Слънцето пече, а зима ни влече, че като дойде зима, ДЕКЕМВРИЙЧЕ ще има! (Тема 4/2021)

• 24 538
  • 712
  •   1
Отговори
# 465
Да, полижинакс е за гъбички. А изобщо микробиология и урина пуснаха ли или само заради течението пускат антибиотик и предписват Полижинакс.
Съветвам те още днес да говориш с Дяволов.

# 466
Здравейте, момичета скоро не съм писала и предварително се извинявам, че поста ми ще стане дълъг..
След ФМ, на която казаха че всичко е ок, миналата седмица бях на фетална ехокардиография и др Маринов също видя фокуса в сърчицето, който се видя още на първата ФМ. Заключението му беше, че сърчицето е здраво и каза, че това най-вероятно ще изчезне още преди раждането, но и да не изчезне не е проблем и се израства.. НО да пуснем за всеки случай за застраховка генетични изследвания (заради предишната ми неуспешна бременност) - направо света ми се срина.. как така чак в 6ти месец генетични, не знаех къде се намирам. Пуснахме още миналата седмица и днес получихме резултатите - негативни и всичко е наред за щастие, обаче тази една седмица не знам как оцелях..
Иначе от прегледа при Маринов съм много доволна - много внимателен, подробен, даже ми рисува сърчицето за да ми обяснява - страхотен лекар.

Контракциите от миналата седмица ми се засилиха, явно от притеснение и шийката ми продължава да се скъсява (1см за последния месец) - от днес съм болничен, трябва да лежа повече и си продължавам с Утрогестана, Маргнерот, Алеракт и Но-шпа. Както лекаря ми каза - знаеш какво да правиш.. и с първата бременност бях така.

FBID1178948825474668 аз бих те посъветвала възможно по-скоро да се насочиш към друга болница - положението ти е сериозно, 1см и мека шийка не е за подценяване. За мен "лечението" ти в момента е напълно неадекватно - дават ти два антибиотика и глобули без да са направили каквито и да е изследвания, а при положение че ти е мека шийката няма никаква терапия за нея..
Имаш ли контракции? И ако да поне за тях назначено ли е нещо?

# 467
Да, и аз това  те съветвам. Ако трябва с линейка да те транспортират до Майчин дом и да те поемат там. Стискаме палци на добри развитие скоро 🍀

# 468
Болницата е в Дупница. Трябваше май да отида другаде в София. Просто бях много оплашена и не ми се пътуваше още та от фетална та морфология която беше в Благоевград дойдох в тази болница в която се следя. Моята докторска е отпуск не мога да се свържа по телефона въобще с нея.
Според сестрите антибиотика бил за течението което имам бистро като сополи (извинявам се, но не знам как да го обясня.
Но микробиология не ми направиха направо антибиотика и то 2
Прегледите бяха ужасни със спекум ли как му казват на това. Казаха че шииката била мека но според тях не е 1.3 както ми казаха на ФМ. Ако вярва човек на доктори ще откачи найстина.
Охх, само като прочетох болница в Дупница настръхнах... в началото на бременността ми се наложи да посетя болница там, заради прокървяваване, защото бяхме на село, 10км от Дупница и реших да не рискувам до София, но за съжаление отношението беше ужасно, още от вратата ни гледаха лошо и започнаха да се държат с мен като с парцал.... ММ помоли учтиво да ми обърнат нужното внимание срещу каквато и да е сума. Вкарахаме в стаята, защото това за мен не беше кабинет  пуснаха "ехографа" слагам го в кавички, защото беше един стар монитор и някакво устройство наподобяващо ехограф, доктора се обърна и ми каза, ама кой те е излъгал, че си бременна, може да си представите шока.... бях 8 седмица и вече с моя доктор бяхме видяли пулса, просто станах и веднага в София, оказа се полип... болницата до колкото знам беше част от държавната или нещо такова, не им знам точно схемите, но не е частната, защото там знам, че било още по-зле...
Моя съвет също е да е отидеш в Майчин дом, още повече, че твоята лекарка е отпуска... всичко ще бъде наред, просто трябва да си в точните ръце и да не се паникьосваш.

# 469
Аз също подкрепям местенето в МД в първия най-удачен момент, не исках да го казвам толкова директно за да не те стресна.
Аз със шийка близо 40мм имам по-адекватна терапия за запазването ѝ заради контракции.
Какво става с тези шийки в тези седмици, не знам... Направо ме е страх да отида на лекар на 24. Ясно, че вече започват да се скъсяват, но е абсурдно как изведнъж толкова много хора с проблеми с това.

