Слънцето пече, а зима ни влече, че като дойде зима, ДЕКЕМВРИЙЧЕ ще има! (Тема 4/2021)

• 24 206
  • 712
  •   1
Отговори
# 510
  • до най-прекрасния мъж
Нормално е. Докторът преди 10 дни ми каза, че може да има дни, в които изобщо да не я усещам. Моята онзи ден беше вяла. Вчера и днес е дискотека в корема. Като се поумори, може утре пак да поспива повечко.

# 511
Момичета, пожелавам на всички само положителни емоции и новини... Стискам палци на всички мами да си имаме живи и здрави бебета декември месец Blue Heart Heart Blue Heart

# 512
Rainbow и при мен понякога е голямо затишие. А понякога ми се струва, че усещам как хълца. На някой друг случва ли се или си въобразявам нещо ?

# 513
Не си въобразяваш. Аз също го усещам като хълца. Може да не е всеки път, но няма как да се сбърка. И моето диване е различно  активно всеки ден. То си зависи и как и накъде се е завъртяло. Ако е обърнато навътре, много по-леко усещам движенията. Ако е навън , яко ми вдига корема на мястото ,на което ме рита/боксира . Отделно много обича да дивее през нощта и не знам дали това няма да продължи и след раждането ...
Стискам палци на всички момичета, на които им предстоят прегледи, новините да са само хубави.
ФБ , надявам се по-скоро да направят серклажа и да стои бебчо до декември в теб.

# 514
Подкрепям, тепърва започват тежестите и вече забелязвам как нещата се променят за 2-3 седмици, по-бързо от предишни месеци. Би трябвало повечето усещания да са нормални. Мен ме мъчат болки в хълбоците, като за осукани жили/изкълчено и се будя вече по няколко пъти вечер.

Успех на всички с предстоящи ФМ! 🍀FB, как си в болницата, нещо ново?

Имахме приключения днес на ФМ хаха, 3 пъти го разхождах да се обърне малко, пък той не ще. Почукваха му по главата с апарата да се завърти малко😂 Милото, показа ръка така - 🖐️, да го оставят... 😀 Минахме изпита, но върви едричък и задължително правя обременяването с глюкоза след някоя и друга седмица.
Артериите са ми добре, казаха, но гледам на графата от листа са едната крайност и извън нея 😬 Казаха за кръвотока щом расте добре, няма да се притесняваш.
Дее много ти благодаря, че ме мислиш. Аз сега влизам да ви видя как сте какво ново.
Днес мина прегледа ми при главния лекар, каза налага се серклаж, лошо е че е късно за него, аз го питам няма ли да помогне той ми каза че трябвало по рано да се направи, но ще го направи утре. Каза че е тръгнало разкритие и аз съм в шок щял ден. Утре ще ви напиша как е минало

Мислим те да знаеш. Стискаме палци всичко да е наред. Heart Само положителни емоции и не се притеснявай. Имам въпрос. След като се налага серклаж, защо допълнително го отлагат за утре, а не го извършат днес?

Много ти благодаря! Ами трябвало да съм поне 3 дни на антибиотик за да се изчисти някаква инфекция. Трябвало да съм чиста за тая операция, не знам дали е така или просто ги мързи не знам.

# 515
ФБ, трябва да си чиста и след това трябва много да се внимава с инфекции, защото ще си пред разположена.
Въпросът е защо не започнаха да те чистят още като се е разбрало за шийката и изследвали ли са те каква е инфекцията. Течение някакво мисля, че всички имаме, нормално е по време на бременност.
Стискам палци Simple Smile

# 516
Тук има доста полезна информация за нас мами
https://www.hipp.bg/bremennost/kalendar-na-bremennostta/

# 517
Тук има доста полезна информация за нас мами https://www.hipp.bg/bremennost/kalendar-na-bremennostta/

# 518
FB, стискам палци и аз утре всичко да е наред! Както и при всички останали, разбира се, на които ви предстоят прегледи и ФМ.

