Парфюмни размисли и страсти (август 2021 г.) - 263

• 66 028
  • 685
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Здравейте! Какъв парфюм бихте избрали за преходи в планината?

Аз бих си сложила She Wood DSQUARED² для женщин

# 556
Много искам да намеря миризма на бор в парфюм, въпреки че не знам дали бих го носила. Това е една от най-успокояващите ме миризми - на борова гора и дървесина. Обожавам. Взех си един от лосионите на Victoria's Secret, който трябва да мирише на такова, но мирише на ароматизатор за кола. Ще го ползвам въпреки това.
Много хубави предложения сте дали! И се сещам, че на DSquared2 съм пробвала само най-първия She Wood, а към по-новите не съм посягала. Трябва да ги проверя, харесват ми бутилките им.
Jollie, имам отскоро отливка на Fancy Nights. Добра идея ми даде да го тествам така.

# 557
Много искам да намеря миризма на бор в парфюм, въпреки че не знам дали бих го носила.
Това е тъмна, хладна борова гора, с потекла смола и полепнал мъх по стволовете...
https://makeup.bg/product/498541/

# 558
На мен Бакара ми мирише на иглолистна гора.

# 559

Аз бих си сложила She Wood DSQUARED² для женщин
Обаче отдавна е спрян и трудно се намира.

Джуд, ако искаш да добавиш малко горски ягоди към гората за сметка на мъха Cape Heartache Imaginary Authors. Или този https://www.fragrantica.com/perfume/Sinfonia-di-Note/Caldi-Legni-38950.html

# 560
  • София
Здравейте,
Извинявам се, че така нахълтвам в темата, но ми се иска да помоля за съвет и препоръки. Спряла съм се на Hermes H24 и Hermes Terre D'hermes EDP за подарък на 27г. мъж.
Приемам и други предложения. Той няма някакви силно изразени предпочитания към определени парфюми или тип аромати.
Благодаря ви предварително! 😊

em2 - Привет, и двата парфюма са интересни и различни, но за мен за сравннително рискови за подарък.
Hermes Terre D'hermes EDP е абсолютен шедьовър за мен, като го харесвам страшно много и дори повече от EDT, който купих,  преди да осъзная личиня фаворит от двата. За моя вкус Hermes Terre D'hermes EDP е мъжествен, балсамово-дървесен, мистичен, като сравнен с EDT, го усещам по-зрял и богат.

Hermes H24  - не можах да го възприема - доста е зелен, билков, свеж по един странен начин. Определено има характер, 100% мъжествен, свеж е и би могъл да стои чудесно на много мъже. Ключовия момент е самите мъже да са отворени и се стремят към този тип зелено-билкови, ароматни композиции.  За подарък - не знам дали е добра идея.

Аз на Ваше място бих се спрял на тази нова красота: Yves Saint Laurent La Nuit de L'Homme Bleu Électrique
https://www.fragrantica.com/perfume/Yves-Saint-Laurent/La-Nuit-d … trique-67997.html

Много елегантен и стилен, но пък и топъл, мек, с модерно звучене. За моя вкус, това е страхотно ново предложение от YSL и Dominique Ropion. Вярвам, че с него ще уцелите 10ката.

Ако все пак държите подаръка да е Hermes, тогава, може би Hermès Terre D'Hermes Eau Tres Fraiche EDT  би бил отлична идея.

# 561
  • София
Скрит текст:
Здравейте,
Извинявам се, че така нахълтвам в темата, но ми се иска да помоля за съвет и препоръки. Спряла съм се на Hermes H24 и Hermes Terre D'hermes EDP за подарък на 27г. мъж.
Приемам и други предложения. Той няма някакви силно изразени предпочитания към определени парфюми или тип аромати.

em2 - Привет, и двата парфюма са интересни и различни, но за мен за сравннително рискови за подарък.
Hermes Terre D'hermes EDP е абсолютен шедьовър за мен, като го харесвам страшно много и дори повече от EDT, който купих,  преди да осъзная личиня фаворит от двата. За моя вкус Hermes Terre D'hermes EDP е мъжествен, балсамово-дървесен, мистичен, като сравнен с EDT, го усещам по-зрял и богат.

Hermes H24  - не можах да го възприема - доста е зелен, билков, свеж по един странен начин. Определено има характер, 100% мъжествен, свеж е и би могъл да стои чудесно на много мъже. Ключовия момент е самите мъже да са отворени и се стремят към този тип зелено-билкови, ароматни композиции.  За подарък - не знам дали е добра идея.

