Парфюмни размисли и страсти (август 2021 г.) - 263

• 67 599
  • 685
  •   2
Отговори
# 300
  • на майната си
Да, може да се получи действай внимателно.

Имате ли парфюми на Initio и как ги намирате?
Аз нямам, тествал съм Рехаб и Блесд Барака, много ми харесаха, но нещо не се реших за шише, чакам три проби идната седмица, да видим дали ще си харесам нещо. Те и ПдМ имат един собственик, доколкото знам.

# 301
Да, чета, че и имат доста подобни нотки и асоциации при комбинирането им.
Може ли да разкажеш повече за пробваните от теб?

# 302
  • на майната си
Да, чета, че и имат доста подобни нотки и асоциации при комбинирането им.
Може ли да разкажеш повече за пробваните от теб?
Тествал съм ги преди повече от година, пробите са някъде вкъщи и сега няма как да ги тествам наново, затова споделям спомени само.
Ами Рехаб има прилики със спайсбомб оригинала като ухание, нотките уж са различни. Тук композицията е по-креместа и елегантна, не агресивно-синтетична( в добрия смисъл) както при бомбата. Сандаловото дърво придава един млечен нюанс, комбиниран с лавандула и цитрус, направо те "уау-ват". Много красив аромат, но за жалост не се представя чак толкова добре при мен и това ме разколеба, но определно привлича внимание.
Блесд барака - също ми хареса много, има го това сандалово дърво, мъска му придобива леко животински нюанси, комбинирани с кехлибара, който придава плътност и загадъчност на аромата. В началото мъска е по-силен, поне при мен, като впоследствие утихва, аз хващам и някакви алкохолни нюанси, бренди по-скоро. Впоследствие леко започва да сладее ванилено, но без да прекалява. Доста интересен аромат, със солидно присъствие, даже меко казано солидно.
Чакам Oud for Greatness, Side Effect и Musk Therapy, след като не ми ги изпратиха с покупката си ги поръчах отделно, защото съм любопитен, като към Musk Therapy очакванията са ми най-ниски, Side Effect ми е най-интересен по пирамида. Виждам, че доста се оплаква от течащи флакони, а това е нещо наистина неприятно.

# 303
Не знам защо толкова време заобикалях Lubin, но ще поправя тази грешка и ще се опитам да се запозная с повече техни парфюми. Ако в темата има фенове на марката - ще се радвам на всякакви насоки и препоръки.
Klodilia,  аз много бях харесала Attique, но и с допрян до челото пистолет не мога да си го спомня достатъчно, за да го опиша.
Лайкнала съм това ревю във Фрагрантика като съм го пробвала.

Скрит текст:
Latafan, Fragrantica:
This is incredibly lovely.

I had previously been tiptoeing around Diptyque's Philosykos but found that one a tad bit too green for my liking.

This one however smells like a paper bag full of fresh ripe true figs and its delightful. Quite a surprise too cause this one only lists the fig tree as a note, while Philosykos lists the fruit as well as the leaves. This one however is a lot more fruity, yet very natural.

For the first few hours of wear sillage is quite repectable. It's like hanging out in front of a fruit stall. Instantly puts you in a great mood. After 5 to 6 hours you might have to come a bit closer to smell the fruit, but I do feel that at this stage more of the white florals are peeking through. The fig might not be so pronounced anymore, but you'll still smell fresh and classy.

This is just a lovely lovely summer fragrance. Fruity yet natural. Fresh and uplifting. For me it leans very heavily to the feminine side. I'm very happy I own it.

Kismet не ми допадна особено, много остър ми се стори.

Последна редакция: сб, 14 авг 2021, 15:21 от Фенси

# 304
  • by the sea
Klodilia  +1, от пролетта едва се възпирам да не взема на сляпо Eva,
скоро мисля да взема мостра, но ще се зарадвам и на споделено мнение, ако ти попадне Wink Innocent

