Парфюмни размисли и страсти (август 2021 г.) - 263

• 66 017
  • 685
  •   1
Отговори
# 570
  • София
видяхте ли това Memo ? Вече е изчерпано, звучи и изглежда интригуващо.
https://www.memoparis.com/collections/parfums/products/flam-eau-de-parfum

всички нотки освен жасмина ще ми допаднат, изглежда опасно за на сляпо Simple Smile
Toтално ги изпуснах Memo в последната година и половина, пуснаха много нови парфюми, които още не съм пробвала, само за няколко от тях попадам на коментари от време на време... Равносметка: 5 парфюма за 2020, 4 парфюма за 2021 дотук (с този нов Flam) - по моите критерии е свръхпроизводство за ниш бранд... Както и да е, последно съм пробвала само Ocean Leather oт 2020 и нищо от следните: Jamal's Palace, Odéon, Sintra, Retba, Argentina, Sicilian Leather, Corfu - някой има ли идея дали нещо от тях е заредено в КампоМарцио в София? Много отдавна не съм ходила.

# 571
Здравейте. Хубава е темата. Макар че в нея рядко се говори за парфюми, които харесвам. Но я чета с търсачката. Просто не купувам нишови и затова.

Имам нужда от ново парфюмче и се чудя дали да е  Versace Crystal Noir, Jadore infinissime, Chance eau fraiche, chance edt, no.19 poudre, infusion diris prada, и като цяло си тача аржмати от типа на мадмоазел. Le parfum elie saab ми допада, но пред вего предпочитам Coco Mademoiselle. Не съм имала скоро зелен свежак с жасмин. Харесвам много и omnia amethyste.

Моля за идеи за парфюмче.
Не харесвам аромати като LVEB, flowerbomb, good girl, angel muse, angel, le petite robe noire.

# 572
  • София
Ако не държиш зеленият свежак да е с преобладаващ жасмин, то тогава от тези, между които се чудиш, заложи на Chance Eau Fraiche.

# 573
Аз си получих дискъвъри сета на Shay&Blue.
Mного и хареса Black Tulip, никакви лалета обаче няма вътре, само плътен аромат на слива и бял шоколад, много топъл и секси. Май лалетата не миришат или поне нямам спомен.
 Другите два са хубави и свежи - White peaches и Watermelons, но не са нещо впечаляващо.

# 574
Чудесно гурме е Black Tulip. Имам го подарък от съфорумка и много го ценя.❤

# 575
  • София
Скрит текст:
Скрит текст:
А аз с питане за новия Dior Sauvage Elixir (глупавият auto correct държи да преправи sauvage на sausage 😂).
Харесвах първообраза много, докато не започна да се носи масово, имитационно и пр. в промишлени количества.
Този обаче е много хвален във Фрагрантика, а аз виждам канела, подправки и пр. изкушения в пирамидата.
Виждам също, че е оприличаван на Drakkar Noir, който също много харесвам.
Та, моля, ако някой го е пробвал, да сподели мнение.

Dior Sauvage Elixir е МНОГО различен от оригинала , много по-скъпа композиция ,по добри съставки , но е и много по-зрял (mature) . Лавандулата се усеща през цялото време. Странне решение на Dior , и маркетинговия им отдел. Обикновено такъв тип парфюми се пускат поне 10-15 години , и по-късно от оригинала,за да могат тези които са го носили на 23 , да го припознаят новия като свой и на 43 . Както казах доста по-зрял е , макар и траен много , няма същия сиаж . Мъжете носещи Sauvage обикновено таргета им са тийн-до 26 момичета/жени. Elixir на голяма част от тези момичета няма да им хареса , ще им напомня на парфюми носени от бащи,чичовци и дори евентуално дядовци. Има и ще нещо странно  , цената е МНОГО висока за дизайнерси парфюм ЕС цената е  €134/60ml , като до дискаундъри не мисля , че ще стигне т.е. търсиш някой , който може да плати тази цена. Обикновено тези, които могат да я платят са запознати с нишовата парфюмерия , това са ти €224/100ml  ако го осъразмериш. Най-голямото безумие , е че 125-те на La Collection Privée (да върнаха старото име) са по-евтини реално

