нас нищо от това не помогна. Единствено съжалявам, че не се сетих по рано да му кажа, да не е цял ден седнал (работи на компютър от 9 до 20 часа). Все още си мисля, че ако се разхожда за 10 минути на всеки час и ходи с широко бельо нещата можеше да са различни.
Та, процедурата ми струваше към 4500 лева, на такава сума се подписах на фактурата. Отделно ако смятам цветни снимки и СГ и прегледи за ММ и мен сме дали към 1000-1500 лева.
След пускането на АМХ, ако е в нормите, стискам палци! Може веднага да подадете документи към фонда. Сега одобрението е за около месец. Пожелавам ти успех!

# 663
Проблемите със спермограмата могат да бъдат свързани с генетични такива. Моя съвет е да направите изследването за кариотип, ако не сте. Ще се изненадате, но много често няма никакви индикации за хромозомни нарушения.

# 664
Аз пак да питам нещо 😁 в деня на пункцията може ли да съм с лак или трябва да го махна, и като цяло дали е ок?

# 665
Няма проблем да си с лак, аз на моята пункция бях с гел лак и не е било проблем.
Аз пак да питам нещо 😁 в деня на пункцията може ли да съм с лак или трябва да го махна, и като цяло дали е ок?

# 666
Момичета, дали знае някой ако фоликулите ми не са нарастнали достатъчно, това значи ли че няма да има пункция и опита се проваля. Утре ми е 10 ден стимулация и съм на преглед и хорм. изследвания и доктора да каже. Онзи ден като ми гледа фоликулите само каза офф, сложна процедура и нищо повече...и ми увеличи инжекциите.

# 667
Момичета, дали знае някой ако фоликулите ми не са нарастнали достатъчно, това значи ли че няма да има пункция и опита се проваля. Утре ми е 10 ден стимулация и съм на преглед и хорм. изследвания и доктора да каже. Онзи ден като ми гледа фоликулите само каза офф, сложна процедура и нищо повече...и ми увеличи инжекциите.
Последните дни нарастват най-много, така, че нищо не е загубено 😉

# 668
Sivona, тя пункцията по принцип се прави, когато фоликулите са готови за пунктиране. Може да не са преценили правилно как ще реагират Я на стимулацията, особено ако ти е 1 опит. Няма и фиксиран брой дни за стимулация,. Затова се ходи често на прегледи и в течение на самата стимулация се преценя как да се действа.

# 669
Те и моите фоликули нарастваха много бавно и стимулацията ми беше общо 13 дни, ако не се лъжа накрая бяха 15-17мм, не помня дали имах и по-малки и по-големи, но и като бройка бяха само 7, а излязоха 6 годни яйцеклетки. Естрадиолът ми също много бавно нарастваше. Аз до последно си мислех, че най-много 2-3 читави яйцеклетки ще излязат.

# 670

Коя по ред стимулация те? На какви инжекции си и на дълъг или къс протокол? Какво значи уффф, и при мен на първия преглед док не видя да растат много фоликули, но веднага реагира и ми увеличи дозата, а после нещата тръгнаха като по книга. Имах перфектна стимулация и за разлика от притесненията ми, че няма да се чувствам добре и че ще ми е тежко, беше точно обратното. На моменти даже забравях, че съм в стимулация. Извадиха 13 яйцеклетки ( за сведение на 42 години съм и ми беше първи опит успешен). Така че, ролята на доктора да прецени е много важна. То всеки организъм си е за себе си, ама с уффф....все пак има някакви дни от месеца в които се прави тази стимулация и трябва да се побере в тях. Успех и ако се съмняваш в доктора, сменяй го.

# 671
Момичета, не мога да повярвам, че сте имали такива болки и то толкова дни след пункция. Направо ме плашите. Кои са тези лекари, които извършват тази проста манипулация, та толкова дни да не може да се възстановите. При мен извадените фоликули бяха 46, болки имах само вечерта и то търпими, даже час след като се прибрахме от болницата излязохме на вечеря. На другия ден почти нищо не усещах, обикалях магазините цял ден. А пък режим изобщо не съм спазвала. Казаха ми много вода и много разходки в следващите дни и така и направих. По добре не се залежавайте.

