Лидл 154 - Августовска жежка

• 113 865
  • 2 160
  •   1
Отговори
# 1 215
Много се харесаха тия кроасани в нас. Сега ако ида сигурно няма да има...

# 1 216
  • Буркина Фасо
Аз пък кюфтетата от смляно пред мен месо не мога да ги докарам като тези суровите готови. Гледам рецепти, бъркам струвам, слагам лед, и пак седят едни сухи и сбити и не ми харесват. Или пък ми се разпаднат на скарата.
и сланинка трябва да се сложи.

# 1 217
Абе уж съм избирала по-тлъсто месо.
А само сланина ми отказват да ми мелят, щяла да се помаже по машината и не можело 😸

# 1 218
  • в сърцата на децата <3
Абе уж съм избирала по-тлъсто месо.
А само сланина ми отказват да ми мелят, щяла да се помаже по машината и не можело 😸
Свинска обрезка, шарено месо... Както са си го кръстили там в конкретния магазин - поне половината от обема е сланинка. Обикновено е най-евтиното месо и от него става чудна кайма. Но аз меля вкъщи

# 1 219
В повечето случаи в робота кълцам месото за кайма (нямам мелачка), на ситно става, избирам възможно най-сланинесто месо (имаше и в Лидл някакви на хапки нарязани, свински бекон май беше по етикет). Но за кюфтетата, които си правя сама слагам и яйца, дори и когато ги пека във фурна или на скара/тиган грил.

Последна редакция: пт, 20 авг 2021, 10:00 от fenyx

# 1 220
Е, то яйцата правят спойка. Обаче нали в рецептите за кюфтета на скара, не се слагат яйца 🤔

# 1 221
Онзи ден ги подминах тия кроасани ,ама сега ме зарибихте с тях,тази тема е голяма краста Joy Днес или утре ще отида да купя още няколко кутийки дом.пюре ако има и ще погледна и за кроасани.
Някой назад питаше за пюрето XXL ,снощи правих сос със него и си е хубаво като другото.
За кайма това мазното месо на кубчета от Лидл става добре. Миналата година намерих домашно телешко и си направих домашна кайма с това месо в съотношение 60/40 в полза на телешкото. Дори стана леко суха и е трябвало повече мазно месо да сложа, но за тази година ще знам

# 1 222
  • София
Вкусни са много кроасаните, вземала съм с кайсия. Пекох по указания на опаковката.

# 1 223
Леми, повечко студена вода сложи в каймата и меси повече време /като тесто/. след това да почине повечко и готово. стават супер сочни. на мен ми мелят бекон основно.
тия кроасани не са ли с палма?

# 1 224
Леми за скара не се слагат яйца, но по други съображения слагам. Скоро не съм вземала месо за кълцане, че правя готови напоследък (не е най-добър вариант, но така се случи), но това, което е нарязано на парчета и е в тарелка - мисля, че пишеше на него бекон (не от онзи при саламите, а при пакетираното сурово месо) в Лидл специално ми е изглеждало най-мазничко месце за такива цели.
Долче, с ютия гладех кърпички Бочко, когато по невнимание на моята безкабелна залепна част от картинка (от тези по които не трябва да се минава по принцип с ютия), та така лесно махнах залепналото, а по самото покритие на ютията иначе не лепне като гладя нормално с нея, само от време на време пускам функция самопочистване, че дори и при неваровита вода се натрупват разни наслагвания отвътре явно, които ако останат после излизат през дупките за парата.

Последна редакция: пт, 20 авг 2021, 10:14 от fenyx

# 1 225
Това мазничкото месо на парчета дето е в тарелките,  по спомен се водеше месо за пръжки. С румънската "полента"/грис става супер качамак с пръжки.
Скрит текст:

Всички продукти са от Л. 😉

# 1 226
Май пишеше на опаковката за пръжки и бекон, но може и да се заблуждавам, че скоро не съм го търсила. Беше нарязано на едри кубчета.
P.s. Намерих снимка в нета, пише че е месо за пръжки - от свински бекон:

Последна редакция: пт, 20 авг 2021, 11:46 от fenyx

# 1 227
Здравейте!
От седмица издирвам тази слънцезащита, посетих 2 филиала в провинцията, но не я откривам.Някой виждал ли я е? https://www.amazon.de/-/en/Cien%C2%AE-Sun-Kids-SPF-Spray/dp/B078N8SLJ1

# 1 228
Може да е поизчерпана, а ново зареждане тази година - едва ли, няма за кога.
Апропо ... такава купих точно това лято юли, и я ползвахме на морето.

За пръжките ....от майка знам, че е нещо съвсем друго от това опакованото горе. То е и без кожа, абе изобщо няма общо с пръжките, ама хайде....

# 1 229
Така са го наименовали лидълци (или производителят за Лидл), затова по същината му съм го и запомнила като бекон, а не пръжки, явно.

Последна редакция: пт, 20 авг 2021, 12:12 от fenyx

Общи условия

Активация на акаунт