Слънцето пече, а зима ни влече, че като дойде зима, ДЕКЕМВРИЙЧЕ ще има! (Тема 4/2021)

• 24 186
  • 712
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Да попитам на всички от вас ли са пускани изследвания за вирусология - херпес, цитомргаловирус, епщайн бар вирус и други по-специфични? Зачудих се, защото на мен нито Ковачев, нито Сигридов са ми ги искали, а пък в групата на клиниката им доста жени споделят, че са им били назначени. Дали е според случая или по-скоро се искат от всички бременни?

Не се пускат на всички, реално май даже се пускат само при проблеми - мен са ми пускали херпес и цитомегалаловируса заедно с рубеола и хламидия в Щерев след 2рия ми аборт.

# 556
  • London
На мен само за херпес ми пуснаха със стандартните за хив, сифилис,  хепатит и т.н. в началото 🤔

# 557
Момичета при вас случва ли се при рязко ставане или сутринта като ставате да усещате във влагалището нещо като дърпане, разтягане? Не е постоянно само на моменти го усещам, също като стегна самите мускули на влагалището долу пак се усеща, но пак е на моменти.... чудя дали е нормално или да се свържа с АГто? :/

# 558
  • London
Аз през ден имам различно усещане ама спрях да се притеснявам. На всяко обаждане до лекарите или посещение в болницата ми казват, че моето тепърва започва 😅
Ако нещо те притеснява, винаги можеш да попиташ дали е нормално.

Тъкмо ви попитах онзи ден дали има дни на затишие и вчера моето диване не се спря. Та и през нощта реши да си дивее.

Едит: Я вижте каква шапчица й харесах за декември.
Скрит текст:

# 559
Днес си лежа и момъка започна да рита неописуемо. В момента в който казах на ММ и той си сложи ръката е спря да ритка по закона на Мърфи, таткото още не може да ни усети.

# 560
  • София
Момичета при вас случва ли се при рязко ставане или сутринта като ставате да усещате във влагалището нещо като дърпане, разтягане? Не е постоянно само на моменти го усещам, също като стегна самите мускули на влагалището долу пак се усеща, но пак е на моменти.... чудя дали е нормално или да се свържа с АГто? :/
Някъде в началото на 4тия месец имах странни усещания там долу. Чувствах като напрежение, все едно нещо ме разпъва или дърпа. Много се притесних и веднага отидох при док. Прегледа ме и каза че всичко е наред. Обясни ми че по време на бременността влагалището е много кръвоснабдено и при мен вероятно се получава нещо като отичане. Сега вече нямам такива усещания, но чат пат ме пробожда по няколко пъти я по-навътре, я по-навън. Мисля, че е нормално.

Габи и аз така обяснявам колко силно рита вече бебка. Даже корема ми видимо се издува там, където рита. Вечер най-често се разиграва и мм като си сложи ръката то диването бута едва доловимо един-два пъти. Grinning

# 561
  • до най-прекрасния мъж
Нека задържи повече ръката и да говори на бебето. То ще свикне и ще започне и него да ритка. И ние бяхме така срамежливи в началото, но сега временно спира, като си сложи той ръката. Неговата е по-тежка и  явно беба усеща, че не съм аз. Но той много й говори и тя вече свикна с него и вече и него го ритка.
Разтягането и светкавичките във влагалището и аз ги имам. Док каза, че не е нищо притеснително и е нормално. При мен ту се появят, ту спират. Особено интензивни бяха преди около месец. Тогава взе да ми изпъква повече корема. Явно е от разтягането на разни връзки, кости, стави и т.н. Аз ги усещах понякога и по-назад, към дупето.
Обаче, при кихане как ме срязва, не е истина. То още от началото така, но когато не уцеля позата, при кихване, все едно крампа получавам. Понякога така ми става и при смяна на позата при сън, ако изпъна по-рязко краката. Затова сега се въртя със свити крака и така и ставам от леглото-леко, бавно и на една страна. Докато пораснат бебчовците ще има още да ни дърпа, опъва и боли. Особено 7-8 месец като започнат интензивен растеж.

# 562
И аз така му казах. Вчера ме ритна когато чу гласа му, само, че бяхме в магазина... Момичета вярвате ли в суеверия?

