(Без)Перспектива?

• 13 326
  • 352
  •   1
Отговори
# 240
  • ☀️София / London🌂
Да не бях отваряла темата, за да прочета продълженето.
Точно наивно си мислех, че е сложен край на тези токсични отношения.
Нищо не се е променило, споделил ти неща "които не са му приятни в твоето поведение" и ти пак там остана. Пак елегатно е успял да извърти нещата. Шансове до безкрай раздавай.
Разочароващо е с колко малко могат да бъдат замазани очите на една влюбена (загубена)жена.
Жалко ! Още по-жалко е , че вероятно ще има продължение.....
УСПЕХ момиче, заслужаваш щастие. Дано то те намери, ти отказваш да го търсиш сама !

# 241
Добре де, той като ти обясни тези неща, които не му харесват в теб, ти сподели ли му нещата, които ти не харесваш в него?

# 242
Еееее, така се надявах да не тръгне историята по познатия сценарий. Sad
Както си и знаех, приказките за раздяла са били само Дени да се стресне, което е и станало, щом се е разболяла от притеснение.
И между другото, този грижовен човек е успял да и обясни какво не му харесва в поведението и и къде са и грешките. Много загрижен мъж и годеник, дума да няма!
Първо я е разболял от рев и стрес и после се е правил на добър и я завел на кино. Съвсем явно и хладнокръвно манипулиране тип тоягата и моркова. И горката Дени е в ролята на магарето, което ту го бият с думи до изтощение, ту го подмамват с някой морков да тегли товара и да угажда на стопанина си.
И за съжаление това не си го измислям, теорията за тоягата и моркова съм я чувала точно в тоя вид от човека, когото споменах по-горе и даже съм виждала как я прилага напълно успешно. Също така казваше, че във всяка връзка има господар и слуга, т.е двамата не са равни.
Има много глупави жени, включвам и себе си в миналото. Sad
Дени, най-искрено и доброжелателно се моля на Богородица да ти даде подкрепа и сили да направиш това, което е най-добре за теб!

# 243
Мм, да, бях пропуснала разболяването, послендният пост ми го припомни. Дени, ти чисто физически вече се съпротивляваш да останеш във връзката. Това не ти ли говори нищо?

# 244
  • София
Физически се съпротивлява, или се прави на интересна и жертва в пореден опит да го убеди да й ходи по гайдата Wink Сори, ама го вижда, че не става, или поне, че не е това, което иска, и се запънала като магаре на мост да стои при него и да го променя. Само ви се чудя как всяка тема имате нерви да се опитвате да й вливате акъл Joy

# 245
Само ви се чудя как всяка тема имате нерви да се опитвате да й вливате акъл Joy
Защото сме съпричастни и хем знаем, че с наливане на акъл няма да стане и трябва тя самата да се откъсне, хем ни се иска да не загуби момичето 5, 6, 8 или дори повече години, които после няма как да си върне.
Все нещо от написаното тук ще остане в подсъзнанието на нея или на друга жена в тази позиция, и дори и само един месец по-рано да си тръгне след време благодарение на това, пак ще си е струвало писането.
А и форумът е за взаимопомощ и споделяне на информация, така че го използваме по предназначение мисля. Wink

# 246
Много е положително, че вярваш в любовта.
Аз също вярвам в нея и тази вяра ме е крепяла много години в трудни ситуации. От написаното не излиза, че си материалистка. Излиза, че си получила повод да се замисляш за определени неща от вашия съвместен живот.
При тези подмятания „за стягане на багажа“ е редно да се въздържаш от инвестиция в неговото жилище под формата на ремонти. Има аргументи за това да задържиш подобни харчове, като от сорта на това че ще даваш твоето жилище под наем, защото искаш да имаш допълнителен доход при все че в живота и във вашата връзка не се скъпиш, доказателство, за което било подаръка и т.н… Апартаментът е не само за живеене, но и за доходи от него.
Понякога хората изпадат в афект и казват думи, които не е редно да ги казват, но ако тези изрази са повтарящи се, то това наистина е повод за светването на червена лампа.
Върху въпроса дали имате бъдеще трябва да се замислиш след като емоциите се пооталожат. Ясно е, че сега не ти излиза от главата, но каквито и дискусии по повод на него да ти се въртят в нея, не бързай с решението. И решението за бъдещето на връзката ви следва да го вземеш сама без да се влияеш от съветите на приятелки, тъй като те понякога проявяват завист към красивото гадже на приятелката или имат по-друго мислене, което не винаги почива на здрави аргументи.
Може би трябва да си зададеш няколко въпроса, които ще ти помогнат в окончателното решение. Виждаш ли се с този мъж след 10 г.? Смяташ ли, че той е подходящ за бащата на детето ти? Ако след време легнеш болна, дали този мъж ще има желание да се грижи за теб? Ако детето, което ти родиш от него се окаже болно от нещо, дали ще остане с вас или ще избяга? И не на последно място, щастлива ли си с този човек сега?