Аз на Ваше място бих се спрял на тази нова красота: Yves Saint Laurent La Nuit de L'Homme Bleu Électrique
https://www.fragrantica.com/perfume/Yves-Saint-Laurent/La-Nuit-d … trique-67997.html

Много елегантен и стилен, но пък и топъл, мек, с модерно звучене. За моя вкус, това е страхотно ново предложение от YSL и Dominique Ropion. Вярвам, че с него ще уцелите 10ката.

Ако все пак държите подаръка да е Hermes, тогава, може би Hermès Terre D'Hermes Eau Tres Fraiche EDT  би бил отлична идея.

Подкрепям, Hermès Terre D'Hermes Eau Tres Fraiche EDT е разкошен и се харесва лесно. Буквално от първото пръс се превърна в любимец на БЛМ (който е сравнително парфюмно необременен, при все общуването с моя милост)

# 562
  • Germany
em2, Deetron ме е изпреварил, и аз смятам, че са много рискови като подарък. Обожавам Terre d'Hermes ЕДТ и парфюма, но не бих го подарила на млад човек. Това е парфюм с хладно, мъхесто и ветиверено горско звучене, труден е за носене дори на калени парфюмани. За мен стои ужасно секси на мъж, обожавам го, и е от любимите парфюми на съпруга ми, но просто не го виждам на млад човек.  
Hermes H24 е още по-опасен за мен, определено е доста арт, тревист, металически, зелен, билков, без никаква сладост, без нищо модерно или гушливо в него. Струва ми се, че такъв парфюм човек сам трябва да избере за себе си, аз не бих рискувала с него като подарък.
Към предложения бих добавила и Y Eau de Parfum YSL, Stronger with You Absolutely Giorgio Armani, Dior Homme 2020 Dior, Sauvage Eau de Parfum Dior.

Много искам да намеря миризма на бор в парфюм, въпреки че не знам дали бих го носила. Това е една от най-успокояващите ме миризми - на борова гора и дървесина. Обожавам. Взех си един от лосионите на Victoria's Secret, който трябва да мирише на такова, но мирише на ароматизатор за кола. Ще го ползвам въпреки това.
Джуд, и аз обожавам автентичния аромат на борова дървесина. И то точно съвкупността от компонентите, обожавам мириса на дебелата, сурова кора, на дъхавата дървесина под него, на плътната лепката смола, когато се разтече, на уханните зелени иглички, на зелените млади шишарки. Вдъхваш, и си цял, за мен това е най-добрата арома-терапия. И има такъв парфюм, сякаш е правен точно да пресъздаде този аромат - това е Norne. Бих го дишала просто от бутилката, до забрава, но не бих го носила никога, просто това не е парфюм, а естествен аромат на борова гора. Цената му обаче е толкова висока, ужасно трудно откриваем, и безумно скъп, затова ми е по лесно да ида да помириша някой бор в гората, отколкото да страдам за него. Нищо друго не се доближава до него.

И понеже не съм писала скоро, да се похваля с една скорошна придобивка на набираща скорост немска млада марка Deviant Wesker

В официалния сайт на марката може да прочетете и видите, как изглеждат парфюмите им. Всеки флакон на марката е ръчно изработен, с любов към детайла, и няма нито един еднакъв флакон. Имам фетиш към червени парфюмни флакони, и само като видях този го пожелах на минутата, абсолютно убедена, че ще ми хареса. Поръчах си го на сляпо, и той ми се отплати с голяма красота Heartpulse Парфюмът е един от най-мощните, присъствени, излъчващи и трайни, които притежавам.  Парфюмната концентрация е екстракт. Много пищен, богат, с една зряла красота и силно женско присъствие. Има толкова много лица, че ми е трудно да уловя всяко едно от тях, но пък всяко лице е безкрайно красиво. Понякога е като тържество на ирисите - плътна, топла ирисова пудра, гореща, с някакво усещане за горещ пясък и сухота. Тези ириси са посипани с пудра захар, в която са били овъргаляни малинови дражета. И много рози. Прекрасна роза красавица има в този парфюм. Плътна, разцъфтяла, червена и кадифена, идеално допълнение към пудрения ирис. Друг път ирисът го усещам толкова плътен, че избива на кожа, която се слива с тялото ми, и от топлината му излъчва още по-мощно и еротично. Има много сладък, изсушен тютюн, и много плътен мед, без да отива в нечистоплътна посока. Понякога избива в по-плодова посока, и се усеща основно малиновата пудра, и сладко манго, потопено в захарен сироп. А понякога розата става толкова червена и локумена, че ми мирише точно на розов локум роза, и на пудрата захар, полепнала по него. Което и лице да ми покаже знам, че парфюмът е много добър, сложен, многолик. Няма как да останете инкогнито с този парфюм, и се забелязва от всеки. Този парфюм крещи от всякъде, че е червен, че е провокативен, че не му пука за хората, които не го харесват. Това е парфюм за смели, провокативни жени, за жени с присъствие и самочувствие, които не се притесняват да бъдат забелязани. И ако повечето новоизлюпени нишови къщи създаваха такива парфюми, щях да купувам без да се замисля, това е парфюм, който може да бъде единствен, и голяма любов. Не подценявайте немските парфюмни къщи, аз мисля, че заслужават спецално внимание, защото правят нетрадиционни, и много добре композирани парфюми. Категорично ще се запозная и с останалите им парфюми, толкова съм впечатлена от това първо познанство.

