Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 79

• 40 377
  • 738
  •   1
Отговори
# 630
Момичета да ви попитам знаете ли дали наистина чай от бял равнец помага за качество на яйцеклетките. Спрях всякакво сладко, понеже разбрах, че то вреди, но дали да не започна и чай

# 631
Привет Simple Smile моята беше мин седмица. Без упойка. Много бързо мина.
Точно за има няма 3 мин. Накараха ме да се изкашлям и докато усетя нещо, бяха приключили.
Като попитах "това ли беше?" ми казаха, че просто всичко е проходимо и за това.
Наистина зависи от прага на търпимост, но лично мен ме заболя за някаква част от секунда.
Има известен дискомфорт след това, както писаха момичетата като менструални болки и да, добре е да имаш превръзка. Само зацапване беше при мен.

Здравейте, и ние с мъжо тръгваме по пътя на инвитро. Утре ми предстои цветна снимка в Пълмед в Пловдив. Може ли някой да ми обясни малко по-подробно за самата процедура, доста страшни неща изчетох и много съм се панирала. Болезнено ли е, след това има ли някакви болки? Аз естесвено избрах да я правя задължително с упойка, но въпреки това цяла нощ не съм спала да я мисля тая пуста снимка.

# 632
Здравейте момичета, има ли някоя от вас представа след спиране на противозачатъчни и започването на декапептил по половин инжекция дневно след колко време мога да очаквам цикъл? От клиниката казаха, че само евентуално може да се забаваи, но не конкретизираха никакъв период.  Декапептила е за даунрегулация в рамките на дългия протокол.

Успех на всички момичета в стимулация и хубави яйчица!:blush:

# 633
Здравейте момичета, има ли някоя от вас представа след спиране на противозачатъчни и започването на декапептил по половин инжекция дневно след колко време мога да очаквам цикъл? От клиниката казаха, че само евентуално може да се забаваи, но не конкретизираха никакъв период.  Декапептила е за даунрегулация в рамките на дългия протокол.

Успех на всички момичета в стимулация и хубави яйчица!:blush:
Аз бях по дълъг протокол и инстукциите на лекаря бяха да започва поставянето на гонапептил (мисля, че е турският вариант на декапептил) деня след положителен тест за овулация. Дойде ми на 10ден от започваме на инжекциите…. Аз съм с късна овулация и 30-32дневен цикъл, ако това е от значение. Лекарят каза, че до 7-ми ден трябва да ми дойде…. По толкова броя инжекции са в кутийка, но аз взе 2 кутии за всеки случай и добре, че така направих.
Успех ви желая 🍀

# 634
Благодаря!:blush:
Аз взимам противозачатъчни на дълъг цикъл от 27ми Август, и реално от тогава нямам менструално кървене, затова ми е по трудно да се ориентирам в дългия протокол. В деня на започване на декапептил( същото е като гонапептил) трябва да спра с противозачатъчните. Така ми определеха протокола, че започвам стимулацията 9 дни след като съм започнала декапептила независимо от това кога ще настъпи кървене. 
Малко ми е странно и определено не се чувстрам в свой води понеже до сега само стимулации по антагонистичен протокол съм имала, но какво ли не опитва човек за малко по качествени Я. Пък дали ще се получи...дано.

# 635
Здравейте, мина снимката всичко е наред с тръбите ми, проходими са и нямам страствания. Както казах избрах да я направя със т.н. Седативна упойка. Заспах, и като се събудих всичко беше приключило и грам не съжалявам, че нищо не разбрах от цялата от работа. Сметнах, че предвид какво ми предстои за напред, няма смисъл да се травмирам от сега. Тъй като ние сме с мъжки фактор и диагноза олигозооспермия и морфошогия 1%, ще кандидатстваме за фонд инвитро. Остана само да си направя изследването за яйчниковия резерв, но това ще е началото на следващия месец когато ми дойде цикъла. Сега след като мина пустата цветна снимка, започнах да се притеснявам за това. На 31 години съм, и ми казаха че ако показателя ми е под 0,5 няма да имаме право да кандидатстваме за фонда. Това означава, че няма как да се направи инвитро изобщо, или че няма как да бъде финансирано от държавата? Също така ако някой може да ми каже колко се отпуска от фонда чисто ориентировъчно ще бъде много благодарна. Инвитрото ще го правим в New life, при д-р Добринка Петрова.

# 636
Искрено се надявам , че амх ще е много по-високо от 0,5. Ако е под тази стойност, ЦАР не финансират опити . Сумата , която отпускат е 5000лв , разпределени за лекарства за стимулация, няколко прегледа и хормони, пункция и трансфер + 500лв за ЗЕТ.

# 637
В сайта на ЦАР има много информация, която ви съветвам да прочетете. Там е описано подробно какво покрива фондът. Колкото до ЯР само АМХ или искат и изследване на Инхибин Б? За АМХ няма значение по кое време на цикъла се изследва, така че за собствено спокойствие можете да го пуснете още утре. На 31 години по всяка вероятност АМХ е в норма. Ако нямате придружаващи заболявания като инсулинова резистентност, синдром на поликистозни яйчници и т.н. би трябвало всичко да е наред. Пътят на ин витро не е лесен, но крайният резултат си заслужава. Успех!

