Парфюмни размисли и страсти (август 2021 г.) - 263

• 66 054
  • 685
  •   1
Отговори
# 510
  • София
WaltherP99, може ли да кажеш 2-3 думи за Berlin Gallivant? Заглеждам марката от известно време, най-вече заради ириса им (Bukhara), но Berlin също съм си отбелязала за проба. Simple Smile Имаш ли други любимци от марката, как я намираш като съотношение качество:цена и т.н. Simple Smile

# 511
Парфюмни, знаете ли дали Dior Poison Girl edp е спрян от производство? Почти не се намира, а сега съм си наумила да го купя...

Май ще го спират, да. Аз го купих миналата седмица от нотино.

# 512
Лирик дамския, втората снимка която WaltherP99 е показал е най-мазната и неносима роза която някога ми е попадала. Това нещо ако човек не го изпробва на собствената си кожа да знае за какво иде реч са си пари хвърлени на вятъра. Още настръхвам като си го спомня а са минали бая години от тогава. Нямам предвид мускал или нещо подобно, по-лошо беше при мене. Депресивно, мазно и дори розово не мога да го нарека, а не се плаша лесно от рози азе Stuck Out Tongue Winking Eye Мъжкия Лирик си спомням,че ми беше харесал. Сега как точно са реформулирани нямам представа.

# 513
Ще отклоня малко темата: купих за подарък на един младеж новия Рамщайн, Seemann, обаче ще си го оставя, за да продължи лятото още малко Stuck Out Tongue Closed Eyes

# 514
Здравейте парфюмни Smile ,
Обръщам се към тези, които имат Tiziana Terenzi - Andromeda и Porpora в пълната презентация с масивната гравирана капачка. Бутилката на парфюма стъклена ли е, или олекотена?

# 515
WaltherP99, може ли да кажеш 2-3 думи за Berlin Gallivant? Заглеждам марката от известно време, най-вече заради ириса им (Bukhara), но Berlin също съм си отбелязала за проба. Simple Smile Имаш ли други любимци от марката, как я намираш като съотношение качество:цена и т.н. Simple Smile

Bukhara спечели една камара награди , и като цяло е МНОГО харесван в парфюмните среди , на блотер ми допадна доста , но за съжаление на кожа не. Отваря се много добре , базата също е ок , но има едни 20-30 минути по средата където усещам силно известната салата Apricot Glazed Carrots  , все едно някой ми е натикал главата на една педя от

Berlin е добре балансиран микс от цитруси , ветивер и черен чай. Универсален парфюм ставащ и за разходка , и за костюм.
Istanbul е много хубав , най-добрия според мен на марката.
Всеки сам си преценява за цената , бутилката не е скъпа ,но е 30мл ,  ако го осъразмериш към 100мл , и какво можеш да си купиш за тези пари онлайн , сметката може и да не ти излезе.

Лирик дамския, втората снимка която WaltherP99 е показал е най-мазната и неносима роза която някога ми е попадала.
......
Мъжкия Лирик си спомням,че ми беше харесал. Сега как точно са реформулирани нямам представа.

Под промени имах в предвид управленските такива , Christopher Chong уж напусна официално , но реално беше изгонен . Даде им много през дългите години там като Creative Director  , но от много време компанията боксуваше , нямаха нито един хит , и макар за много хора да беше грешка , си беше време за промяна.

Последна редакция: ср, 25 авг 2021, 15:53 от WaltherP99

# 516
А аз с питане за новия Dior Sauvage Elixir (глупавият auto correct държи да преправи sauvage на sausage 😂).
Харесвах първообраза много, докато не започна да се носи масово, имитационно и пр. в промишлени количества.
Този обаче е много хвален във Фрагрантика, а аз виждам канела, подправки и пр. изкушения в пирамидата.
Виждам също, че е оприличаван на Drakkar Noir, който също много харесвам.
Та, моля, ако някой го е пробвал, да сподели мнение.

SOTD:

Може да сменя с парфюмната версия довечера, но имам усещането, че EDP ми се нрави една-две идеи повече.

