Парфюмни размисли и страсти (август 2021 г.) - 263

• 67 613
  • 685
  •   1
Отговори
# 285
  • Варна
Преди около месец  и половина случайно пробвах Rose N' Roses, Miss Dior. Нямам нищо от серията, даже и Jador не съм имала, макр, че харесвам някои. Е, тази роза ми отвя главата, в началото дръзка  и ярка българска роза, а след малко след като се появи и гераниума и други, става елегантна. Уж обмислях само отливка, но не издържах, изпревари други летни желания и скоро ще е най-бързо изпръскания ми парфюм, или поне преполовен, защото си харесвам и други летни и скоро ще ги включа.
Отдавна някой парфюм не ме беше впечатляваш така, без подготовка и предварителна нагласа. Последно беше Мадмоазел Роша, а уж не си падах по свежи. Но, явно розата ми е слабост.
П.п дълго обмислях Quatre en Rose. Скоро го тествах. Въобще не е моя роза, направо ме ми харесва.

# 286
  • The Evergreen State
По спомен и аз харесах Rose N'Roses, тествах го като излезе, ще трябва да си го припомня пак.
Аз съм в търсене на нещо парфюмно но и аз не знам точно какво, мисля че съм близо до това което ми се носи с Izia La Nuit. Скъп е наистина но се радвам че поне има 30 мл което ме устройва като количество, не мога да изпръскам докрай нищо по-голямо и без друго.
Не бързам обаче, имам какво да пръскам лятото. Надничам в темата за идеи и сега споменавайки  Miss Dior се сетих за Miss Dior EDT Originale  което има шанс да ми хареса. Няма къде да тествам за съжаление, мога да го поръчам онлайн и да го върна ако не харесам но не ми се занимава да връщам.
Редактирам да добавя, това което мисля че търся и ме вълнува е т.нар. Labdanum. Това е общото което забелязвам в базите. Ако някой е имал подобен интерес и е проучвал ще се радвам на предложения. Търся нещо новоизлязло обаче (нещо излязло последните 6-7 години), знам че тази съставка присъства в повече стари прафюми но не ми се носи нищо старо или много трудно откриваем ниш.
Трябва да пиша до Шанел, ако може да излязат с някой по-осъвременен вариант на Коко, там има този лабданум баш какъвто ми се иска но ми трябва да е нов парфюм, не ща Коко Simple Smile. Някоя по-измита версия както Olivier Polge си може Simple Smile.
Извинявам се на феновете на Коко ако са подскочили с вик - Айде няма нужда - ама като иска сърцето нещо такова аз какво да направя Smile.

Последна редакция: пт, 13 авг 2021, 03:01 от Athena

# 287
Малко да пораздвижа темичката :
Кой е последният аромат, който придобихте или пробвахте и буквално ви отнесе главата ? Бюджета е неограничен - от 1 до 1001 лева Simple Smile
Да се допълня, днес се запознах с L'Ange Noir. Отнесе ми главата и още как!
Една дама беше писала в темата, че този парфюм ухае на библиотека, съгласна съм. Като любител на книгите за мен библиотеките са специални, привлекателни места. Тази "библиотека" на Живанши ухае на тъмно, топло, тихо, мистично и чувствено място.

# 288
Да! Нали? 😘

# 289
На мен (почти) ми отнесе главата Montale Oud Tobacco.☺

И да, подкрепям с две ръце за Живъншито, много страдам, че сглупих и размених своето. Обезателно ще го купя пак.

# 290
  • София
Момичета, понеже знам, че познавате парфюмния свят като никой друг, затова се обръщам към всички ви.
Търся аромат, който съм имала преди 40 години. Всъщност, не самия него, отдавна няма и следа от него, но по спомен се опитвам да възстановя уханието му.
Аромат на лешник, леко запечен, плюс горчивата сладост на лайка, и една прекрасна роза имаше в него, аромата беше пудрен, сух, та чак скърцаше. Бих казала още, че има една капчица кожа, и беше най-прекрасния парфюм евър, който съм притежавала. Дотолкова, че все едно се разтварях в него,,и се носех половин метър над земята в уханното му облаче.
Та, молбата ми е ако сте попадали на парфюм с подобна характеристика, да ми го кажете. Ще съм безкрайно благодарна. Естествено, трябва да присъства на пазара, защото разочарованието ми ще бъде голямо, ако пак съм изпуснала.