П.С. Написаното от теб като изказ и подредба на синтаксиса е отлично. Вероятно си интелигентна жена и съм сигурен, че решението ти ще бъде правилно.
И каквото и да се случи, не губи вярата си в любовта и щастието между мъжа и жената.

# 247
Значи той казва "повече така няма да правя (ама и ти не прави така)" и хоп, пак си клекнала и се върна на първото квадратче. Сериозно ли смяташ, че нещо ще се промени... Не мога просто... И какъв е тоя зор да живеете заедно, като всеки си има къща 🤷🏻‍♀️. С някои хора е най-добре да не живееш заедно, колкото и да ти е хубаво с тях. Пък тука дори това май го няма много-много.

# 248
Все едно описваш връзката ми с моя бивш нарцис. Бягай и не се обръщай, че и тоя може да ти изяде години от живота с тия трилъри - после да те зареже и с първата срещната да си направят бебе, а ти да ходиш по репродуктивни процедури (ако нямаш късмета да срещнеш правилният мъж до тогава, зависи колко години те е мотал тоя смотльо).

# 249
В предишната тема на авторката нищихме въпроса, че този същият неуместно се е зарадвал, когато тя помислила, че е бременна, така че да, явно човекът си иска дете и нищо чудно да направи бързо на следващата, ако се разделят с нея.

# 250
Дени, как се развиват нещата от онзи ден?
Като се съгласих на варианта за раздяла, той каза, че е уморен от конфликтите ни и че не го иска реално, но че няма да ме спре ако аз го искам. Обясних му как се чувствам от това да ме заплашва с раздели всеки път и че не чувствам това място мой дом. Ако желае, да дойде при мен в моя дом. Щом аз правя компромиси, значи и той може. Казах му, че дори от домашния си любимец се отказах да бъда с него и че сега съм още по-самотна там. Няма да дойде с мен вкъщи. Каза, че ме разбира. Че искрено обещава, каквото и да се случва, повече да не ползва раздели и ултиматуми за решаване на конфликта и че от мен зависи дали ще дам възможност да го докаже. Сподели ми определени неща, които не са му приятни в моето поведение. Докато говорихме ми прилоша и вдигнах температура, цяла нощ повръщах и ми беше много зле. Той ходи през нощта до аптеката и ми прави някакви чайове и ми дава лекарства. В събота до обяд бях зле. До вечерта спах, защото бях изтощена. Вечерта ходихме на кино. После той замина на работа и днес се е прибрал, но сега аз съм на работа и ще се видим като се прибера довечера. Чуваме се, засега за мен лично нещата са на "изпитателен срок".
Щом сте поговорили и сте си казали, на когото каквото му е на сърце, нека пък да видим какво ще стане в изпитателния срок. Дано пък да се напаснете вече. Аз лично не виждам патологични неща за сега, след обяснението.

# 251
  • София
Нормално. Той е над 35. Аз не виждам нищо нередно в това да иска дете и да се радва на такава възможност. Дени не иска деца. В такава ситуация обикновено мъжете се изнервят и в един момент много от тях се пробват на няколко места, докато стане.
Имам пример с наш познат, на който приятелката не искаше много години. Той копнееше за дете. Накрая се оказа, че тя има проблеми и тръгна по доктори, а той си намери любовница. И в един момент забременяха и двете. Той избра новата и нейното дете, между другото. доводът му беше, че тя от началото е била на неговата вълна, докато предишната за всичко му беше контра (точно по същия начин - къде ще живеят, кога ще имат деца, къде ще почиват, а новата е сговорна душица).

# 252
Между другото, продължавам да смятам, че неговата радост по повод възможното забременяване е само негов плюс и в никакъв случай не може да е укорима. Според мен Дени просто е била поизнервена тогава и затова така е реагирала.

# 253
  • София
Не е укорима самата радост, а това, че е продължил да я демонстрира, въпреки видния й дискомфорт от неговата реакция. Плюс, поредното разминаване. Тея двамата се разминават по основните параграфи, ама зор от нейна страна да се намести при него и да го промени.

# 254
Аз лично не бих се радвала на нещо, за което не съм подготвена. Понякога в живота е добре и да се правят планове освен да се живее ден за ден. Защото иначе 2-3 дни е аху-иху, а после става тихо. Имам куп примери около мен с мои наборки - съученички и приятелки, на които мъжете също се радваха, че ще имат дете, но те сега сами си ги гледат. Докато не се уверя, че до себе си имам отговорен човек,  който ми дава сигурност и на който мога да разчитам, нито ще го направя, нито ще се зарадвам ако стане. А че се радват на кротките и сговорни душици - така е. Забелязала съм, че като приключат връзка с по-темпераментна жена, все на такива налитат. Вечно съгласни, махат с опашка като кученце, мнение нямат, "да, скъпи" им е любим репертоар. Simple Smile Ама и те после омръзват. Ако ме зареже, заради такава, ще ми направи услуга и ще си взема пуканки за продължението. И съм му го казвала, понеже такива все ми дава за пример и му влизат в репликите със заплахите.

Общи условия

Активация на акаунт