# 517
  • София
WaltherP99, благодаря за споделеното за Gallivant. Simple Smile Да, Berlin ми се струва най-безрисков и универсален, като гледам пирамидата (между другото, в сайта на марката е sold out в момента, явно среща всеобщо одобрение Wink). А в Bukhara ме притеснява кимионът (не морковите), но ще си взема мострички и ще проуча. Иначе цената ми се струва съвсем ок за 30 мл ниш. Simple Smile

# 518
Дами, може ли няколко думи за LVEB Intensement... с пояснението, че не харесвам оригинала.. Simple Smile

# 519
  • Sofia
Дами, може ли няколко думи за LVEB Intensement... с пояснението, че не харесвам оригинала.. Simple Smile
Според мен нямат нищо общо. Не успях да понеса оригиналът, но пък този много ми харесва - траен, женствен, мога да го сложа и преди сън 🌺

# 520
Пробвала съм го, но на моята кожа беше като конфитюр от малини, друго не усетих.

# 521
А аз с питане за новия Dior Sauvage Elixir (глупавият auto correct държи да преправи sauvage на sausage 😂).
Харесвах първообраза много, докато не започна да се носи масово, имитационно и пр. в промишлени количества.
Този обаче е много хвален във Фрагрантика, а аз виждам канела, подправки и пр. изкушения в пирамидата.

Dior Sauvage Elixir е МНОГО различен от оригинала , много по-скъпа композиция ,по добри съставки , но е и много по-зрял (mature) . Лавандулата се усеща през цялото време. Странно решение на Dior , и маркетинговия им отдел. Обикновено такъв тип парфюми се пускат поне 10-15 години , и по-късно от оригинала,за да могат тези които са го носили на 23 , да го припознаят новия като свой и на 43 . Както казах доста по-зрял е , макар и траен много , няма същия сиаж . Мъжете носещи Sauvage обикновено таргета им са тийн-до 26 момичета/жени. Elixir на голяма част от тези момичета няма да им хареса , ще им напомня на парфюми носени от бащи,чичовци и дори евентуално дядовци. Има и ще нещо странно  , цената е МНОГО висока за дизайнерси парфюм ЕС цената е  €134/60ml , като до дискаундъри не мисля , че ще стигне т.е. търсиш някой , който може да плати тази цена. Обикновено тези, които могат да я платят са запознати с нишовата парфюмерия , това са ти €224/100ml  ако го осъразмериш. Най-голямото безумие , е че 125-те на La Collection Privée (да върнаха старото име) са по-евтини реално

Dior Sauvage Elixir  €134/60ml  , €2.34/ml
Fève Délicieuse €220/125ml , €1.76/ml , a ако си вземе човек голямата €315/250ml  , или си я раздели с някой имаш €1.26/ml т.е. горе-долу два пъти по-евтин може да ти излезе Fève Délicieuse от Elixir

WaltherP99, благодаря за споделеното за Gallivant. Simple Smile Да, Berlin ми се струва най-безрисков и универсален, като гледам пирамидата (между другото, в сайта на марката е sold out в момента, явно среща всеобщо одобрение Wink). А в Bukhara ме притеснява кимионът (не морковите), но ще си взема мострички и ще проуча. Иначе цената ми се струва съвсем ок за 30 мл ниш. Simple Smile

Малки бутилки никога не купувам , ако има по-големи. При Gallivant просто няма. Между другото няколко марки почти насила , и с нежелание пуснаха големи бутилки , заради Арабския пазар , където на Врачанската школа и се подиграват,и сочат с пръст. Писара каза , че всички дистрибутори са и казали,че малките са недостатъчни , и клентите искат по-големи.

Парфюм за вечерта

Последна редакция: чт, 26 авг 2021, 15:24 от WaltherP99

# 522
  • Стара Загора
По-пухкав и гушлив от класиката е Интенсмънт, наистина има нещо конфитюрено в началото. Базата му е креместа и леко ми напомня A la folie. През студеното просто е приказка и издържа доста. В първите минути при мен се усеща една ретро нотка, но след това става 🥰👌