# 563
Ох, Блу , това с кихането ми е до болка познато, както и ако се завъртя по-рязко.
Иначе бебчо се успокоява от моята ръка, докато татко си редовно го сритва и ММ много се кефи.
Избрахте ли си вече дрешки за изписването?

# 564
  • London
И моето диване се кротва ако мъжа ми се опита да я усети. Той сега е запомнил като му казах, че бебето започва да разпознава и запомня гласове, та всяка вечер репертоара към корема е “Аз съм баща ти, запомни ли ме вече?” 😂

Ирен, аз дебна да пуснат есенно/зимните дрешки. При нас тепърва започват, но първо са летните намаления 😁

# 565
Аз предполагам , че ще родя на някой си ноември , а се очертава месецът да е топъл , мисля да заложа на сравнително тънък комплект + пелена или одеало , зависи колко е топло.

# 566
  • София
Аз толкова не съм кихала за 2 години назад, колкото кихам откакто съм бременна и съм страшна картинка... Събирам краката хващам корема ниско долу и кихам някак си с отворена уста, че да не стягам корема. Излизат страшни звуци всеки път, та после даже се смеем..Grinning
ММ и той ухажва всяка вечер беба и си мисля че и заради това се кротва. Четох някъде че като почнат да чуват звуци се заслушват и изправят главичка. С моя глас вероятно вече е свикнала, а пък бащиния сигурно още е интересен и слухти.

Аз не съм суеверна и по този повод мисля тези седмици да ходя да се подстрижа и да оправя кичурите, че вече не се търпя. Пък и то това ще ми е фризьор за следващата една година май. Grinning

Още не мога да се ориентирам колко трябва да е облечено едно зимно бебе и нямам идея какво ще вземем за изписването. Да видим и зимата каква ще е де, че последните години на Коледа пием кафе навън.

# 567
Хаха Блу, с кихането позната история. Заставам като войник в бойна готовност като усетя, но понякога ако не съм се нагласила, направо нож вътре боде 😅

За изписването импулсивно купих нещо през юли, но не знам дали ще остана с този комплект. Чудя се дали наистина поларче е най-подходящо... Изтрила съм снимката, едно синьо жирафче е 😍😀 Angel baby имат хубави.

Габи, при нас откъм суеверия беше и е още в някаква степен само, че не искаме всички да знаят за бременността. Не ми се занимава със съседи и далечни познати още повече преди да съм го гушнала в ръцете си.

Едит: ох, пригушкаха ми се тезиии

Последна редакция: чт, 19 авг 2021, 13:40 от dее92

# 568
Мисля да си запазя час и да се боядисам вече, че приличам на зебра, естествено без да се подстригвам. Пък и като гледам това ще ми е фризьора тази година...

# 569
  • до най-прекрасния мъж
Аз мисля да й отделя от дрешките, които ще купя, за изписването. Евентуално някоя хубава пелена или одеалце, които да си ползвам и после. Така или иначе, все ще е зима и по дрешки няма как да ги изпишат, а ще са увити. По снимките ще се вижда одеалцето, не дрешките. Ако харесам нещо функционално, без излишни части, може да купя и комплект или някое по-хубаво ромпърче, а за отдолу боди и чорапки, шапчица и ръкавички. Якета, космонавти и т.н мисля да не взимам, така или иначе в колата трябва да ги съблечем заради коланите на столчето и одеалцето ще е по-функционално.
Аз съм суверена и още не съм казала на всички. В работата научиха в 5 г.с. от няма и как заради болничния,  въпреки че изобщо не исках точно те да знаят. Казах и на 3 близки приятелки, 2те знаят още от началото, едната си дойде скоро от чужбина и казах и на нея, но то вече ми личи. Част от родата също научи от няма и къде, защото директно питали ММ, а аз съм му казала питат ли директно, да си казва. Съседите май знаят и те, но поне не питат. Една съседка, която роди скоро, ме видя в болницата да излизам от патологична по нощница. А и според ММ ходя като пате вече и ми личи. На по-далечни роднини и познати не сме казали, в работата на ММ също не знаят.
За купуването също съм суеверна, нямаме още нищо, но то няма и почти нищо зимно още по магазините, само изостанали бройки от минали години тук-там.
Важното е да сме здрави, то каквото има да става, ще стане. Господ да е с нас и бебетата ни и всичко да е наред да си ги гушнем живи и здрави, като им дойде времето.

Общи условия

Активация на акаунт