Здравейте, мина снимката всичко е наред с тръбите ми, проходими са и нямам страствания. Както казах избрах да я направя със т.н. Седативна упойка. Заспах, и като се събудих всичко беше приключило и грам не съжалявам, че нищо не разбрах от цялата от работа. Сметнах, че предвид какво ми предстои за напред, няма смисъл да се травмирам от сега. Тъй като ние сме с мъжки фактор и диагноза олигозооспермия и морфошогия 1%, ще кандидатстваме за фонд инвитро. Остана само да си направя изследването за яйчниковия резерв, но това ще е началото на следващия месец когато ми дойде цикъла. Сега след като мина пустата цветна снимка, започнах да се притеснявам за това. На 31 години съм, и ми казаха че ако показателя ми е под 0,5 няма да имаме право да кандидатстваме за фонда. Това означава, че няма как да се направи инвитро изобщо, или че няма как да бъде финансирано от държавата? Също така ако някой може да ми каже колко се отпуска от фонда чисто ориентировъчно ще бъде много благодарна. Инвитрото ще го правим в New life, при д-р Добринка Петрова.

# 638
Извинявай но съм съвсем нова в това, и грам не съм запозната. Тази сума достатъчна ли е за цялата процедура? Ясно е че ще плащаме, но чух н за суми от рода на 20 000 лв за инвитро, и се притеснявам че ще издъхнем финансово. А все пак дай боже бебе или две ще имаме да посрещаме. @nova777 имам инсулинова резистентност и съм с отстранена щотовидна жлеза заради Базед, но поликостозни яйчници за щастие не са диагностицирани.
Искрено се надявам , че амх ще е много по-високо от 0,5. Ако е под тази стойност, ЦАР не финансират опити . Сумата , която отпускат е 5000лв , разпределени за лекарства за стимулация, няколко прегледа и хормони, пункция и трансфер + 500лв за ЗЕТ.

# 639
Cvety.Yankova , зависи какво имаш предвид под " цялата процедура" Ние за всеки опит по фонд сме доплащали още по 2-3хил. лв за прегледи, изследвания, лекарства. ЦАР покрива само лекарствата за стимулация, но в повечето клиники изписват още доста допълнителни, особено след трансфер. Генетичните и имунологичните изследвания са доста скъпи.

# 640
Благодаря! 2-3 хиляди са нищо, притесних че поне още 15 000 ще трябва да дадем.
Cvety.Yankova , зависи какво имаш предвид под " цялата процедура" Ние за всеки опит по фонд сме доплащали още по 2-3хил. лв за прегледи, изследвания, лекарства. ЦАР покрива само лекарствата за стимулация, но в повечето клиники изписват още доста допълнителни, особено след трансфер. Генетичните и имунологичните изследвания са доста скъпи.

# 641
Относително е това с доплащането. Зависи какво ще ви искат като изследвания , какви лекарства ще изпишат. Аз си взимах част от нещата от ТУрция, където са с пъти по-евтини и от там спестихме доста пари.

# 642
Всичко е доста индивидуално. Имам приятелка, която не е платила повече от 300-400лв., а ние с ММ до тук надвишаваме 10 000. В нашия случай и при двамата имаше проблем, в тази сума е включена и лапароскопия, както и пътните до София и обратно, всички лекарства, изследвания и на двамата и т.н. Възможно е при вас всичко да стане от първия път, а е възможно (и препоръчително) да изпишат доста добавки за подобряване на показателите на спермата, преди да пристъпите към същинската процедура. Просто фондът покрива прегледи и изследвания по време на процедурата, а всички изследвания преди нея, както и лекарствата след трансфера (последната стъпка от ин витро) не са включени в сумата, която се отпуска. Лично аз към момента давам около 500лв. за лекарства, бременна съм вече в пети месец. Но ако всичко е наред и проблемът е само лошата морфология, нещата са доста по-различни и по всяка вероятност ще доплатите много по-малка сума.

Благодаря! 2-3 хиляди са нищо, притесних че поне още 15 000 ще трябва да дадем.

# 643
Добавките за спермата ги пие от началото на годината, тях даже не го включвам в цялата картинка за сумата, излизат около 250 на месец. За жалост след прекаран ковид през април, спермограмата стана още по-зле, морфологията от 2 процента стана 1. Като малък е прекарал заушка, и уролога даде становище, че лошата спремограма е основно заради заушката, и че в нашия случай инсеминция не би била успешна, затова дирекно инвитро. Момичета, благодаря, съвсем нова и незапозната съм в тази насока, и най-вероятно ще ви забивам по някой друг тъп въпрос за напред.

# 644
Уф, направо се стреснах като видях тези суми... Ние сме с мъжки фактор, по фонда сме, днес съм 9 ден стимулация и нещо д-р. не е доволен, фоликулите не нарастват май както трябва. И изпаднах в дупка Sad В Петък каза ще видим какво ще правим. До колкото разбрах ще доплащаме за  лекарства, тъй като само от днес до петък ми доизписаха бая инжекции, които надхвърлиха сумата.. Ходя сутрин и вечер до болницата да ми ги бият и днес разбирам жените, които са минали този път, да не говорим момичетата с повече опити. Късмет, успех и Дай Боже на всички пухкави бебчета ♡

Общи условия

Активация на акаунт