Парфюмни размисли и страсти (август 2021 г.) - 263

• 66 166
  • 685
  •   1
Отговори
# 75
Като говорите за Alien, гледам, че е излязъл нов - Alien Goddess. Дали (ще) го има някъде в София за проба?
За морето се чудя какво да си взема. Накрая като не мога да реша, тръгвам с 4-5.

Още не е излязал. Само ни надъхват, но никъде го няма. То лятото свърши, аз си изхарчих парите за летни парфюми, а с тоя кокос май ще си е типично летен.
има го в сайта на Mugler, даже има и подаръци към поръчката, които много ме изкушават. Но аз не видях да има кокос в пирамидата

# 76
Аз бих искала да питам пак за Boucheron Cuir de Venise. Имам спомен, че някой някога някъде писа за него, но не намирам поста.

Бих била благодарна ако някой, който го е пробвал, сподели впечатления, както и ако някой знае дали е наличен вече в България.

# 77
Не е наличен, Ковачева го пробва и писа, а после ми даде и аз да го пробвам, то беше с много други.
Дано тя пише.❤

# 78
  • Пловдив
Аз бих искала да питам пак за Boucheron Cuir de Venise. Имам спомен, че някой някога някъде писа за него, но не намирам поста.

Бих била благодарна ако някой, който го е пробвал, сподели впечатления, както и ако някой знае дали е наличен вече в България.

За физически магазин не мога да кажа, но от няколко дни е наличен онлайн в parfumi-shop.

# 79
Привет на всички и много хубави летни почивки ви пожелавам!
Радактирам за да добавя и поздрав към легендарната основателка на врачанската школа (и моя съгражданка) - чакаме още включвания от теб!
Аз нямам определени за морета и ваканции, нося каквото ми се прииска на момента и в зависимост с колко багаж пътувам, обикновено това е моментът да изразходвам налични мостри. Не обичам да се събират мънинки шишенца и само да ги оглеждам без да позлвам.
За сметка на това имам 5! Извънземни - уж не го харесвах преди,а неусетно се размножиха. Малка армия строена в шкафа. Есенс Абсолю, Ликьор, Мираж, Taste of Fragrance, Extraordinaire. Първите два доста си приличат, но са по 30 мл и понеже вече трудно се намират тъкмо не ми е жал да ги пръскам. Много са ми приятни в топлото време.

Последна редакция: вт, 03 авг 2021, 22:33 от amareto

# 80
Добро утро! Днес се опиянявам (буквално) с MFK APOM. Реших да експериментирам в жегата, дано да се размине без жертви.

# 81
От известно време заглеждам Xerjoff join the club K'bridge,ще се радвам ако някой сподели мнение.

# 82
От известно време заглеждам Xerjoff join the club K'bridge,ще се радвам ако някой сподели мнение.
Аз го пробвах и разносвах преди няколко седмици. Като пръснах първия път бях потресена, това е поредното, скъпо и качествено изпълнено копие на Интенз кафе Монтал. Не очаквах това нещо и силно се разочаровах. Трябва никога да не си пробвал Монтал или Мансера, за да дадеш тези пари за  Xerjoff. Аз съм му голям фен, но тук се е изложил много. Парфюмът е много хубав, много, но Монтал е 100 лв. и получаваш същото.

# 83
Благодаря ти densi,точно от това се опасявах,тъй като имам intense cafe.

# 84
  • Germany
Привет и от мен в новата тема. Не мога да отговоря колко парфюма нося, обикновено спрямо настроението или се съобразявам с багажа и доколко мога да се разпростирам. Тази година на морето основно носих Ilio by Diptyque. Страшно ми е комфортен, удобен, всесезонен, ненапрягащ, природен, просто мой. Ириси, цитруси, нежен жасмин, слънце, крайбрежие, зноен пек, скали, море, и треви, какво да иска повече човек от парфюм? Нанесен в косата е вълшебен, нежен, елегантен, дамски, усещам си го само аз, но ми е напълно достатъчно.

Носих и Idole intense Lancome на морето, който се харесва много на околните, няколко пъти ме питаха с какъв парфюм съм, като бях с него, и се развива чудесно на морския бряг.

Cuir de Venise е хубав, но и странен парфюм. Много хора смятат, че кожа в него няма. Има, но не е традиционната кожа, която сме свикнали да различаваме, а е по-скоро като ирис, суха, много мека лицева гладка кожа, маслена, и леко засладена. Основното, което усещам аз в този парфюм е сухо какао или кафе, мирише ми на препечени какаови зърна, на дървесни топли смоли, на затоплена, суха дървесина, на мек амбър и на суха ванилия. Какаото не е гурме, не е вкусно, а е натурално, без захар. Има чувственост в парфюма, топлина, но някак не го усещам мой. Липсват ми плодове, няма изразена сладост, няма пачули или цитруси, а е точно като аромат на какаови зърна, или като аромат на смола, сух ирис и какао на прах. Стои доста интимно на кожа, и не е така прожектиращ, както останалите на марката. Намирам, че на топло е по-хубав, отколкото в студа, кожената фасета е по-разпознаваема, както и едно маслено усещане, идващо от какаото. Сестра ми се изрази така за него: "Хубав е, но ми е някак странен". Засега си пръскам отливката от него, и не мисля, че ще си купя цял флакон.

# 85
Благодаря за споделянето, kovatcheva!

# 86
  • София
Да се похваля с много успешна покупка насляпо -  Untitled L'Eau Maison Martin Margiela ! Yellow Heart Мисля, че е споменаван в темата, но ето и моя прочит за него. Очаквах да е по-унисекс, четох доста изказвания за одеколонест уклон и горчивина, но дали защото по принцип кожата ми винаги добавя допълнителна сладост на всеки парфюм или заради нотките в конкретния парфюм, тук отчетлива мъжка нотка не усещам. Прекрасен летен аромат. Започва с искрящи весели (газирани) цитруси предимно лимони с добавка от лимонена трева или леки тревисти нотки. Много свежо и енергизиращо начало! След няколко минути ментата пристъпва към общата картинка, но не е нахална, а много добре се вписва и добавя допълнителен лек освежаващ полъх. След около час чак започвам да усещам мандарини или по-точно мандаринени кори, които добавят лека пиперлива сладост, която си остава до края. На моята кожа парфюмът се задържа около 5 часа, което е повече от перфектно особено за летен парфюм.

Последна редакция: чт, 05 авг 2021, 09:28 от Scintillia

# 87
Колебая се между 2 парфюма, тъй като ще поръчвам на сляпо -  Mon Guerlain intense и Very good girl .. по описание и двата ми допадат, но като излъчване кой е по-секси и харизматичен?

# 88
Определено Мон Герлен Интенз.❤

# 89
  • Sofia
Колебая се между 2 парфюма, тъй като ще поръчвам на сляпо -  Mon Guerlain intense и Very good girl .. по описание и двата ми допадат, но като излъчване кой е по-секси и харизматичен?
За мен very good girl. Точно днес го подарих и пробвах Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт