(Без)Перспектива?

• 13 319
  • 352
  •   1
Отговори
# 225
  • France
Дени, ти приятелска компания нямаш ли? Хоби? Спорт? Някакви професионални амбиции? Патологично е да си пълниш живота с някаква дисфункционираща връзка.

Скрит текст:
Не вярвам особено в достоверността на тази история. Между творчеството на Дейзи и на Дени има достатъчно разминавания за да се съмнявам.

# 226
Дени, как се развиват нещата от онзи ден?
Като се съгласих на варианта за раздяла, той каза, че е уморен от конфликтите ни и че не го иска реално, но че няма да ме спре ако аз го искам. Обясних му как се чувствам от това да ме заплашва с раздели всеки път и че не чувствам това място мой дом. Ако желае, да дойде при мен в моя дом. Щом аз правя компромиси, значи и той може. Казах му, че дори от домашния си любимец се отказах да бъда с него и че сега съм още по-самотна там. Няма да дойде с мен вкъщи. Каза, че ме разбира. Че искрено обещава, каквото и да се случва, повече да не ползва раздели и ултиматуми за решаване на конфликта и че от мен зависи дали ще дам възможност да го докаже. Сподели ми определени неща, които не са му приятни в моето поведение. Докато говорихме ми прилоша и вдигнах температура, цяла нощ повръщах и ми беше много зле. Той ходи през нощта до аптеката и ми прави някакви чайове и ми дава лекарства. В събота до обяд бях зле. До вечерта спах, защото бях изтощена. Вечерта ходихме на кино. После той замина на работа и днес се е прибрал, но сега аз съм на работа и ще се видим като се прибера довечера. Чуваме се, засега за мен лично нещата са на "изпитателен срок".
Ма ти сериозно ли? Пляскам се по челото.. Имаше възможност да започнеш да се отърсваш от тези токсични отношения, но какво да ти кажа, въртиш се в кръг. Но както се поставиш, така и ще те приемат. Или те уважават или мачкат. Сама избираш.

# 227
Той дори е преминал към по хард вариант - раздяла. А ти си се умилила само заради това,че отишъл до аптеката и покана за кино....
Сега ще се поправяш.... нали защото ти не правиш това и това както трябва.
Значи ти вече за него нямаш стойност, той може да си прави с теб и да ти казва каквото си иска, защо не и да те понабие, та нали ти си в кърпа вързана.
И защо беше тази тема?

# 228
Още в предната тема ти го написах ама пак ще го напиша - ти си го заслужаваш всичко това. И наистина си като оная полуглуха потребителка, която само пуска теми но няма намерение да си сложи апаратче за да чува.

# 229
Изчетох само първата страница.
Авторке, в голяма степен описа нашите отношения с бившия.
С тази разлика, че имаме дете, което е на 7.
Е, да - ако не бях си затворила навремето очите за всички тъмночервени лампи, дъщеря ни нямаше да я има.
Тя е най-прекрасното нещо в живота ми и въпреки това на моменти (да ми прости Господ!) съм се питала ''Защо, защо не си тръгнах навреме?!?''.
Ако искаш след време да добавиш и това към терзанията си - оставай в тези отношения.
Не казвам, че не държи на теб - ако те загуби, твърде вероятно е да страда много. Колкото и да се мъчиш да угодиш, да се нагодиш, да се напаснеш, така ще е винаги - има хора, които просто не умеят да бъдат щастливи и затова обезличават, мачкат и правят нещастни другите.
Такъв е бившият ми, такъв е и твоят.

Последна редакция: пн, 02 авг 2021, 14:32 от Nephrite

# 230
Нищо де. Ние ще четем, явно още истории. Няма да се разделят, ще има 4..5...и още не знам колко серии. На мен ми е интересно, между другото.
Дени, мисля че прекрасно ти е обяснил как следва да се промениш, за да те удостои с вниманието си. Сигурна съм, че ще положиш съответните усилия. А на есен, с песен, ще станеш "завряна" снаха, когато родителите му се приберат от там дето отидоха за лятото.
Не го казвам с лошо, просто ти си го търсиш. Ако ситуацията те устройва, лошо няма.
Пиши как си, ако желаеш.

# 231
Какво ви казах…

# 232
Дано Филомена е права и темата е пързалка.
Вече и аз почвам да се съмнявам в достоверността на историята след като след ясни думи и желание за раздяла Дени стои още, че и в неговия апартамент. Болест и температура не са извинение.

Аз иначе пък се чудя колко на човек трябва да му е скучно и без работа, че да пуска фалшиви теми в бг мама? Чак за завиждане е толкова свободно време и въображение.

# 233
Според мен не е пързалка и на мен Дени ми е много симпатична. Дава всякакви подробности, не се зъби на нападките, последователна е в разказите. При всяка тема се надъхва да го зареже и все нещо се случва в последния момент - я свекърите се изнесат, я той хукне по аптеките посред нощ и тя се разколебава. Аз със интерес следя цялата история.

# 234
На мен не ми е интересна, защото няма никакво развитие, цикли си едно и също и не иска да приеме различно от нейното мнение.

# 235
Не я съдя,  Тя действа емоционално,не с разума си. И не, няма да го зареже, и ще му търпи манипулациите и опитите за превъзпитание, но с такъв мъж тя няма да е щастлива. 
Този мъж,не те обича по начина, по който ТИ имаш нужда. Спомни си за моите думи след години. Все пак, от сърце ти пожелавам здрави нерви да го изтърпиш. Успех.

# 236
Ей ся, ми дойде до шибна един шамар на тоя побеснелия от другата тема.
Шибни и на тоя един, даже два. И на нея за отрезвяване, че аман от тоз сапун ...
И аз не разбрах сега Овен ли е, Рак ли? Ако е Овен е нормално да му прегаря жичката, така де фитила. Абе Дени, я малко по-хард, какво си го загалила с перце толкова години ... заплашил я бил, ми събери му ти първа багажа .. амаха!

# 237
Колкото и да раздаваме тук акъл и гледни точки, тя все пак е огнената и докато, не си счупи главата на няколко места, няма да се кротне.
Същата съм била на млади години, абе виждаш че не става и пак компромиси правя, докато не избухне лавина и всичко помита.

# 238
Невероятно гумени глави сме огнените, вярно си е. Млаткаш до припадък и пак нищо не влиза, но после пък се реже с размах.

# 239
Не смятам, че е от зодията. На мацката много и се иска щастлива развръзка, юнакът го усеща и я манипулира яко. Била съм в тия чепици, случвало се е и на приятелки, едната дете роди от такъв и сега животът и е сапунка.

Общи условия

Активация на акаунт