Слънцето пече, а зима ни влече, че като дойде зима, ДЕКЕМВРИЙЧЕ ще има! (Тема 4/2021)

• 24 211
  • 712
  •   1
Отговори
# 495
Между другото, една тирада, ако позволите, за конкуренцията сред лекарите... Виждам тенденция в София, която за мен не е много професионална. Смених няколко частни лекари досега (за 2ро мнение в по-начални седмици, после ме изпратиха при още един специалист за оценка на рискове в 15та) и чакам един месец за ЖК, която пък отложиха с още 3 седмици. Изчаках да минат 3 месеца докато се запиша за ЖК и да чакам по още опашки, защото харесах частния.

На почти всички прегледи досега са ме разпитвали ама при кого ходиш, ама защо това е тествано, защо това е казал, защо едва ли не му обръщаш внимание, защо не си отишла при този и онзи и нека сме честни - защо не идваш при мен от самото начало. И се подмятат едни пасивно агресивни коментари към другия, а аз се усмихвам неудобно.

Естествено, че трябва да се коментира мед. история и ще има несъгласия. Но според мен тук играе егото и моментът 'само моето мнение важи', има и надпревара кого ще избереш. Ясно, всичко е бизнес. Случвало се е повече време да се обяснявам защо едва ли не съм тествала нещо и съм послушала някого 'без да има нужда' (по-добре да няма нужда и нещо да е излишно си мисля аз, защо се занимаваме сега през юни какво е било?), отколкото да говорим за мен. Пък защо толкова късно ЖК, пък как така е станало - имам загуба миналата година, да се обяснявам ли, че чаках от страх да се закрепят нещата след 3ти месец и тогава да търча по още поликлиники? Че не знаех дали ще избутам дотам?

Даже са ми подмятали леки коментари за характер на другия лекар. Сега само кимам и аз си знам, но ако се налагаха някакви по-сериозни неща, не мислят ли, че товарят излишно бременните и то главно заради конкуренция? Увещавали са ме и при тях да раждам.

Кажете ми просто няма нужда от толкова изследвания, не съм съгласен с тази терапия или трябваше по-рано да направиш еди кое си. Не 10 минути да обсъждаме другия лекар, колко време е в отпуск, защо точно там съм била и колко ми е далече от спирката на трамвая и т.н.

Извинете, не ми е такъв проблем това хаха, просто не ми е баш коректно. Стискам палци да не ви бърборят толкова излишни неща и да е повече по същество 😀

# 496
Дее, за АГ-та не мога да кажа. Феталните специалисти не са казвали нищо лошо един за друг.
Всъщност моята седяща само веднъж изрази мнение за друг специалист (в случая фетален). Репродуктивната ме изпрати на първа фетална при един специалист, следящата ме пита дали имам час и като ѝ казах при кого имам час каза, че това не е правилния фетален при близнаци. След това нищо не е коментирала.
Аз сериозно бих се зачудила дали да ходя при някой, който се опитва по този начин да спечели пациент, да не говорим, че е натоварващо.

Габи, супер ти е коремчето Heart Eyes изведнъж ще изскочи, само още малко търпение.

# 497
Супер, Фейри, това е съвсем приемливо и добър съвет. Аз явно така ги уцелих, забелязвам тенденцията в една или друга степен при вече сигурно 4-5 специалиста, да беше при само 1-2ма...

Ще има бой за родилки като влезем живот и здраве в 8ми 😂

# 498
Благодаря ти Fairytale11. Да, търпение за всичко. Моята АГ каза само едно: Когато и казах, че стария АГ е изписал 1 курс с Полижинакс по време на бременността, за лечение на ''лека инфекция'' според него. Тя каза така: И това по време на бременност? И това беше. Надявам се и да не коментираме друго, защото това не е начина...

Последна редакция: вт, 17 авг 2021, 17:46 от gabby92

# 499
Подкрепям, тепърва започват тежестите и вече забелязвам как нещата се променят за 2-3 седмици, по-бързо от предишни месеци. Би трябвало повечето усещания да са нормални. Мен ме мъчат болки в хълбоците, като за осукани жили/изкълчено и се будя вече по няколко пъти вечер.

Успех на всички с предстоящи ФМ! 🍀FB, как си в болницата, нещо ново?