Не съм много съгласна с това.
 Стаменов изрично 3 дни преди пункция и 3 след ми беше казал да внимавам как се движа, за да не се усучат яйчниците, които по време на стимулация нарастват, а след пункция често се пълнят с течност и са уголемени!
Нека не се дават такива съвети на момичета, които за първи път минават през това, имам предвид съвети с разходки и ходене по магазини, защото от това беля може да стане, от почивка обаче по-малко вероятно. Всеки по различен начин понася процедурата и е редно да е внимателен и да се пази.
Радвам се, че ти си била в толкова перфектна форма, дай Боже всекиму, ама малцина са.
Не са сме карали са скачам, а да вървя и това го препоръчват на всички. Колкото повече се залежиш, толкова по бавно ще се възстановиш. Това е като при коремна операция.  Всеки се преценява ,но това което чета тук не е нормално. Но не се учудвам от БГ ,,светилата" в Инвитрото.

Не знам кои са тези всички, аз явно не съм от тях. Коремната операция и пунктирането на фоликули са доста различни понятия и на теория и на практика. Най-малката им разлика е излив на кръв и течност в малкия таз след пункция, както и поддуването на яйчници, което е опасен момент, особено ако се съчетава с повече движение заради риск от усукване и тогава вече може и до коремна операция да се опре Simple Smile
Когато аз излязох на 3я ден на разходка, 40 минути по-късно бях със зверски болки, а по-късно вечерта вдигнах температура. На следващия ден бях на преглед и се видя излив. Така че моля ви, преди да съветвате момичетата да се разхождат, помислете и се замислете, че всички сме различни и ако за едни ще е от полза (както е било при вас), за други ще е опасно (както беше при мен).
Имайте предвид, че едно от многото разлики в начина на понасяне на пункция и последици след нея между жените, е и количеството и процентът мазнини на жената. Аз например см с % мазнини под минимума за жена и бях с излив в коремната кухина и съсиреци след пункция, въпреки че само 13 бяха пунктирани, а не колкото вас като брой. Това затрудни по-бързото възстановяване. И пак казвам - това е само едно от многото различия Simple Smile
И нека все пак се замислим какво сме завършили и какви са ни дипломите, преди да изказваме квалификации и оценки към специалисти с години опит, които вие слагате в кавички под думата светила, или когато квалифицираме кое е и кое не е нормално да се прави след пункция.
И аз имам горчив опит от преди със специалисти, но това не ми позволява да ги квалифицирам или оспорвам директно, защото моята квалификация е далеч под тяхната, за знания да не говорим.

Последна редакция: чт, 21 окт 2021, 18:14 от Shantii

# 672

Коя по ред стимулация те? На какви инжекции си и на дълъг или къс протокол? Какво значи уффф, и при мен на първия преглед док не видя да растат много фоликули, но веднага реагира и ми увеличи дозата, а после нещата тръгнаха като по книга. Имах перфектна стимулация и за разлика от притесненията ми, че няма да се чувствам добре и че ще ми е тежко, беше точно обратното. На моменти даже забравях, че съм в стимулация. Извадиха 13 яйцеклетки ( за сведение на 42 години съм и ми беше първи опит успешен). Така че, ролята на доктора да прецени е много важна. То всеки организъм си е за себе си, ама с уффф....все пак има някакви дни от месеца в които се прави тази стимулация и трябва да се побере в тях. Успех и ако се съмняваш в доктора, сменяй го.

Първи опит ми е, мъжки фактор. Морфология 1%. На Мериоферт и Цетротид съм, като от 4 дни съм сутрин и вечер. Къс протокол. Хормони от преди два дни LH 5.23, Estr. 764.40, Progest. 0.360. През два дни съм на преглед и утре 11 ден стимулация док каза че ще решавал.

# 673
Момичета, не мога да повярвам, че сте имали такива болки и то толкова дни след пункция. Направо ме плашите. Кои са тези лекари, които извършват тази проста манипулация, та толкова дни да не може да се възстановите. При мен извадените фоликули бяха 46, болки имах само вечерта и то търпими, даже час след като се прибрахме от болницата излязохме на вечеря. На другия ден почти нищо не усещах, обикалях магазините цял ден. А пък режим изобщо не съм спазвала. Казаха ми много вода и много разходки в следващите дни и така и направих. По добре не се залежавайте.