Dior Sauvage Elixir  €134/60ml  , €2.34/ml
Fève Délicieuse €220/125ml , €1.76/ml , a ако си вземе човек голямата €315/250ml  , или си я раздели с някой имаш €1.26/ml т.е. горе-долу два пъти по-евтин може да ти излезе Fève Délicieuse от Elixir

WaltherP99, благодаря за споделеното за Gallivant. Simple Smile Да, Berlin ми се струва най-безрисков и универсален, като гледам пирамидата (между другото, в сайта на марката е sold out в момента, явно среща всеобщо одобрение Wink). А в Bukhara ме притеснява кимионът (не морковите), но ще си взема мострички и ще проуча. Иначе цената ми се струва съвсем ок за 30 мл ниш. Simple Smile

Малки бутилки никога не купувам , ако има по-големи. При Gallivant просто няма. Между другото няколко марки почти насила , и с нежелание пуснаха големи бутилки , заради Арабския пазар , където на Врачанската школа и се подиграват,и сочат с пръст. Писара каза , че всички дистрибутори са и казали,че малките са недостатъчни , и клентите искат по-големи.

Парфюм за вечерта

WaltherP99 - благодаря за споделеното за новия Диор Саваж елексир.
............
Иначе за цената му - напълно нормална е в моите представи. Всичко поскъпва и няма как парфюмите на водещите марки да останат на старите нива. Казвам го без грам ирония, но водещите марки като Диор, Шанел, Герлен, Хермес и тн, задължително трябва да вдигнат цените.
...........
Тази тънка игра могат да я играят най-вече изредените световни марки и то точно по схемата - качествен и отлично представен продукт, на висока цена. Така много хора, които имат финансови възможности, но не харесват арт посоката на ниша, ще имат своя идеален избор.
..............
И няма да се учудя, ако след време Шанел излезнат с нещо чисто ново мъжко, което като аромат да не бъде революционно или кой знае какво, но ценово да даде рязка граница с конкуренцията. И гарантирано ще се продава като топъл хляб години наред.

Това не е точно така. От доста време конкуренцията е чудовищна , нови марки ниш,инди и висок клас дизайнерски марки ака "дизайнерски ниш" , излизат десетки всяка седмица , всеки иска парче от баницата , но малко успяват да се доберат до нея. Дизайнерските марки им беше МНОГО по-лесно 90-те , и в началото на 00' , защото конкуренцията беше много по-малка. Искаш примерно някакъв тип парфюм , и имаш колко...5-10....15 макс избора . Сега имаш не 5 ,а 1500 избора. Борбата и конкуренция за всеки клиент и неговите пари , е несравнимо по-голяма. Предлагането във ВСЕКИ сегмент , нисък , среден,висок и дори ултра премиум превишава търсенето в ПЪТИ ..... Има ужасно много маймуни на клона , и място няма за всички. Това за нас като клиенти е добре , защото вече с доста малки изключения всичко стига до онлайн дискаунтъри , на МНОГО по-ниски цени  от ритейл-а. Не всички издържат , големи бутици в Европа , и Щатите фалираха. Ниш марки затвориха супер много техни си бутици. Масово се спират парфюми вече , и дизайнерски , и ниш. Дори премиум марки се чудят как да привлекат ,и задържат клиенти , или пускат големи бутилки , за да може цената на мл да излиза на клиента по-евтина , програми за лоялност . След като Roja Dove имаше намаления , и промоции...смятай.  Xerjoff на няколко пъти пуснаха купони 20-30% .
Guerlain парфюмните им продажби им спаднаха доста , компенсират с други неща. Сега ще изкарват нова линия , вадят се някои неща от L'Art et la Matiere , които ще отидат в новата линия , бутилките ще се сменят,търси се ребрандиране...сещаш се защо.
Les Exclusifs на Chanel някои неща спират , за другите се качват цените . За разлика от Dior , НИЩО на Chanel не се продава като топъл хляб.
Знаеш , че НИШ =//= АРТ , не е задължително .
Sauvage ако го съпоставиш с храна , ще е дюнер , вкусен , бърз , не го мислиш , ядеш и ... заминаваш.
Elixir макар и по-качестен , различен , и по-класен от оригинала все пак си остава дюнер , макар и по-напудрен.

