Слънцето пече, а зима ни влече, че като дойде зима, ДЕКЕМВРИЙЧЕ ще има! (Тема 4/2021)

• 24 538
  • 712
  •   1
Отговори
# 480
Много, много успех и прегръдки от всички нас! ❤️ Помисли и за още мнения, да си сигурна. 🍀

# 481
Мамчета здравейте, от днес имам леко напрежение и като опъване в областта на яйчниците... На някоя да се е случвало?

# 482
Габи, аз съм така от няколко дни.. Вчера бях на ФМ при д-р Михова и споделих притеснението ми.. Каза, че не вижда проблем.. Препоръча ми да пия но шпа и ако дискомфорта продължи още няколко дни, да се обърна към следящата ме гинеколожка..
Снощи взех но шпа и премина, но днес пак е така.. Ще изчакам и днес, ако не отшуми утре ще отида пак да ме видят..

# 483
  • до най-прекрасния мъж
Аз съм с леки болки като бодежи в долната част на корема от време на време. Забелязах, че като ми е пълен пикочния мехур, се усилват, после утихват. То май се услушваме като зайци Simple Smile. Пък те и бебета растат и натискат тук-там. Вчера, докато лежах следобед, много ясно я усещах как ми рита пикочния мехур. Точно щях да се унасям да дремна, но бързичко ме събуди. Тепърва ще растат интензивно и ще натискат всичко около тях, в това число и матката ще се разтяга по-бързо. Имат грамчета да трупат нашите мишки Simple Smile

# 484
Подкрепям, тепърва започват тежестите и вече забелязвам как нещата се променят за 2-3 седмици, по-бързо от предишни месеци. Би трябвало повечето усещания да са нормални. Мен ме мъчат болки в хълбоците, като за осукани жили/изкълчено и се будя вече по няколко пъти вечер.

Успех на всички с предстоящи ФМ! 🍀FB, как си в болницата, нещо ново?

Имахме приключения днес на ФМ хаха, 3 пъти го разхождах да се обърне малко, пък той не ще. Почукваха му по главата с апарата да се завърти малко😂 Милото, показа ръка така - 🖐️, да го оставят... 😀 Минахме изпита, но върви едричък и задължително правя обременяването с глюкоза след някоя и друга седмица.
Артериите са ми добре, казаха, но гледам на графата от листа са едната крайност и извън нея 😬 Казаха за кръвотока щом расте добре, няма да се притесняваш.

# 485
  • София
Стискам палци и изпращам виртуално подкрепа на момичетата, които имат нужда в момента! Flowers Four Leaf Clover
Всички трябва да мислим положително и да вярваме, че всичко ще бъде наред!
Относно болежките, опъванията, боцканията.. Мисля че от тук нататък все това ни чака. Grinning
И аз понякога усещам разни прибоцквания, но минават сами. Отдавам го на разтягане на матката. Също и аз усещам бебка как ме посритва в пикочния мехур и рязко ми се прихожда до тоалетна. Засега е слабичко, но усещам как с всеки изминал ден побутванията и салтата в корема ми стават все по-силни.

Пък да се оплача, че все по често червата ми не са наред. Cry Всичко започна преди около 3-4 седмици и съвпадна с началото на прием на магнезий. Отдадох го на него, сменихме го с лекарката и имаше подобрение за няколко дни, но после пак всичко се завърна. На последния преглед преди 2 седмици ми каза да спра магнезия, че засега няма нужда и ако се появят контракции ще го мислим. Спрях го и няколко дни бях добре, но сега отново ме мъчи подуване, газове и болки в червата. Т.е. Не е от магнезия. Най-странното е че примерно два дни съм добре, после три дни е мъка, един добре.. Два зле..
Има ли някоя от вас с такива оплаквания? Една приятелка ми каза че от средата до края на бременността е била така и направо не ми се мисли. Confused

# 486
И аз забелязах, че ме боли когато ми е пълен пикочния мехур. Вчера в болницата говорих с мама, на която терминът и е на 2ри декември. В сравнение с нея, на мен не ми личи. Иска ми се в 6тия месец (в който съм) да ми личи повече, но и това време ще дойде. Само да са ни живи и здрави бебчетата Heart

# 487
И мен ме болят всякакви неща. Коремът ми е щръкнал като нещо, което не е част от мен (поне отгоре така изглежда Joy).
Габи, може да не ѝ е първа бременност и затова да ѝ е голямо коремчето.
Това е моето от началото на август

# 488
Рошличка аз нямам болка, но често имам газове, къркорения и подуване. Пробвала ли си да пиеш пробиотик? Може да помогне и избягвай храни, които дразнят храносмилателната система.

Момичета не се паникьосвайте за всяка болка - те първа започват истинските и честите болежки, притискания, дискомфорт и т.н. Матката расте бързо, бебетата също - притискат се други органи, опъват се тъкани, ритат ни..