# 563
Какво е БЛМ?

# 564
  • София

бившият любим мъж (или както веднъж по погрешка го бях кръстила "любимият бивш" Laughing )

# 565
Скрит текст:
А аз с питане за новия Dior Sauvage Elixir (глупавият auto correct държи да преправи sauvage на sausage 😂).
Харесвах първообраза много, докато не започна да се носи масово, имитационно и пр. в промишлени количества.
Този обаче е много хвален във Фрагрантика, а аз виждам канела, подправки и пр. изкушения в пирамидата.
Виждам също, че е оприличаван на Drakkar Noir, който също много харесвам.
Та, моля, ако някой го е пробвал, да сподели мнение.

Dior Sauvage Elixir е МНОГО различен от оригинала , много по-скъпа композиция ,по добри съставки , но е и много по-зрял (mature) . Лавандулата се усеща през цялото време. Странне решение на Dior , и маркетинговия им отдел. Обикновено такъв тип парфюми се пускат поне 10-15 години , и по-късно от оригинала,за да могат тези които са го носили на 23 , да го припознаят новия като свой и на 43 . Както казах доста по-зрял е , макар и траен много , няма същия сиаж . Мъжете носещи Sauvage обикновено таргета им са тийн-до 26 момичета/жени. Elixir на голяма част от тези момичета няма да им хареса , ще им напомня на парфюми носени от бащи,чичовци и дори евентуално дядовци. Има и ще нещо странно  , цената е МНОГО висока за дизайнерси парфюм ЕС цената е  €134/60ml , като до дискаундъри не мисля , че ще стигне т.е. търсиш някой , който може да плати тази цена. Обикновено тези, които могат да я платят са запознати с нишовата парфюмерия , това са ти €224/100ml  ако го осъразмериш. Най-голямото безумие , е че 125-те на La Collection Privée (да върнаха старото име) са по-евтини реално

Dior Sauvage Elixir  €134/60ml  , €2.34/ml
Fève Délicieuse €220/125ml , €1.76/ml , a ако си вземе човек голямата €315/250ml  , или си я раздели с някой имаш €1.26/ml т.е. горе-долу два пъти по-евтин може да ти излезе Fève Délicieuse от Elixir

WaltherP99, благодаря за споделеното за Gallivant. Simple Smile Да, Berlin ми се струва най-безрисков и универсален, като гледам пирамидата (между другото, в сайта на марката е sold out в момента, явно среща всеобщо одобрение Wink). А в Bukhara ме притеснява кимионът (не морковите), но ще си взема мострички и ще проуча. Иначе цената ми се струва съвсем ок за 30 мл ниш. Simple Smile

Малки бутилки никога не купувам , ако има по-големи. При Gallivant просто няма. Между другото няколко марки почти насила , и с нежелание пуснаха големи бутилки , заради Арабския пазар , където на Врачанската школа и се подиграват,и сочат с пръст. Писара каза , че всички дистрибутори са и казали,че малките са недостатъчни , и клентите искат по-големи.

Парфюм за вечерта

WaltherP99 - благодаря за споделеното за новия Диор Саваж елексир.
............
Иначе за цената му - напълно нормална е в моите представи. Всичко поскъпва и няма как парфюмите на водещите марки да останат на старите нива. Казвам го без грам ирония, но водещите марки като Диор, Шанел, Герлен, Хермес и тн, задължително трябва да вдигнат цените.
...........
Тази тънка игра могат да я играят най-вече изредените световни марки и то точно по схемата - качествен и отлично представен продукт, на висока цена. Така много хора, които имат финансови възможности, но не харесват арт посоката на ниша, ще имат своя идеален избор.
..............
И няма да се учудя, ако след време Шанел излезнат с нещо чисто ново мъжко, което като аромат да не бъде революционно или кой знае какво, но ценово да даде рязка граница с конкуренцията. И гарантирано ще се продава като топъл хляб години наред.