Не съм много съгласна с това.
 Стаменов изрично 3 дни преди пункция и 3 след ми беше казал да внимавам как се движа, за да не се усучат яйчниците, които по време на стимулация нарастват, а след пункция често се пълнят с течност и са уголемени!
Нека не се дават такива съвети на момичета, които за първи път минават през това, имам предвид съвети с разходки и ходене по магазини, защото от това беля може да стане, от почивка обаче по-малко вероятно. Всеки по различен начин понася процедурата и е редно да е внимателен и да се пази.
Радвам се, че ти си била в толкова перфектна форма, дай Боже всекиму, ама малцина са.
Не са сме карали са скачам, а да вървя и това го препоръчват на всички. Колкото повече се залежиш, толкова по бавно ще се възстановиш. Това е като при коремна операция.  Всеки се преценява ,но това което чета тук не е нормално. Но не се учудвам от БГ ,,светилата" в Инвитрото.

Не знам кои са тези всички, аз явно не съм от тях. Коремната операция и пунктирането на фоликули са доста различни понятия и на теория и на практика. Най-малката им разлика е излив на кръв и течност в малкия таз след пункция, както и поддуването на яйчници, което е опасен момент, особено ако се съчетава с повече движение заради риск от усукване и тогава вече може и до коремна операция да се опре Simple Smile
Когато аз излязох на 3я ден на разходка, 40 минути по-късно бях със зверски болки, а по-късно вечерта вдигнах температура. На следващия ден бях на преглед и се видя излив. Така че моля ви, преди да съветвате момичетата да се разхождат, помислете и се замислете, че всички сме различни и ако за едни ще е от полза (както е било при вас), за други ще е опасно (както беше при мен).
Имайте предвид, че едно от многото разлики в начина на понасяне на пункция и последици след нея между жените, е и количеството и процентът мазнини на жената. Аз например см с % мазнини под минимума за жена и бях с излив в коремната кухина и съсиреци след пункция, въпреки че само 13 бяха пунктирани, а не колкото вас като брой. Това затрудни по-бързото възстановяване. И пак казвам - това е само едно от многото различия Simple Smile
И нека все пак се замислим какво сме завършили и какви са ни дипломите, преди да изказваме квалификации и оценки към специалисти с години опит, които вие слагате в кавички под думата светила, или когато квалифицираме кое е и кое не е нормално да се прави след пункция.
И аз имам горчив опит от преди със специалисти, но това не ми позволява да ги квалифицирам или оспорвам директно, защото моята квалификация е далеч под тяхната, за знания да не говорим.

Shantii, аз също след стимулация не съм се залежавала, то който както се чувства. Ако някой му се лежи, да лежи. Само първия ден ме боля като при цикъл корема, на втория ден бях на работа на 8-часови смени на крак. Бях подготвена, че трябва да лежа цяла седмица, но самата пункция мина без никакви усложнения. Въпрос на доктор, не на късмет. Имам позната, която е била при същото "светило", след пунцкия я приемат в Спешното с кръвоизлив, който е можело да й коства живота. Така че, кой какво е учил и знае, не го прави добър доктор. Тук говорим за операция, която за повечето репродуктивни специалисти е ежедневие и ако всяка втора жена получава кръвоизлив, ясно ми е за какви способности говорим. И не, момичето не е била с нисък % мазнини, съвсем нормална млада жена. Както казах, въпрос на доктор, не на късмет.

# 674
Привет Simple Smile не обичам да влизам в подобни дискусии, но все пак този път и аз реших да споделя моето мнение и  опит.
Зад гърба си имам не чак толкова голям опит, 4 стимулации: в чужбина и в БГ. При двама лекаря/съотношение 1х3/. Усещането и при четирите беше различно.
Имала съм стимулация, след която с дни лежах, имала съм такава, която не ми позволяваше да стоя изправена, а ходех превита, имала съм и такава, след която не усещах нищо.
Същото е било и след трансфери /правени от един и същ доктор/. След някои към била пушка, след други нямах сили да се движа и лежах.
Наитина е смехотворно да се твърди, че евентуален дискомфорт или болки се дължат на некомпетентен доктор.
След толкова много процедури, хапчета и т.н. организмите ни търпят промени и не мисля, че сме едни и същи всеки път, при всяка стимулация или трансфер.

Общи условия

Активация на акаунт