# 470
  • до най-прекрасния мъж
Момичета, явно е повсеместно. Наскоро говорих с приятелка, която роди преди 2 години. Тя и била с напълно изгладена шийка от 7 месец и контракции от 5 месец. Роди със спешно секцио малко преди термин, заради други проблеми, несвързани с шийката. Но 2 месеца плътно е лежала и с подходяща терапия. Така че ще мине и това. Почивка, адекватно лечение и спокойствие, колкото и да е трудно последното.

# 471
Ако не се чувстваш спокойна там и има нещо ,което те притеснява най добре си тръгвай.Не съм много наясно по този въпрос,но знам че някой отделения си пишат ей така пътеки с цел източване на касата имала съм такъв случай.Аз лично бих си тръгнала ако не чувствам сигурност от лекаря.
Като ви чета и се подсещам ,че при мен док никога не е споменавал за дължината на шийката ,аз ли трябва да попитам?Само последния път ми каза че "тапата"се е затворила или нещо такова 😐

# 472
  • до най-прекрасния мъж
На мен ми я мериха в 19 г.с., преди това не бяха я мерили. Беше 28.4 мм. На миналия преглед в 21 г.с отново ми я премери. Беше си почти същата, премери я 27.9 мм, малко по-къса, но вероятно нещо от измерването, че моята е крива. Каза, че е перфектна. Не съм искала аз, той сам поиска да я измери и двата пъти.

# 473
Като стана въпрос за шийките, може и да знаете, но да си кажа - трябва да се мери на празен пикочен мехур, за да е възможно най-точно измерването.

# 474
Здравейте, момичета!
Рязко се замислих и аз по темата за шийката на матката,понеже моята АГ мери само външно определени показатели без да коментира гласно с мен или да ми обяснява,но предполагам,че след като не е казала нищо,всичко й се вижда в ред!Все пак погледнах амб.листи от прегледите,за м.Юли пише височина на матката-14см,а за Август-височина-19см...Като чета при всички се наблюдава скъсяване,а тук цифрите показват друго,изобщо възм ли е това?🙄 Още повече,че преди ден имах две контракции една след друга,малко се шашнах,до сега не съм получавала...Така или иначе в сряда съм на втора ФМ та се надявам,ако има нещо там да се види.
Потресена съм от отношението на мед лица,което е описано по-горе.За жалост и аз често се сблъсквам с подобно,защото такова е то в държавните ни болници в по-малките градове,да не говорим,че живея в областен град,а през месец затварят родилното отделение поради липса на кадри,а за малкото налични не искам да коментирам каква слава се носи!
Пазете се,почивайте си,пожелавам на всички ни нужното спокойствие и стискам палци благополучно да изкараме до 36г.с. 🙏🌞
И само още нещо-има ли все още някой с повръщане,не от киселини,просто като това в началото....?

# 475
Височина на матката не е дължина на шийката. Шийката няма как да е 14 или 19 см. Може да е 1.4 или 1.9 (което ще е малко). Попитай си на прегледа да ти я измерят

# 476
Височина на матката не е дължина на шийката. Шийката няма как да е 14 или 19 см. Може да е 1.4 или 1.9. Поптай си на прегледа да ти я измерят
AlisonParker благодаря!
Като четох вашите стойности,подразбрах,че става дума за различни неща,явно моята АГ не я мери изобщо...

# 477
Believe_, височина на матката е най-просто казано големината на матката ти, тоест колко нараства. В началото на бременността е с нормални размери, примерно колкото смокиня, около 20та седмица вече е от срамната кост (грубо премерено), до 1-2 см над пъпа. Лекарката ти е записала по-скоро тези стойности, които са съвсем нормални за седмицата и нямат общо с шийката, така че не се притеснявай излишно. За болниците нямам думи, не знам какво да кажа. Аз лично бих сменила болницата веднага… в такива моменти адекватната реакция е по-важна от всичко. Аз се притеснявам за 1000 други неща, но поне шийката не е от тях. Мерят ми е през преглед и последно беше 3.7 см, което напълно ме удовлетворява. Стискам палци всичко да е наред при всички и да стискаме поне до 36 г. с.

# 478
Момичета, аз и в петък и днес имам като стомашни болки, но са малко под пъпа. Бебетата мърдат, така че би трябвало да са добре, но леко започнах да се филмирам, че се повтарят. Някой усещал ли е нещо подобно и знае ли от какво може да е?

# 479
Али магнезий ми вливат и аз отделно си пия Алеракт.Папаверин ми правят май че с ношпа,. Не знам вече какво да мисля главния лекър каза че съм имала и раничка на шииката +всичкото чудо и според него риска не бил оправдан. Утре иска да ме види, че днес имаше 3 раждания и не им се занимаваш и с мен явно.
Момичета толкова много ви благодаря, че ми давате сила в тоя така труден момент. Пожелавам да няма никоя от вас проблеми като мойте и никакви други. Да си износим всички здрави бебчета.

Общи условия

Активация на акаунт