Да се ОПЛАЧЕМ, да го обсъдим, да намерим подкрепа ... през август

• 92 844
  • 3 459
  •   1
Отговори
# 1 410
Здравейте, момичета!
Повтарям познатата мантра - болните да оздравяват! 

Кара миа, в навалицата съм от разчувствани! Purple Heart

А аз какво правя? Пека чушкиии!
Ама нали съм си мързелива, та ги пека в мини фурничка. Купих си от К една с огромното съмнение дали няма само да събира прашоляк, ама не! Уважавам го това фурнЕ! Вярно, че се хващат по 4 чушки, ама аз купих 10, та не е драма. Слагам, връткам таймера и чета какво сте писали. Не ми смърди, не ги дебна, за количеството, което купих си е направо чудо!
Салатата ще стане.
Тук си подухва ветрец. То, вярно, че съм на високо, ама си е свежо.

# 1 411
Карамел,изяж едно парче и заради мен.Здраве да и е! Утре е хубав празник.

Фейса ми изкара спомен,типична набрунзена мутра.Нема отърване от таквоз зло.Smiley

# 1 412
  • Пловдив
Карамелкова, то кога спре до каручка с мед да го намажеш Joy  Добре, че приключват към 22ч.

Утре е голям празник, да...

# 1 413
Как са болните младежи? Елиф,успяхте ли да отворите резултата?
Кроте, благодаря, че питаш. Младежът вече е добре, майка му си организира утре малко бягство от къщи, за да балансира чакрите Stuck Out Tongue Winking Eye
Връщам се да ви чета.

# 1 414
Ще изям, Кроталче и една молитва ще изрека, за здравето на всички тук! Аз съм закоравял грешник, но тате казваше, че  не се знае за чия молба ще се отвори ухото Божие!
Гери, слънце, обожавам чушки, отварям прозореца, поне аромата да уловя  Heart

# 1 415
Карамелка, прочетох те за приятелите. Който сее любов, любов жъне. Сега, щом и синко е добре, слагай на житейските блюда само десерти, да сладни.
Кроте, откъде пък невралгия?! Много боли това, веднъж и аз се бях обзавела. Абе, да няма нещо във Варненския въздух 🤔 Я скочи къмто Родопите, всичко ще ти се намести Hug
И аз питам за Сирос. Дано мързел и почивка да са причина за отсъствието й.
Панде, как си? На малкото мина ли коремчето? Чай от копър? По спомени беше газогонен.
Останалото го забравих, нека и болестите така да ви забравят!

ПП - тестът е отрицателен, младежът доволен.

# 1 416
  • Euskal Herria
П.П. Не разбирам к'во против циганските сватби имате, на мен са ми любими.
Лесли каручка, малелееей Joy
И Мечо - Омуртаг минимум! Wink

# 1 417
За искрената,Карамел.А доста често и несериозните желания,които си повтаряме.Като,ооо не ми се ходи на работа и те тръшне една почивка...че се чудиш от къде ти е дошло.И куп подобни дреболии.

Елиф,имам си я аз и явно си се наместиха болежките,хронично се обажда.Ех,Родопите! Като спечеля от тотото ще си купя къщичка там.
Поздрави на младежа от мен!

Последна редакция: сб, 14 авг 2021, 21:20 от Кротал

# 1 418
Циганска сватба съм виждала, като дете, за щастие във веселата и част, помня жените с много червен руж по бузите, зелени сенки на очите и червено червило. Мъжете бяхя с мустаци и златни зъби. Това е било в зората на демокрацията, да си представите модата. Един водещ крещеше по микрофона, кой какво подарява...бащата на булката апарнамент, бащата на младоженеца Лада Самара Joy после започнаха с гардераб, спалня приста... Майка ми беше счетоводител в една почивна станция, а сватбата беше в столовата. На другия ден,  като отидох пак с нея на работа заварихме батална сцена, нямаше нито еднин здрав стол или маса, целия мраморен под беше в стъкла, кръв и много диня Joy

Наспорт и здрави да сте!

# 1 419
На циганска сватба не съм била, но всяка седмица от махалата се носят бесни ритми. Снощи също.
Като дете обаче присъствах на сватба в едно родопско селце. Най-силно ми се е запечатал спомена за камион, в който беше натоварен чеиза на булката - дрехи, килими, юргани, одеяла, електроуреди, какво ли не. Камионът обиколи цялото село, по улиците го спираха, опъваха въже напряко на улицата и не го пускаха да мине. Имаше някакъв ритуал, за да пуснат камиона да продължи, но съм забравила какъв точно.
В съседното село пък бяхме на войнишко изпращане. И там помня чеиза на сестрата на войника - в стаите от пода до тавана бяха подредени катове със завивки, покривки, дрехи. Гостите се хранеха на пода. В средата на стаята имаше постелена покривка, върху нея подредени гозбите, а хората насядали наоколо. Много беше колоритно.
Като цяло, имам прекрасни детски спомени от това селце и от хората там.

# 1 420
Бира и цаца класика, ама що не спрях на време, а ? Доклад, кръчмите пълни до дупка, на места чакаш да те настанят. Още от сега знам, че утре пак ще пропусна плажа.

# 1 421
Бърд, много цветни и колоритни спомени имаш, изстреля ме в минало, което съм забравила и спомените за него са избелели като стара фотография... Благодаря ти!
Пак да питам, к'ъф е проблемът с братята роми? Аз ако имам допирни точки с цигани е все с оркестри... И единствените ми ядове са, ако звучат фалшиво...😛
Шегувам се, дано сте ми свикнали. Ама аз на онази сватба наистина си прекарах жестоко Stuck Out Tongue Winking Eye Явно съм стара катунарска душа.
Джелем, джелееем...Stuck Out Tongue

# 1 422
То да беше Джелем, джелем, с мед да ги намажеш.Ама не Simple Smile
Карамела, бях в това село 3-4 седмици, през една лятна ваканция. Спомням си ясно почти целия ни престой, някои случки дори с най-малките подробности. Наистина много цветно, много колоритно, много уютно. А каква гледка имаше от терасата - безкрайна зелена планина.

Да ми се посмеете малко, пак спомен от там
Скрит текст:
Действието се развива някъде около 1996-1997 г. Знаете, Родопите, бедни хора, в селото се препитаваха основно от животновъдство. Немалко от децата през деня ходеха да пасат овце и кози по поляните около селото. Един ден баба намери костенурка и я донесе. Гледахме я на терасата. Носихме й трева, ронехме хляб, но не ядеше. Накрая решихме да я водим на паша. Хващаме я под мишница и отиваме на една поляна. Другите деца пасат кози и овце, аз и братовчед ми пасем костенурка. Родата още ни се подригава.

# 1 423
  • София
Писах, писах и се затри. Сега накратко само есенцията, че ме мързи да повтарям.

Радвам се, че болните момчета вървят към оправяне!

Малката Пръдличка също затвори парфюмната фабрика. Дишаме свеж въздух вкъщи.

# 1 424
Аз,нямам само искам да ида на сватба иначе съм мнение,сиганин и на снимка да го видиш,бии му два шамара,винаги има защо.Много съм против много неща,ама не е дума да отварям.

Общи условия

Активация на акаунт