Лидл 154 - Августовска жежка

• 113 926
  • 2 160
  •   1
Отговори
# 1 710
Момичета,скоро имаше бебешки нещица в брошурата,но така и не видях пелени,а преди на всяка бебешка акция имаше...Идея кога пак ще има бебешорска инвазия ? 😊

# 1 711
Леми, намерих много хубаво приложение на пепковската шпатула 😃 Идеална е за раздробяване на каймата, правих сос с лук, кайма и доматен пюре. Понеже е твърда и тумбеста, а и си тежи доста, доста добре се справи с каймата (от онази която е мляна като дълги спагети).
Дървената дръжка се държи прилично след второто мокрене. По-късно пак ще я намажа със зехтинче, този път ще сложа повече, дървото го поема. 🙂

Последна редакция: чт, 26 авг 2021, 15:49 от dolce miele

# 1 712
Аз пък за тази кайма на червеи, щях скоро да питам, става ли ви на трохи?
Ама на хубави трохи?

На мен не. Колкото и да мачкам и дробя.
За спагетите на синко , като се позапече, прехвърлям червеите в чопъра, и после на трохи си я дозапържвам . Или с посатора, но той ми изгоря нещо.

Та да ви питам де Grinning

# 1 713
Като се размие със студена вода (от чешмата студена) става. Обаче обикновено пропускам тази част, защото и просто раздробена ми е ок и не ми пречи. Виж, самото раздробяване с пепковската шпатула е много по-лесно, отколкото с друг прибор...
За кайма също се смесва обикновено лесно като се добави яйце и др.

# 1 714
Друго питах. Няма значение, оттеглям си въпроса...

# 1 715
  • в сърцата на децата <3
Друго питах. Няма значение, оттеглям си въпроса...
Знам какво питаш, но такива трохи може да получиш само от домашно смляно месо без никакви примеси. Конкретно тази за която питаш - не, при мен не става на трохи, а си стои на бучки.

# 1 716
Тета, ами аз ти отговорих. Става. Като се смеси с малко вода преди запържването. За мен си става на трохи. Ама това което аз наричам трохи за теб може да не е, знам ли. В чопър не слагам.

# 1 717
Аз я пържа, не искам да я варя тази кайма, Долче. И за кюфтета не питах. А за запържване на каймата в тиган, и ставането й сипкава.

# 1 718
Малкото вода която слагам се изпарява много бързо и после пак каймата си остава "на мазнина" и си се запържва. Както казах, моите трохи явно не са като вашите трохи. 🙂 Не те карам да слагаш вода като не искаш.

# 1 719
Въпросната кайма ми създава много ядове, трябва да я пускам в чопъра, иначе стои на клечки и ми е гадна. Не съм й слагала вода, не ми е хрумвало. Кайма от Лидл вече не купувам, така че реших въпроса генерално.

# 1 720
Това с водата е стар кръчмарски номер и наистина лесно става на трохи. Всякаква кайма дали от Лидл или другаде първо омесвам  със студена вода и тогава я мятам да се пържи,така правя сос Болонезе, плънка за сарми и пълнени чушки и т.н.

# 1 721
Соул, случвала съм няколко пъти и на такива партиди. 🙂 Но вкъщи и на по-едро не ни пречи и не всеки път се занимавам...
Leona, не знаех. На мен случайно ми хрумна веднъж и реших да проверя какво ще се случи 😃

# 1 722
Не съм го знаела това, ще пробвам. Колко вода се слага горе-долу?

# 1 723
Соул, аз слагам на око. Малко количество спрямо каймата. Идеята наистина не е да се вари, така че количество което считаш, че ще се изпари бързо, докато разбъркаш  хубаво...Не знам дали има някакво конкретно съотношение.

# 1 724
Соул,няма голямо значение колко ще сложиш,тя така или иначе се изпарява много бързо и каймата почва да се пържи. Аз слагам по съвсем малко, размесвам хубаво и ако е нужно капвам още малко вода. За ореантир горе долу 50 мл на 500 гр

Общи условия

Активация на акаунт