Защо трябва да плащам високата цена за лъскав дюнер , като за тези пари мога да ям в топ гурме ресторант?
Не ме разбираш грешно , на мен си ми хареса , но не и за тези пари. Ако някой държи да е DiorL'Art et la Matiere е несравнимо по-добрия избор.

WaltherP99 - може и да си прав. Аз нямам вътрешни информации, нито някакви по-задълбочени наблюдения. Не ме и вълнуват особено тези неща, до момент наскоро, когато ми направи впечатление, как цените на някои парфюми скочиха. Затова и писах с повече плам по тази тема.
Разбирам идеята ти за субективната стойност на парфюмите, но пропускаш момента, че ти си търсач, вълнуваш се, следиш новости, парфюмите са ти хоби. Това не е така за милиони други потребители на марките Шанел, Диор, Герлен, Армани и тн., които просто искат да имат хубав имиджов парфюм. Мисля си, че клона е претъпкан, но за многото марки, борещи се за парите на парфюмно запалените. За световни гиганти, клона си е чудесен, винаги ще имат широк пазар, винаги хората ще ги разпознават и търсят. Вярвам, че такъв ще бъде и случаят със Саваж Елексир, независимо от цената му, която всъщност доказва, че Диор реагира адекватно(от своя гледна точка) на промените в нагласите на потребителите като цяло, а и в частност на тези свои фенове, които са склонни да дадат повече, за нещо ново и изискано, с марка Диор.

Иначе да, четох за нови Герлени:

Guerlain - Herbes Troublantes EdP
Nose : Thierry Wasser
Notes : Bergamot, orange blossom, mint, thyme, rosemary, musk

Guerlain - Eau Secrete
Nose : Thierry Wasser, Delphine Jelk
Notes : Almond, Orange Tree, White Musk

# 576
  • The Evergreen State
..
Elixir макар и по-качестен , различен , и по-класен от оригинала все пак си остава дюнер , макар и по-напудрен.

...За световни гиганти, клона си е чудесен..

Момчета разсмяхте ме с тези дюнери и клони.

Мисля че и двамата сте прави, просто говорите за два различни лайфстайла потребители.
Ниш компаниите, алтернативата на дизайнерските къщи тръгват ударно с 6 еднакви шишенца на космически цени, тези които успеят да създадат около себе си аура на нещо невероятно специално успяват да наберат инерция до толкова че да продадат инди-компанията пак на големите акули. Който и ниш да отворите във Фрагрантика рано или късно попада в ръчичките я на LVMH я на Estee Lauder, я някой на друг. (Е, има и изключения като Creed, Roja Dove които сами порастват на акули си оцеляват прекрасно и сами, но аз говоря за мнозинството такива).
Тези които продават дюнерите държат и гурме ресторантите. Кой къде си хапва вече е до лайфстайл.

Редактирам само да добавя че ниша внася разнообразие, наистина доминирането на едни и същи марки отегчава и хората имат нужда винаги от нещо ново, прекрасно разбирам това. Имало е нужда да се появят защото се е отворила ниша, то затова се казват и ниш Simple Smile.
Много малко ниш съм тествала за съжаление. Creed има в нашия мол например и са прекрасни, прекрасни. Понякога си мисля дали не е по-добре да купувам рядко но да си подаря една такава прекрасност или нещо от ексклузивните линии на дизайнерските.

Последна редакция: пт, 27 авг 2021, 06:56 от Athena

# 577
  • Чукарландия
Сетих се, че едно от мъжките Gucci Guilty-та ми миришеше на овце. Grinning

Със сълзи се смях, Джуд... 😂😂😂
Сега вече, ако имам случай да срещна и съответно да подуша овце, ще се сещам за твоето Гучи.
Гучи Овчици... 🤣🤣🤣

# 578
  • София
Хич не го пазя.. пуснала съм го да пасе свободно, и в парфюмно отношение и изобщо Laughing

Питам само , около мен е пълно с жени , който дори бика да е вече в нов обор , без значение със ,или без нова крава  , се очаква ,че той задължително трябва да е на линия при нужда...физическа , емоционална ... всякаква.

