(Без)Перспектива?

• 13 295
  • 352
  •   1
Отговори
# 165
Тогава да се смири, да не се репчи толкова и да приеме, че той й е най-важен. Това е също достойно решение. Но не става с мрънкане, оплаквания, следене дали не сваля твоя приятелка. Аз ако имам подобни подозрения към мъж, в смисъл реално да допускам тази мисъл, не бих могла да го изтрая. Но няма лошо, има жени, които го могат! Просто да затвори бюро жалби и да влезе в реалния живот. А той е - или си оставаш с човека, такъв какъвто е, или късаш. А не хем стоиш, хем нещастна... не го разбирам.

# 166
Затова е добре,  че той е скъсал с нея. По-лесно става така....
Ще потъжи, пък ще й мине.
Аз доколкото виждам, той много пъти е късал....ама тя продължава с него..
Започвам да си мисля, че по-скоро тя не го оставя.

# 167
Ако скъсванията му са като гоненето, аз не съм оптимист. Този е манипулатор, той успява така да извърти нещата, че тя да се почувства виновна за неговото поведение.

# 168
Не може да се смири и не може да скъса. Трудна работа.

# 169
Тя няма да се смири, ще гони своето, ще прави компромиси, но истината в цялата ситуация, ако остане с него е,че всъщност няма да намери щастието и пълнотата за себе си.
Дени, няма как да правиш компромиси с най- важните неща за теб и това да те удовлетворява в дългосрочен план.
Слава богу мъжете са различни и все някога попадаш на този, който те разбира  ,подкрепя и най - важното....дава ти това, от което ТИ имаш нужда, обича те така, както ти разбираш обичта.
Тогава няма съмнения, недоверия,  чудене, дали е само с теб. Тогава нещата се случват от самосебе си.

Последна редакция: сб, 31 юли 2021, 11:37 от happy doc

# 170
Тя беше предлагала и вариант квартира, той и това не искаше.
Това, което , по нейни думи, той е искал - като мъж да осигури жилище. На практика не го е осигурил, ама нали, като мъж трябвало. Мен още тогава би ми светнала лампата. Много лаладжийстване, действия нула.
Искането лесно, и аз искам да работя генно инженерство, ама... А Дени не прави, каквото тя иска. Прави, каквото той иска.

Според мен (и предвид инфото от предишните теми) той има проблем с липсата на дете.
Тя може основателно да му отказва (по здравословни причини), но за него това явно е проблем и може би се оглежда за жена, която ще му роди.
Старият ерген се замисля? Жени-наборки с цъкащ часовник колкото щеш. За негово съжаление повечето са с жилища като Дени, но комплексите им не са в услуга на стария ерген, както са Денините.

# 171
Мъжете се сещат, че към края на 30-те на партньорката почва да става по-трудно забременяването. Затова гледа за млада.

# 172
Той хубаво гледа, но аз виждам че точно него няма коя да изтърпи. С тия негови закостенели предрасъдъци и граници няма да намери жена, която да му прави толкова компромиси.
Ще се сети, но дано тя си е взела живота в ръце.
А този е почти на 40.....никакъв шанс

# 173
Мъжете се сещат, че към края на 30-те на партньорката почва да става по-трудно забременяването. Затова гледа за млада.
Значи някой се налага да им обясни, че забременяването не става внезапно по-трудно за едната секунда от 23.59.59ч на последния ти ден на 29 срещу 00.00.00ч 30тия рожден ден.

# 174
Абе като видят жена на 39, ясно им е, че не е като на 29.

# 175
Ясно им е, ама и жените на 39 и 45+ се омъжват. Дени да си реши за нея, другите в случая са без значение.

# 176
Бихте ли споделили как сте се чувствали, когато сте заживели с човека до вас в негово жилище?

Много по-добре се чувствам, сега, като живея в "чуждо" жилище. Когато живях с предишни готованковци в моето, въпреки клетвите в любов, битовизмите със съседи или търсене на решения при проблеми си оставаха в моя отговорност. Сега се чувствам като принцеса и си се чудя защо се правех на благотворителна фондация в миналия живот.

Позволявал ли си е да ви казва нещо подобно в момент на гняв ако жилището е негово? Изпитвали ли сте неувереност в началото на връзките си

Точно в началото на сегашната ми връзка, си позволяваше подобно държание и ме караше да се чувствам страшно несигурна.  В моя случай, разбрах, че ползва такива реплики като евтина манипулация и със спирането на моята реакция, спряха и те. Не знам обаче дали твоя случай е такъв. Може и просто като ти е ядосан да казва каквото мисли.

Просто разкажете според вас как би трябвало да протичат нормално взаимоотношенията, къде е границата, където бихте теглили чертата.. какво е отношението на мъжете до вас?

Нормално е двамата да сте си в помощ, да се разбирате, да правите компромиси. Да виждате бъдещето по един и същи начин. Нормално е да се чувствате щастливи заедно и да не натоварвате един друг с комплексите и травмите си. В един перфектен свят. Границите може да определиш само ти и всеки твои партньор трябва да ги уважава, независимо дали той има същите. Същото важи и за отношенията - няма идеална рецепта, но със сигурност трябва да ви е сладко. Поне аз усещах края на миналите си връзки, когато дори в добрите дни бях нещастна.

Как разбрахте, че това е правилния човек за вас?

Чувствам се спокойна и защитена. Дори не знаех,че може и да е приятно да си жена. Много ми тежеше в предишните връзки, че трябваше да съм "мъжко момиче".

# 177
Аз не съм казала, че е. Ама чак за опело със сигурност не е.
Сега, малко доводът е ти да не си по-хубав, но и стар ерген, прехвърлил средата на жизненото поприще без забележителни успехи, с много явни прояви на биполярност, който гони родителите си 'на вилата', въобще не е партия за жена доста под 29 с образование, работа и собствен апартамент.

# 178
И аз към принцесите. И както казах, само един път се излъгах да прибера мъж. Не точно излъгах, беше ми удобно заради децата.

Последна редакция: сб, 31 юли 2021, 15:15 от Дренка

# 179
И аз като видя мъж на 39 ми е ясно, че не е като на 29. Защото на теория, мъжът може да прави деца докато е жив, но на практика като си направи спермограма след 30 и почват да излизат разни диагнози. Ако погледне човек в статистиките, при 40 годишните двойки с репродуктивни проблеми, еднакъв е процентът на женски и на мъжки фактор.
Знам, че има мъже все в жената търсят проблема и си мислят, че като е стара е негодна за разплод, а те са мачовци, но не се знае животът какво ще им поднесе.

Общи условия

Активация на акаунт