# 305
  • Germany
Чакам Oud for Greatness, Side Effect и Musk Therapy, след като не ми ги изпратиха с покупката си ги поръчах отделно, защото съм любопитен, като към Musk Therapy очакванията са ми най-ниски, Side Effect ми е най-интересен по пирамида. Виждам, че доста се оплаква от течащи флакони, а това е нещо наистина неприятно.
Да дам тогава мнението си за Musk Therapy. Вчера бях с него и ме изненада приятно. Започва с много хубава и реалистична нотка на пресен, черен касис. Усеща се и свежестта му, и зелените му листа. Към него е добавен чудесен плод мандарина, сладка, леко газирана, която уравновесява остротата на касиса. Интересното идва след връхните ноти, когато изведнъж се включват и ванилия, и магнолия, и санталово дърво, и мускус. В този ред.
Санталовото дърво е запазена марка на Иницио, и наистина знаят как да го използват. Тук е меко, кадифено, топло санталово дърво, поело аромата на шушулка мадагаскарска ванилия. Мускусът е скъп, чист, перилен, доста напомнящ син омекотител за пране, но комбинацията му със сантала и плодовете го правят и различен. Магнолията също е разпознаваема. Женствена, въздушно-кремава, дава още по-луксозно звучене и женственост на парфюма. Усещам и нещо фино алкохолно, топло, меко и елегантно, предполагам, че е тонка, която се вписва чудесно в цялата композиция. Ако трябва да обобщя - за мен това е приятен, женски мускусно-ванилов парфюм, върху топла санталова основа. Добре направен, личи  му, че е скъп, и ще се хареса и на мускус манияците, фенове на Есенс на НР, или на Мушио Нобиле на Нобиле 1942, както и на гурман ценителите на мека ванилия, тип Лира. При мен е траен, удобен, слабо прожектиращ и интимен, мирише ми така, сякаш съм облякла мек пуловер, изпран с много хубав и много траен омекотител, и с него съм изпекла кекс с швепс мандарина. Въпреки доброто му изпълнение, категорично не бих дала за него повече от 60 евро, казвам го като човек, познаващ достатъчно мускуси, за да знам, че този не струва 198 евро.
За мен марката е много надценена, и досега не съм срещнала нито един парфюм от нея, оправдаващ високата им цена.

# 306
Исках да купя за подарък парфюм на майка ми. По описание във фрагрантика се насочих към три аромата. Пръснах от трите на себе си , но  за мен всичките ухаят еднакво. При мен ли е проблема или наистина са единтични? Става дума за:
 La Vie Est Belle
YSL Black Opium
Jean Paul Gaultier Scandal

# 307
Не са идентични, но са много сладки и трите.

# 308
Да, може да се получи действай внимателно.

Имате ли парфюми на Initio и как ги намирате?
Пробвала съм 3 и нито един не беше "мой" меко казано, трябва да погледна пак кои точно бяха мострите. От това заключих, че никога не трябва да взимам който и да е от тях на сляпо (това си е разумното по принцип, но някои марки просто не са ми такъв риск и чак такова голямо нехаресване не ми се е случвало) , макар Атомната роза да ме изкушава.

# 309
Благодаря ви за споделянето, много е интересно.❤

# 310
Включвам се и аз в темата с благодарност към densi - както винаги чудесна Purple Heart
Солени парфюми нямам, лятото нося предимно цитруси и цветя и като цяло нямам тежки "атомни" аромати Simple Smile
На плажа не съм стъпила, нищо, че живея до Бургас. Сигурно ще си взема не повече от 2-3 парфюма за предстоящата почивка.
Ако сте пробвали парфюми на Sylvaine Delacourte, ще ми е интересно да споделите впечатления.
Има ги в мейкъп, звучат примамливо, но не ми се рискува.

# 311
  • Germany
Помня колко много исках да пробвам Absolute Aphrodisiac Initio Parfums, и като ми попадна, колко бях шокирана. На живо флаконите изглеждат доста по-евтино, отколкото на снимките, а като хванах парфюма, се наложи да се пръскам два пъти, и то обилно, за да разбера изобщо на какво мирише. При мен този парфюм мирише на нищо. Мирише на естествения аромат на затоплено тяло, което е било напръскано някога, в някакъв далечен момент с приятен амброво-ванилен парфюм, и леко се е изпотило. Нито е лош, нито е уау, остатъчен плътски аромат с ванилия и мускус, поне при мен. Ако беше мейнстрийм марка съм убедена, че повечето оценки щяха да са "Нищо особено", но с такова име, визия и цена, няма как Grinning