Това не е точно така. От доста време конкуренцията е чудовищна , нови марки ниш,инди и висок клас дизайнерски марки ака "дизайнерски ниш" , излизат десетки всяка седмица , всеки иска парче от баницата , но малко успяват да се доберат до нея. Дизайнерските марки им беше МНОГО по-лесно 90-те , и в началото на 00' , защото конкуренцията беше много по-малка. Искаш примерно някакъв тип парфюм , и имаш колко...5-10....15 макс избора . Сега имаш не 5 ,а 1500 избора. Борбата и конкуренция за всеки клиент и неговите пари , е несравнимо по-голяма. Предлагането във ВСЕКИ сегмент , нисък , среден,висок и дори ултра премиум превишава търсенето в ПЪТИ ..... Има ужасно много маймуни на клона , и място няма за всички. Това за нас като клиенти е добре , защото вече с доста малки изключения всичко стига до онлайн дискаунтъри , на МНОГО по-ниски цени  от ритейл-а. Не всички издържат , големи бутици в Европа , и Щатите фалираха. Ниш марки затвориха супер много техни си бутици. Масово се спират парфюми вече , и дизайнерски , и ниш. Дори премиум марки се чудят как да привлекат ,и задържат клиенти , или пускат големи бутилки , за да може цената на мл да излиза на клиента по-евтина , програми за лоялност . След като Roja Dove имаше намаления , и промоции...смятай.  Xerjoff на няколко пъти пуснаха купони 20-30% .
Guerlain парфюмните им продажби им спаднаха доста , компенсират с други неща. Сега ще изкарват нова линия , вадят се някои неща от L'Art et la Matiere , които ще отидат в новата линия , бутилките ще се сменят,търси се ребрандиране...сещаш се защо.
Les Exclusifs на Chanel някои неща спират , за другите се качват цените . За разлика от Dior , НИЩО на Chanel не се продава като топъл хляб.
Знаеш , че НИШ =//= АРТ , не е задължително .
Sauvage ако го съпоставиш с храна , ще е дюнер , вкусен , бърз , не го мислиш , ядеш и ... заминаваш.
Elixir макар и по-качестен , различен , и по-класен от оригинала все пак си остава дюнер , макар и по-напудрен.

Защо трябва да плащам високата цена за лъскав дюнер , като за тези пари мога да ям в топ гурме ресторант?
Не ме разбираш грешно , на мен си ми хареса , но не и за тези пари. Ако някой държи да е DiorL'Art et la Matiere е несравнимо по-добрия избор.

предстои вдигане на цените на F. Malle oт 01.09, само не знам с колко процента, понеже не беше обявено... Тъй че действително всичко поскъпва, няма да закъснеят с увеличенията на цените според мен...
...................
Писара направи неочакван ход преди няколко месеца - свали цените на ЕДП парфюмите в линията си, да видим докога - намалението беше 20 евро, мисля.

Вече ги вдигнаха на доста места. Нормално , както казах в предишния пост-конкуренция....

Никакъв , или нещо от типа на , в никакъв случай гурме , защото ще те налазят пчели , мухи , мравки и всякакви гадини.

Здравейте,

Вкарай го в парфюмерия да си избере нещо. Hermes Terre D'hermes EDP може и да му дойде прекалено зрял... Това е парфюм,който или харесваш много ,или ти се гади от него, общо взето средно положение няма. Аз съм от хората , които усещат купчина гнили портокали в него.
Може да погледнеш и

бившият любим мъж (или както веднъж по погрешка го бях кръстила "любимият бивш" Laughing )

Пазиш го в резерв а? За трудни моменти  Laughing

Парфюм за спорт

Парфюм за деня

# 566
  • София

Пазиш го в резерв а? За трудни моменти  Laughing

Хич не го пазя.. пуснала съм го да пасе свободно, и в парфюмно отношение и изобщо Laughing
Но е факт, че когато хората се разделят цивилизовано, след това могат да имат нормални взаимоотношения.

# 567
  • by the sea
за планината и аз съм 'за' пачули, бих си взела и нещо дискретно и аз като Molecule 02

видяхте ли това Memo ? Вече е изчерпано, звучи и изглежда интригуващо.
https://www.memoparis.com/collections/parfums/products/flam-eau-de-parfum

всички нотки освен жасмина ще ми допаднат, изглежда опасно за на сляпо Simple Smile

sotd Ajmal Wisal , точно роза за дъждовно време

Последна редакция: чт, 26 авг 2021, 18:25 от RedPanDa

# 568
Може да погледнеш и
Скрит текст:

И аз съм "за" да го погледнеш това. Онзи ден го пробвах, мисля, че е добро за млад мъж.

# 569
Хич не го пазя.. пуснала съм го да пасе свободно, и в парфюмно отношение и изобщо Laughing

Питам само , около мен е пълно с жени , който дори бика да е вече в нов обор , без значение със ,или без нова крава  , се очаква ,че той задължително трябва да е на линия при нужда...физическа , емоционална ... всякаква.

Парфюм за вечерта ще е

Общи условия

Активация на акаунт