При мен движенията също са различни. От 4 дни се редуват - пълно затишие, после дискотека и пак. И като кажа на щерката или мъжа ми да сложат ръка да усетят и винаги спира. Днес им снимах едно клипче с дистанционното на корема, подскачаше като царевица в нагорещено олио. 😂 Какви глупости ражда бременната глава!

За корема мога да кажа, че при мен е доста по-голям сега в сравнение с първата бременност. И определно имам по-голям дискомфорт, тежи ми, изморявам се много бързо и т.н.
Имам и "голям" проблем. Изпитвам ужас от изпъкнали пъпове....е тоз моя като взе да се показва навън...направо полудявам. Не е като копче, ама пак си е сравнително равен с корема и усещам едно като придърпване около него. С първата бременност си остана нормален до края.

# 519
pgeober и аз имам същия проблем с изпъкналите пъпове Joy С първата бременност стигнах до изравненото положение, но с тази ще изпъкне.. вече е равен, а ако си хапна повече леко започва сякаш да изпъква.. много ме дразни. И аз имам същото чувство на опъване.
Друг проблем, който имах с първата бременност е че ми се появи т.нар. линия негра на корема и повече окосмяване - за щастие изчезнаха след раждането. За сега нямам потъмняване на линията, но окосмяването вече от около месец е факт - полудявам, а няма какво да се направи. Confused АГ още с първата бременност ме предупреди да не пипам космите, ако не искам да си останат и после Joy

Относно движенията и при мен някои дни бебка е по-активна, а други по-мързелива - щом усещам поне някакво мърдане не се притеснявам.

# 520
И аз съм с по-голямо окосмяване, много ме дразни, но и аз знам, че не трябва да пипам... Имам и черната линия, надявам се да не стане още по-тъмна. И изпъкнало пъпче имам вече, но на мен не ми пречи особено.
При мен едната е много ритаща, другата е малко по-спокойна, но ако не отида на преглед няма и да разбера коя къде ме бие.

# 521
Аз също получих по-обилно окосмяване по корема и все забравям да питам докторка, нормално ли е и може ли да се махнат.
Пъпа ми е доста навътре, даже не знам дали ще се покаже .
Относно движенията, определено има дни в които е доста активно, а другите дни по-спокойно само от време на време.
Моята ФМ е чак края на месеца, защото в 17та имах ранна фетална. Стискам палци на всички, на които им предстои тази седмица.

# 522
ФБ, стискам ти палци и те мисля!
    Момичета,не се впрягайте толкова за пъпчета,косми и линии.Просто се наслаждавайте на мисълта,че носите живот в себе си,че ще гушкате бебче сед известно време.Всичко друго ще се нормализира.
   Успех на ФМ на всички,на които им предстои.И само бъдете спокойни - на този етап няма нищо по-важно то вашето спокойствие.
    Бързо да се оправя и разболелият се батко!!!
  И аз много се страхувам с тези вируси и настъпващия ковид,да не лепнем нещо на щерката.Внимаваме много,но....Господ да ви пази!

# 523
Чета какво пишете и чак си вфигнах нощницата да се погледна. Нямам тъмна черта засега, пъпът също си ми е вдлъбнат, без проблем си нося обица за бременни. Предполагам така и ще си остане. А за космите- имам чувството , че навсякъде са намаляли и се показват много по-бавно, особено по краката. За сметка на това коремът ми продължава прогресивно да расте и смятам да направя подарък на таткото за чрд другия месец от няколко професионални снимки.

# 524
Момичета, нещо забавно - една мама беше написала, че хапва само малко боб с наденица, ако някой сготви, защото кърми. 😀 И ме хвърли в размисъл това пък защо, заради евентуално по-сурово месо ли?

Наскоро майка ми беше наредила круши и смокини със синьо сирене и разни алкохоли и аз само поглеждам с крайчеца на окото... 😅 Сега и боба ли някой ще го заклейми 😂

Общи условия

Активация на акаунт