Новата розова звезда на Angel Nova EDT e вече в продажба при нас. Страхотен бледо розов цвят на флакона, доста по-светъл от ЕДП, и за мен са много различни, което отчитам като плюс.
Angel Nova EDT е страхотна магнолия, сочна, зелена и свежа, леко накиселяваща и много естествена. Парфюмът е много свеж, цветно-плодов, идеален е за лятото. Отварянето му е леко стряскащо, със зелен бергамот, усеща се зелената част от кората му, и много от сока му. Комбинацията му с магнолията дава едно невероятно усещане за свежест, за зелена трева с капчици роса, за пролетен дъжд и зелена свежест. Розата в парфюма е млада, сочна и росна, има много червени кисели плодчета, зелено пачули, и сочно личи. Няма изобщо от сладостта и плътността на ЕДП-версията. Този е млад, красив, вървящ навсякъде летен свежак, който бих си купила с огромно удоволствие, и смятам, че  при повече смелост може да мине спокойно и за унисекс. За мен има нещо от Angel EDT 2017, в частта с това кедрово-мускусно комбо с плодове, но без пралинената сладост, магнолията му дава съвсем друга посока. Другото общо с него е и формата на флакона, и двата имат това допълнително "краченце"/удължение, което позволява да стои прав. Има и от манговата версия на Ангела от 2020, но мангото е заменено с магнолия, и по-мека зеленина. Мисля, че хората, които търсят цветни, плодово-мускусни и сочни парфюми, без доминираща сладост, ще го оценят. Аз лично мисля, че е чудесен, и ще си го купя с огромно удоволствие. При голяма жега и влажност се държа много добре върху мен.

И да споделя, как щях да се самоубия с MyWay Intense Cry Пръснах на блотер и усетих най-разкошните и реалистични горски ягоди в парфюм, ароматни, току що откъснати, откачих. Напръсках смело и безотговорно на кожа и щях да умра, откъде да знам, че под ягодите са скрили двойна доза тубероза Confused Плътска, индолова, потна, направо ме отрови.  Прибирайки се вкъщи дъщеря ми веднага отбеляза парфюма, и за разлика от мен,  реши, че е мнооого хубав, и го иска Joy Няма да й се получи, поне, докато живее заедно с мен. Потресаваща трайност и присъствие.

Последна редакция: сб, 14 авг 2021, 19:07 от kovatcheva

# 312
Включвам се и аз в темата с благодарност към densi - както винаги чудесна Purple Heart
Солени парфюми нямам, лятото нося предимно цитруси и цветя и като цяло нямам тежки "атомни" аромати Simple Smile
На плажа не съм стъпила, нищо, че живея до Бургас. Сигурно ще си взема не повече от 2-3 парфюма за предстоящата почивка.
Ако сте пробвали парфюми на Sylvaine Delacourte, ще ми е интересно да споделите впечатления.
Има ги в мейкъп, звучат примамливо, но не ми се рискува.
С търсачката ми излязоха доста мнения от 2016 г насам. Виж. Името на жената и после мнения.

# 313
  • София
detelistna дай малко повече информация за издирвания парфюм, по-голям шанс има да ти се помогне. Името спомняш ли си, опиши как изглежда шишето, марката ако си спомняш, откъде е купуван, всичко което се сетиш ще даде все пак някаква насока.

Ох, надали на някой нещо ще му говори името на парфюма, но все пак: PERFECT, румънско парфюмче от 1,50 лв., това през 1981-а, 1982-а г. Бутилчето му беше почти като на Бич може (него и сега го продават), със сребриста цилиндрична капачка и сребристо етикетче с черен надпис на него името. По онова време купувах много парфюми от Кореком, имала съм страхотни, даже имам половин бутилка от един Дажу, 40 години и не е мръднал, обожавам го. Ползва се само на много специални случаи. Но това нищо и никакво парфюмче от 1,50 ги биеше всичките, такъв аромат, сякаш беше изпреварило времето си, защото и сега би било страхотно. Не очаквам изобщо да се намери същия парфюм, единственото, което ми се иска, е, ако може, да си представите съчетанието на тези аромати, и евентуално ако познавате нещо подобно, да ми кажете. Така или иначе познавате множество парфюми.

# 314
  • The Evergreen State
Това все пак е ориентир. Спомням си тези малки шишенца парфюм от соц времето, била съм малка но знам за какво говориш. Общо взето те са следвали парфюмната тенденция по това време. Съвета ми е да пробвате класики като Chanel Coco EDP, Diorella Dior, Magie Noire Lancome, L'air du Temps Nina Ricci, Estee Lauder Knowing като все ще намерите нещо което да ви легне на сърцето. Съвета ми е да не търсите нещо близо по съставки, а по-скоро нещо което ще извиква същото настроение. Тези парфюми са класики и все още се продават и се намират лесно. Питайте по парфюмерийните щандове за класиките, достатъчно е да споменете тези имена и консултатнтките ще ви разберат какво търсите и ще ви предложат и други. Успех в търсенето.

Общи условия

Активация на акаунт