Лидл 154 - Августовска жежка

• 113 875
  • 2 160
  •   1
Отговори
# 1 230
  • Sofia
Аз знам, че пръжките са от късчета предимно със сланина, отколкото е това на снимката. 
Поредната грешка, както с "прясното сирене". Wink

# 1 231
  • София
В кюфтетата аз слагам 2 с.л. кисело мляко на 1 кг месо, галета на око и 1 яйце. Като я омеся, я оставям да попреседи 15-на минути. Галетата поема от влагата и слепва месото. Иначе се разпада, да. Ама като знам какво я прави лепкава готовата кайма и ми се отщява. Имаше един филм на Джейми Оливър как се приготвя кайма и колбаси. Ужасно е.

Кои са тези замразени кроасани с кайсия? Ако не снимка, поне къде стоят в магазина.

# 1 232
Освен яйца в мляно в домашни условия  месо, слагам размекнат във вода сух хляб.

От замразеното тесто за пица направих малки питки, щерката ги хареса. И тях пекох върху каменната плоча от раклета, добре че покрай темата и камъка за пици се реших да го пробвам и така влезе в употреба, че самия раклет поради липса на сирене за раклет (не ми хареса с каквото и друго да пробвах), си стои почти неизползваем. А ако някой търси все още камък за пица, алтернатива на Лидл в момента има
Скрит текст:
видях в брошура на Метро, камък с дръжки отстрани, Дж.Оливър, мисля че е 39 лв

Последна редакция: пт, 20 авг 2021, 12:27 от fenyx

# 1 233
Още известни като джумерки...каква звучна дума Grinning

# 1 234
Това,което аз съм купувала беше доста по-мазно от показаното и според мен си е точно за пръжки. Едно време баба и дядо като гледаха прасета баш от такова шарено месо правеха пръжки. В някои краища ги правят само от сланина, но вкъщи винаги са ги правили да има месце по тях

# 1 235
  • София
Хайде и аз,моля за снимка или линк на мокрите кърпи за баня.
Искам да взема, обаче от вчера пишете за тях ,ама искам снимка, така по описание не мога да се ориентирам.
Благодаря

# 1 236
  • софия
Здравейте!
От седмица издирвам тази слънцезащита, посетих 2 филиала в провинцията, но не я откривам.Някой виждал ли я е? https://www.amazon.de/-/en/Cien%C2%AE-Sun-Kids-SPF-Spray/dp/B078N8SLJ1
Началото на седмицата гледах в магазина на Халите, но дали сега има не знам.

# 1 237
Какво ползват за слепване на фабричната кайма? То би трябвали да е обявено на опаковката със съдържанието.

# 1 238
  • до най-прекрасния мъж
Някой пита къде стоят кърпичките за баня и кухня - казах на ММ да търси при препаратите, намерил ги е, значи са там. Би трябвало да са от постоянния асортимент, предвид че не е имало скоро Акция Блясък.
Отговарям така уклончиво, понеже не съм ходила от април в магазина и вече нямам никаква идея кое къде са подредили. Засега само зяпам брошури и правя списъци Joy

Ето и снимка на кърпичките за баня, като уточнява, че това е новата опаковка, която съм пробвала. Старите не знам хубави ли са:
Скрит текст:
За мазното месце
Скрит текст:
Едно време помня, че майка ми топеше домашна мас от корема на прасето. На мръвчиците, които оставаха след това, казваха джумерки. Доколкото помня, беше шарено месце, не само сланина.

Последна редакция: пт, 20 авг 2021, 14:06 от blue.angel

# 1 239
И аз го помня доста "по-бяло" това месо за пръжки (поне в магазина е било). 😉

# 1 240
  • София
Blue.angel благодаря, взех си вече, надявам се да са добри.
Предният път бях вземала от универсалните, стават , надявам се тези да са по - добри.
Взех и спрей за обувки ,ще бъде тестван още днес, ако някой се интересува ще напиша отзив.

# 1 241
Сушито къде да го търся..предния път майка ми искаше ама не го намерихме

# 1 242
Похвалвам намалените кантучини. Много са вкусни. Състави не гледам.

Днес за пръв път чух охраната да пита дали децата имат 6 години. Досега не са правили подобни забележки.

В мол Галерия ( Бургас) има табела, че няма цветоулавящи кърпички.

Отидох за румънското олио и то вече е вдигнато на
3, 29. Та в общи линии се разходих за спорта.

# 1 243
Пийк,при сьомгата е .
Но е ужасно тяхното,веднъж взех и го хвърлих,никак не ми хареса на мен поне.
Конти ми липсва .

# 1 244
  • Велико Търново
Сушито и на нас не ни харесва, но и аз съм с висока летва за японската храна, така че друг може да го одобри. До сьомгата е и при нас.

Общи условия

Активация на акаунт