Да се ОПЛАЧЕМ, да го обсъдим, да намерим подкрепа ... през август

• 92 707
  • 3 459
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Гера, редакторът прекръсти Карамелата на Кара миа 🤣. Одобрявам!

# 136
Положението е О’Рахал! 😁🤣

# 137
Температурата на дребната не пада,на мен буца ми е заседнала на гърлото. Звъня на педиатъра,не е вика висока температура 38,5 гр🤦. Ок, явно ще чакам да стане 40 😡

# 138
  • София
Сисун, направи и вана с температура 37.5. Остави я да си играе, докато температурата на водата бавно спада. Не е висока и не е притеснителна, ако е само от ден. До 3-4 дни поддържане не давам антибиотик така или иначе.

# 139
Пандич, Клостридии е това.

Аз съм у дома. На климатик. Отсега охлаждам спалните... Що ли не се родих в Сибир???

# 140
  • Пловдив
Сис, знам, че е притеснително, но понякога си трябва да минат 3 дни и тогава да почне да спада...изследвания също тогава се пускат. Прав е док...ако е над 38,5 тогава Нурофен или квото даваш. Оводнявай, ако и се спи-да спи, ако не и се яде-не насилваш, Само течности. Ако и харесва къпане /с по-храдка вода/ също много помага.
И тук има такъв вирус при децата...снощи говолих с приятелка и те са били с 39 общо 5 дни. Изследванията показали вирус.

Аааа, Мързелче...баш Сибир не си пожелавай Wink

# 141
Сиси, бързо оздравяване на малката душичка, аз последният път за температурата лепнах кулпач, много му помогна на диването.
Ако влезна на още една среща, в която някой не си е свършил работата, а се опита да ме увиква мен ще ми е за пръв път днес... Аман. Некадърност и самочувствие на високо ниво, а една си я ескалирах да се оправят шефовете й с нея, вярно е че тоя език не се очаква да го знам, ама да ме псуват на тъпа българка и робиня, няма как да се случи Rage

# 142
  • София
Аз днеска трябваше да участвам в среща, макар че официално съм в отпуска. Тъпо.

# 143
Сис,давай й нещо за температурата,щом те притеснява,но наистина не се тревожи. Може да е някое леко вирусче и след ден-два да мине. И аз като Ре чакам и повечето пъти се оправя за 3-4 дни Синеочката. Давам само лекарства за сваляне на температура,витамини,чайове,супичка,сокче,компот... Сега върлуват летните вируси,може да е лепнала нещичко,но ще мине. Гуш!
Леле гледам пожарите в Мармарис и ми се свива сърцето! Горките хора.. 🥺

# 144
Сис, ама, че гадост... Не знам миличка, аз съм голяма паника и подобна температура би ме извадила от равновесие и със сигурност бих дала нещо температуропонижаващо. Снощи в спешното имаше две дечица с температура и повръщане, явно вирус, разкъсаха ми душата като ги гледах.
Панде, дано нацелят лечението и Люлячето да е наред. Поздрави на мама, инатите са ми слабост Simple Smile
Гери, съкровище, ако и днес не беше се появила щях да те издирвам, ти си свеж полъх Hug
Аз съм такава овца... Кроталче снощи ми оказа неоценима подкрепа, но аз погълната от стрес не я попитах как е тя самата... Прощавай, Кроталчик! Как си днес? Дано поне при теб да са изчезнали гадостите. Kissing Heart
Имаше тук една Огица, много приятна потребителка с чудно красиво момиченце. Не съм я засичала отдавна. Оги, дай знак, че си наред и мини да ни кажеш добър ден Simple Smile
Фил, какво направихте вие, как е малчо?
Получих такова сърцебиене, че имах чувството, че сърцето ми се качи в гърлото.

# 145
Сис, “правилото” е, че ако е жизнена, не даваш температуропонижаващо. Аз на 38.5 също не давам нищо, освен ако не се кльофне (като при грип А например). Като стане време за лягане, обикновено давам, защото не може да заспи с t, а сънят също лекува. Последните два вируса ги изкара точно така - t 38,5 без други симптоми след следобедния сън, нищо не давах до вечерта, температуропонижаващо преди лягане и на другия ден ѝ нямаше нищо.

# 146
  • София
Мързеланке, благодаря за разчитането! 🤗

Сис, 38.5 е Т, при която може да се даде лекарство. До тази Т се оставя организмът сам да се пребори. Лекарите не я броят за висока, но ние майките сме друга бира. Дано бързо й мине на бебка!

# 147
Благодаря ви,дами!🤗
Заспа отново и ще си отдъхна за мъничко! Докато е будна мрънка непрекъснато,реве и иска на ръце,а вече не е малко бебе!
Ще използвам момента за бърз душ и няколко хапки,че не съм яла от снощи и ми прималява вече!

# 148
  • София
Хапни и се разхлади Сис.
Дано бързо мине,и да не мрънка много

# 149
  • София
Сисун, нормално е да иска да се гушка. Похапни. 
Аз ще отида на разходка.

Общи условия

Активация на акаунт