Имахме приключения днес на ФМ хаха, 3 пъти го разхождах да се обърне малко, пък той не ще. Почукваха му по главата с апарата да се завърти малко😂 Милото, показа ръка така - 🖐️, да го оставят... 😀 Минахме изпита, но върви едричък и задължително правя обременяването с глюкоза след някоя и друга седмица.
Артериите са ми добре, казаха, но гледам на графата от листа са едната крайност и извън нея 😬 Казаха за кръвотока щом расте добре, няма да се притесняваш.
Дее много ти благодаря, че ме мислиш. Аз сега влизам да ви видя как сте какво ново.
Днес мина прегледа ми при главния лекар, каза налага се серклаж, лошо е че е късно за него, аз го питам няма ли да помогне той ми каза че трябвало по рано да се направи, но ще го направи утре. Каза че е тръгнало разкритие и аз съм в шок щял ден. Утре ще ви напиша как е минало

# 500
Подкрепям, тепърва започват тежестите и вече забелязвам как нещата се променят за 2-3 седмици, по-бързо от предишни месеци. Би трябвало повечето усещания да са нормални. Мен ме мъчат болки в хълбоците, като за осукани жили/изкълчено и се будя вече по няколко пъти вечер.

Имахме приключения днес на ФМ хаха, 3 пъти го разхождах да се обърне малко, пък той не ще. Почукваха му по главата с апарата да се завърти малко😂 Милото, показа ръка така - 🖐️, да го оставят... 😀 Минахме изпита, но върви едричък и задължително правя обременяването с глюкоза след някоя и друга седмица.
Артериите са ми добре, казаха, но гледам на графата от листа са едната крайност и извън нея 😬 Казаха за кръвотока щом расте добре, няма да се притесняваш.
Дее много ти благодаря, че ме мислиш. Аз сега влизам да ви видя как сте какво ново.
Днес мина прегледа ми при главния лекар, каза налага се серклаж, лошо е че е късно за него, аз го питам няма ли да помогне той ми каза че трябвало по рано да се направи, но ще го направи утре. Каза че е тръгнало разкритие и аз съм в шок щял ден. Утре ще ви напиша как е минало

Мислим те да знаеш. Стискаме палци всичко да е наред. Heart Само положителни емоции и не се притеснявай. Имам въпрос. След като се налага серклаж, защо допълнително го отлагат за утре, а не го извършат днес?

# 501
  • до най-прекрасния мъж
Дано всичко мине нормално, стискам палци да се закрепят нещата.

# 502
Успех, мила! Само позитивна енергия към теб. 🍀

# 503
FB дано всичко да бъде наред и да се закрепи положението 🍀

# 504
Няма да пускаме палците, дано влезеш с добри новини утре 🙏🍀

# 505
FB, всички ти стискаме много палци, да знаеш! И това ще мине, стискай зъби ❤
Алисън, имам спомен, че двете чакаме ФМ тия дни. Броя часовете до четвъртък… стискам палци утре да се похвалиш ти с добри новини.

# 506
В петък е моята, вече тотално се побърках от чакане 🥺 И ми е доста притеснено. Освен за бебето, се притеснявам и как ще са ми кръвните изследвания. Rayli значи чакаме първо ти да се отчетеш в четвъртък с прекрасни новини 🍀

# 507
ФБ, стискам палци и дано утре има добри новини.
Алисън, Райли, стискам палци и на вас за феталните Hug
Не знам защо винаги съм много ентусиазирана за феталните и изобщо не се притеснявам. За нормалните прегледи се притеснявах много преди, сега като ме ритат ми е спокойно и за тях.

# 508
  • London
Стискам ви палци на всички, момичета. Чакам да се включите с добри новини 🍀🍀🍀❤

И аз имам един въпрос сега. Нормално ли е още да не са толкова редовни движенията ? Моята мома оня ден се скъса от ритане цял ден, но вчера и днес е по-лежерна. Не че не я усещам изобщо, но пък в сравнение с онзи ден няма нищо общо. 😒

# 509

Всичко ще бъде наред, само бъди спокойна.
И аз да си кажа мъката от днес... баткото е с летния вирус и е на системи, сега съм се побъркала да не го лепна и аз, защото положението с този вирус хич не е розово, за 2 часа се обезводни...Confused

Общи условия

Активация на акаунт