# 523
  • София
Скрит текст:

Dior Sauvage Elixir е МНОГО различен от оригинала , много по-скъпа композиция ,по добри съставки , но е и много по-зрял (mature) . Лавандулата се усеща през цялото време. Странне решение на Dior , и маркетинговия им отдел. Обикновено такъв тип парфюми се пускат поне 10-15 години , и по-късно от оригинала,за да могат тези които са го носили на 23 , да го припознаят новия като свой и на 43 . Както казах доста по-зрял е , макар и траен много , няма същия сиаж . Мъжете носещи Sauvage обикновено таргета им са тийн-до 26 момичета/жени. Elixir на голяма част от тези момичета няма да им хареса , ще им напомня на парфюми носени от бащи,чичовци и дори евентуално дядовци. Има и ще нещо странно  , цената е МНОГО висока за дизайнерси парфюм ЕС цената е  €134/60ml , като до дискаундъри не мисля , че ще стигне т.е. търсиш някой , който може да плати тази цена. Обикновено тези, които могат да я платят са запознати с нишовата парфюмерия , това са ти €224/100ml  ако го осъразмериш. Най-голямото безумие , е че 125-те на La Collection Privée (да върнаха старото име) са по-евтини реално

Dior Sauvage Elixir  €134/60ml  , €2.34/ml
Fève Délicieuse €220/125ml , €1.76/ml , a ако си вземе човек голямата €315/250ml  , или си я раздели с някой имаш €1.26/ml т.е. горе-долу два пъти по-евтин може да ти излезе Fève Délicieuse от Elixir

Малки бутилки никога не купувам , ако има по-големи. При Gallivant просто няма. Между другото няколко марки почти насила , и с нежелание пуснаха големи бутилки , заради Арабския пазар , където на Врачанската школа и се подиграват,и сочат с пръст. Писара каза , че всички дистрибутори са и казали,че малките са недостатъчни , и клентите искат по-големи.

Парфюм за вечерта

WaltherP99 - благодаря за споделеното за новия Диор Саваж елексир.
Не съм го познавам, но с интерес ще го тествам в нашите парфюмерии. Имам горе долу вече някакви идеи накъде отива от отзивите и ми още по-любопитно как са го докарали.
Иначе за цената му - напълно нормална е в моите представи. Всичко поскъпва и няма как парфюмите на водещите марки да останат на старите нива. Казвам го без грам ирония, но водещите марки като Диор, Шанел, Герлен, Хермес и тн, задължително трябва да вдигнат цените. Поне аз това бих направил, ако бях някакъв маркетинг мениджър. За Форд дори не го виждам като препоръчително, а направо задължително. Причината да мисля така е, че въпросните водещи марки, винаги ще правят хубави, носими хитови парфюми, които хората ще искат искат да имат или подарят. Но наред с това, голяма част от публиката ще очаква тези парфюми да им осигурява нужната доза блясък и имидж, някакво илюзорно разделяне от масовия потребител. Тази тънка игра могат да я играят най-вече изредените световни марки и то точно по схемата - качествен и отлично представен продукт, на висока цена. Така много хора, които имат финансови възможности, но не харесват арт посоката на ниша, ще имат своя идеален избор. Един вид, високите цени ще разделят хората не толкова по ароматен смисъл, колкото по-ценови. А честно казано, това е печеливш ход. Поне според мен.
И няма да се учудя, ако след време Шанел излезнат с нещо чисто ново мъжко, което като аромат да не бъде революционно или кой знае какво, но ценово да даде рязка граница с конкуренцията. И гарантирано ще се продава като топъл хляб години наред.

Надявам се, скоро да споделя лични впечатления тук за този нов Диор. Smiley

# 524
  • София
Deetron, ти вероятно визираш неексклузивните линии на посочените марки, но Герлен и Шанел вече вдигнаха/предстои да вдигнат цените на ексклузивите, а вчера разбрах от нюзлетър на една парфюмерия, че предстои вдигане на цените на F. Malle oт 01.09, само не знам с колко процента, понеже не беше обявено... Тъй че действително всичко поскъпва, няма да закъснеят с увеличенията на цените според мен...
Мда, арабският пазар си е отделна вселена, всеки пазар си има някакви специфики - Щатите, Азия, Европа, Близкия Изток - интересно ми е да чета съпоставки и съм си направила някакви изводи за предпочитанията на различните пазари; колкото и да са едри обобщенията, определено влияят на маркетинга, поне на марките, които се стремят към високи продажби и не са малки апокрифни инди марки. Писара направи неочакван ход преди няколко месеца - свали цените на ЕДП парфюмите в линията си, да видим докога - намалението беше 20 евро, мисля.

Общи условия

Активация на акаунт