# 291
  • The Evergreen State
detelistna дай малко повече информация за издирвания парфюм, по-голям шанс има да ти се помогне. Името спомняш ли си, опиши как изглежда шишето, марката ако си спомняш, откъде е купуван, всичко което се сетиш ще даде все пак някаква насока.

# 292
Момичета, понеже знам, че познавате парфюмния свят като никой друг, затова се обръщам към всички ви.
Търся аромат, който съм имала преди 40 години. Всъщност, не самия него, отдавна няма и следа от него, но по спомен се опитвам да възстановя уханието му.
Аромат на лешник, леко запечен, плюс горчивата сладост на лайка, и една прекрасна роза имаше в него, аромата беше пудрен, сух, та чак скърцаше. Бих казала още, че има една капчица кожа, и беше най-прекрасния парфюм евър, който съм притежавала. Дотолкова, че все едно се разтварях в него,,и се носех половин метър над земята в уханното му облаче.
Та, молбата ми е ако сте попадали на парфюм с подобна характеристика, да ми го кажете. Ще съм безкрайно благодарна. Естествено, трябва да присъства на пазара, защото разочарованието ми ще бъде голямо, ако пак съм изпуснала.

Детелинка, едва ли ще намерим въпросния парфюм. С най-голяма правдоподобност е или спрян, или реформулиран.
Шансът да се разочароваш е доста голям. От Кореком ли е бил аромата? Чужбина? Руско копие?
Погледни подобна категория аромати във Фрагрантика. На първо четене се сещам за Кели. Може би и Унгаро Дива. Пробвай наред аромати в тази категория, и нещо може да излезе. Кожен розов шипър ще е, според тогавашния тренд.

https://www.fragrantica.com/perfume/Hermes/Kelly-Caleche-1335.html
https://www.fragrantica.com/perfume/Emanuel-Ungaro/Diva-901.html
Лешникът едва ли е бил гурме, по-скоро е ефект на тонката, или ветивер.

Непременно пробвай тези комплексни, дълбоки и изпипани рози щом обичаш такива, старата парфюмерия не може да им стъпи на капачката.
https://www.fragrantica.com/perfume/Amouage/Amouage-Epic-Woman-6538.html
https://www.fragrantica.com/perfume/Amouage/Lyric-For-Women-4623.html
https://www.fragrantica.com/perfume/Amouage/Fate-for-Women-18542.html

Едит: Пудрена горчива сладост идва от лабданума, мен ме побърква от радост.
https://www.fragrantica.com/notes/Labdanum-15.html Пробвай непременно и Кралицата Гражданка- Citizen Queen на Juliette Has a Gun. Two Hearts Той е пудрен и мек обаче, не е като скърцащ шипър. Да се обадят експертките по скърцащи шипри. Simple Smile Аз налитам на пудра, талк и облачести пухчета.
https://www.fragrantica.com/perfume/Juliette-Has-A-Gun/Citizen-Queen-3227.html

Последна редакция: сб, 14 авг 2021, 10:17 от Dez

# 293
Момичета, на плажа слагате ли си парфюм?

# 294
Да, но по специален начин.
Високо на тила под косата, никога на кожа, защото се образуват петна.

# 295
Да, това се чудех, да не се образува някакво раздразнение от слънцезащитата, водата, слънцето и парфюма.

# 296
Да, може да се получи действай внимателно.

Имате ли парфюми на Initio и как ги намирате?

# 297

Имате ли парфюми на Initio и как ги намирате?
Аз съм хвърлила око, много голямо око, на Side Effect и Absolute Aphrodisiac, но отлагам пробването им във времето, че пак се заринах до горе с парфюми.

# 298
  • Pazardjik
    Както е споменала Dez тези парфюми отговарят на вашето търсене ,спомени и чуства.Аз съм имала Дива на Унгаро преди,сега имам един арабски ,който е 1:1 с него но вече ми идва ретро и го пуснах в темата за размените.И Джулиет го имам на голяма отливка и той пасва.Ако кажете още малко за парфюма ще помогнем повече Simple Smile

# 299
Аз съм хвърлила око на Атомната Роза, но докато се накумя я взеха под носа ми

Общи условия

Активация на акаунт