A, не, не, аз това не го очаквам като нещо задължително дори когато си е в моя обор.. пък камо ли като е пуснат на свободно пашуване Wink

Изобщо, генерално не считам, че някой трябва да е на линия 24/7.. дори и най-близките роднини (родители, братя, сестри), приятели, партньори. Все пак хората си имат собствен живот на първо място, и едва след това някакви взаимоотношения с мен. Но да, и моите наблюдения са, че това моето е по-скоро изключение Wink

И за да не сме съвсем спам, напоследък мощно съм забила в арабска територия (парфюмно само Wink ) - тези дни носих Ajmas Wisal (разкооошен на влажно), и три творения на Lattafa - Maahir, Maahir Black Edition и Qaed Al Fursan. Само в сряда целенасочено носих нещо леко (L'Artisan Drole de Rose), че вечерта след йога се виждах с любима парфюмна дружка и исках да съм със сравнително необременен нос Simple Smile

# 579
Ако не държиш зеленият свежак да е с преобладаващ жасмин, то тогава от тези, между които се чудиш, заложи на Chance Eau Fraiche.

Не държа, но имам спомен че леко унисекс клони, а имах подобен eau vive и не го изтърпях. Все си мислех, че ако имаше повече жасмин и по-малко цитрус щах да го харесам повече. Ще тествам отново.
Но ми е влезнал в главата и Crystal noir. Никога не съм го имала. Но нещо променям вкуса си и от свежаци зяпам по черните опаковки  да видим.

# 580
  • The Evergreen State
Ето на какво попаднах като реклама на новия Мис Диор за който му е интересно

Джанис Джоплин, коси разрошени от вятъра, навити дънки, трак, кънтри идилия. Рекламата определено ми допада. Една осъвременена и по-естествена Мис Диор.
Радвам се че попаднах на видеото преди да съм тествала парфюма. Да видим какво ще е съдържанието.

# 581
Аз нещо нямам интерес. От години серията не струва. Последно 2013 харесах мис диор и всичко хубаво спряха - Диор Адикт 2, Miss dior cherie Leau, shine и т.н. От новите ми допадна малко този жадор инфинисиме.
Иска ми се нещо флорално и нежно и с поне средна трайност. С жасмин, зюмбюл, памук дори. С малко зелени нотки и ирис примерно. Бергамот и горчив портокал. Иска ми се бяла дървесина и мъх, лен и дори орхидея.

Последна редакция: пт, 27 авг 2021, 12:52 от Анонимен

# 582
Имам нужда от ново парфюмче и се чудя дали да е  Versace Crystal Noir, Jadore infinissime, Chance eau fraiche, chance edt, no.19 poudre, infusion diris prada и като цяло си тача аржмати от типа на мадмоазел.
От изброените бих избрала No19 Poudre , защото е прекрасен зелен парфюм, нищо че залита  към пудра. Jadore infinissime е завръщане на туберозата, носи характерната си сладост, дори е лепкава; след като го носих цяла пролет, за мен липсва многопластност на парфюма.
Ето на какво попаднах като реклама на новия Мис Диор за който му е интересно
На мен ми е интересно Hug Рекламата на Мис Диор с песента на Сиа и „Обичам те“ – „Докажи го“ мн си я харесвах в един по-съкратен вариант и тази подобно на предишната може да е без няколко кадъра. Очаквам парфюма с нетърпение, Мис Диор само че ЕДТ ми е от любимите, това е  парфюмът ми за деня.

Последна редакция: пт, 27 авг 2021, 16:56 от Ralitsa_

# 583
Благодаря. Трябва да тествам този 19 poudre.

Но изникна въпрос.
Не харесах No.19, дали е сходен с 19 poudre?

# 584
Не е сходен. Сходен е с Ирисовата Прада, но е значително по-нетраен от нея.

Общи условия

Активация на акаунт