# 489
# 490
Супер коремчета!

Ако търсите отзиви за пробиотик, на мен ми препоръчаха Vaginal care на Garden of life. Честно казано, не виждам разлика, но го пия и от скоро. Ден за ден ми е различно в корема/стомаха, като че ли зеленчуци и плодове най-много помагат.

# 491
  • София
Пия пробиотик (даже е синбиотик) , но като че ли файда голяма няма. Спряла съм всичко, което се води газообразуващо. Ям бавно и по малко, разхождам се след ядене. Изключвам различни групи храни за няколко дни, за да видя от тях ли е. Абе май всичко дето го пише по книга го правя. Остава ми да се надявам, че ще мине само. Ще споделя на док на следващия преглед, но то и тя едва ли ще ми каже нещо по-различно. Simple Smile
Друго си е обаче да кажа мрън-мрън и тук. Някак си олеква. Hug

Много сладки корем чета! Моето варира от сутрин до вечер (вече ясно защо Grinning) и вечер съм като Fairytale11. Седи ми като неестествено мое. Joy Почнах да мажа с масло и сутрин и вечер, въпреки че знам, че ако съм предразположена към стрии няма как да ги избегна.

# 492
Ще измрънкам и аз за стомашните проблеми… нищо не ми помага. Програмата ми 3-5 дни запек, после една вечер почти до рев се докарвам, докато се прочистя и отначало… междувременно газове нон стоп и без значение с какво се храня, просто ги имам постоянно. Коремчето вече ми личи, но не кой знае колко, честно казано не виждам разлика с първата бременност, излиза по същотото време и сякаш нараства със същото темпо, но то при всеки си е различно. Но за това хич не се и впрягам - стига бебето да расте нормално, големината на корема няма никакво значение. А и честно да ви призная, дори се опитвам да крия от някои хора, че съм бременна, след всичко, което преживях, не ми се говори с кварталната продавачка момче или момиче, кой месец съм и т.н. Те хората най-често са добронамерени, ама мерси, няма нужда.

# 493
Аз съм с гадене, газове и киселини от първия ден....Предишната бременност имах киселини само в 8м, докато слезе корема в началото на 9м... Сега хапвам по половин шепичка и после-ужас, а коремът ми е като в 6-7м предния път. Гинекологът каза - този въпрос дори няма да го коментирам....Сутрин корем, ама вечер е двоен. И едва вървя. Миналият път си ходех на танци до средата на 6м и не ми пречеше. Само си повтарям, че ще е само докато родя и на фона на какво може да бъде е направо безобидно. Другия петък ми е ФМ, обаче съм странно спокойна вече за бебто, все едно всичко е минало Simple Smile Притеснява ме понякога едно боцкане точно вътре в пъпа-дано е от разтягането. И гърдите тук там ме побоцват. Освен това ми се струват доста по-топли от останалата част от тялото, поне на пипане с ръка. Миналата бременност до едната гърда, до гръдната кост ми остана една издатина - все едно от костта, но я виждам само като сянка ако застана под лампа под определен ъгъл. Сега е станала болезнена при натиск. Чудя се какъв преглед да ѝ направя. Ходила съм на мамолог и ехограф на гърдите точно преди бремеността през март. Всички изследвания са ми в норма, а личната ако чуе бучка до гърдата си пада малко паника Simple Smile А шийката - миналата бременност никой не ми е и казал колко е в нито един момент (мисля че я мярнах като параметър при ФМ). Сега на последния преглед АГ рече, я да видя шийката - и мери с коремен - а добре е, и пак не ми каза...Дано се сетя да питам другия път.

# 494
  • София
Относно коремчетата си е много индивидуално - казват че има разлика дори в това дали носиш момченце или момиченце, коя бременност ти е и т.н. На мен като за втора ми се стори, че е доста по-голямо, но като си гледам снимките си ми е абсолютно същото даже май малко по-малко сравнено с миналата ми. В момента бременея заедно с близка приятелка и сме с няма и 2 седмици разлика, е нейното коремче е доста по-голямо, но според мен си е главно физика - тя е по-нисичка. Имам и комшийка, която въпреки втората и бременност преди раждането изглеждаше като аз в 5ти месец, а месец след раждането, никой не би казал, че е била бременна изобщо. Та ген, физика, хранене, хормони, количество околоплодни води много неща влияят - коремчетата са без значение важното е да си имаме живи и здрави дечица на финала.
С миналата ми бременност се снимах при влизането в нова седмица - после може да се направи колаж - най-често с 9 снимки от девете месеца. Сега по-рядко се сещам и имам време, но все пак правя по някоя друга снимка като се сетя.

Общи условия

Активация на акаунт