Да се ОПЛАЧЕМ, да го обсъдим, да намерим подкрепа ... през август

• 93 019
  • 3 459
  •   1
Отговори
# 300
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Сис HugHeart
Не бих дала нурофен (на базата на ибупрофен) на дете некарало или неваксинирано срещу варицела. Пуснаха ли една урина?

Аз съм с мигрена Tired Face
Фил, защо не би дала нурофен? Питам те, защото моя педиатър основно това ме съветва да давам на детето при повишена температура и противовъзпалително. Моето не карало варицела, и не е ваксинирано.
Но, не си спомням вече, дали го коментирахме тук или около мен някои мой познат, но през март, когато се случи оня "гърч" с детето ми, също имаше предположение, че може да е от него...

# 301
Сис, дано най-страшното е минало!

В Гърция ваксината за варицела е сред задължителните, не съм чула и за един случай. И аз въртях два сиропа, като единия беше Нурофен.

# 302
  • France
Увеличавал се рискът от бактериални усложнения. Джун, най-добре я ваксинирай.

# 303
Благодаря ви дами,за милите думи,за съветите ,за подкрепата 🤗...
Дано днес да е по-леко вече и дано да е само гърло!
Мързел,направи с тиквичките гръцкия брям! Тиквички, домати, патладжани и картофи се нарязват на шайби,добавя се зехтин ,подправки и настъргано сирене и се пече във фурната!
.  Заради неволите на малкото Сиси ще цопна рязко от балкона. Привет на всички. Сиси, синът ми правеше такива температури като малък при всеки вирус. Нищо от обичайните средства не вършеше особена работа  - Панадолът е слаб,  Нурофенът и Хексалгинът вършеха работа за кратко, но пък дразнят стомаха. Понякога нещата се оправяха със завиването с влажни чаршафи, но това, което гарантирано сваляше температурата , беше инжекция "Урбазон". Смъква имунитета, не само температурата, но  при 40 градуса нямахме избор. За щастие траеше два - три дни най - много. Куул пач от аптеката и хладилника също върши чудесна работа. Ако Беболина търпи, може и лед на китките, там са големите кръвоносни съдове. Следи за обезводняване - сухи лигавици и липса на пишкане, системите са за предпочитане, въпреки, че ти се къса сърцето. Стискам палци да оздравява душицата. Дами, страхотна компания сте.

# 304
Фил,ваксинирана е! Пуснаха й урина,чиста е! Останалите изследвания ще излязат довечера!
Благодаря ти Уайти,добре дошла сред нас! Оставяй го тоя балкон вече!

# 305
  • France
Боже, милото детенце.

# 306
Добър ден!
Сисунче,айде да минава вече! Тежка нощ е била,но дано не се повтаря. Ти нямаш ли право на болничен? Ужасно е да не можеш да си до Беболина точно сега. 🥺
Аз също редувам Панадол и Нурофен,последния път взех Ибупром и май съм най-доволна от него. Давам една спринцовка,даже е малко,но върши работа и сваля темп. Хексалгин само за екстремни случаи или нощес,когато няма шанс да й дам нищо друго,освен сок. Абе гадна работа са тези вируси!
Обаче съм почти сигурна,че няма друго,само от гърлото е. 🤗

Уайт,добре дошла! Виждала съм лайкове. 🤗

Аз пия кафе и с дребосъчка ще излезем малко на пазар. Дано не е яка жега.

# 307
  • Euskal Herria
Добро утро!
Гърмя, трещя, такъв порой се изля...
Сис, да минава вече на Беболина!
И на Фил да оздравяват дечицата!
И останалите болни от темата да се похвалят скоро, че са здрави!
Стиснати палци, Бърд!
Лек и спокоен ден, дами!

# 308
Добър ден!
Сисунче,айде да минава вече! Тежка нощ е била,но дано не се повтаря. Ти нямаш ли право на болничен? Ужасно е да не можеш да си до Беболина точно сега. 🥺
Аз също редувам Панадол и Нурофен,последния път взех Ибупром и май съм най-доволна от него. Давам една спринцовка,даже е малко,но върши работа и сваля темп. Хексалгин само за екстремни случаи или нощес,когато няма шанс да й дам нищо друго,освен сок. Абе гадна работа са тези вируси!
Обаче съм почти сигурна,че няма друго,само от гърлото е. 🤗

Уайт,добре дошла! Виждала съм лайкове. 🤗

Аз пия кафе и с дребосъчка ще излезем малко на пазар. Дано не е яка жега.
Ени, благодаря. Аз припкам след теб в Инстаграм, божествени цветя и дворче, а  за Синеочката думи нямам.

# 309
Уайт, привет!
Ти май за втори път скачаш от балкона или бъркам? Добре дошла!

# 310
Уайт, привет!
Ти май за втори път скачаш от балкона или бъркам? Добре дошла!
Благодаря. Май да, лютите чушки на Уиш ме свалиха от там преди време.

# 311

Ени,това най-много ми тежи! Не съм съсредоточена и в работата,но карай,ще мине и това. Болничен няма как да взема като детето не ходи на ясла. Тя така или иначе е с някой от нас в къщи!

# 312
  • France
Сис, така добре те разбирам

# 313
Е, как не може болничен ако не ходи на ясла? Само ясленчетата ли боледуват? Другите като Беболина, какво, сами се гледат, докато са болни.

# 314
Сис, всички са те нагушкали и са ви стиснали палци, та и аз се включвам и тайно се надявам да не ви удушим Simple Smile
Дано се оправя детенце, че покрай болни деца боледуват и майките.
Дъщеря ми от висока Т правеше гърч. Не знам дали е по-добрия вариант /така си "дърпа шалтера" против прегряване на мозъка/, но е доста стресиращ.
Оправяйте се!
И малки, и големи - оправяйте се!

Мързелче, следващия път можеш да бухнеш царевиците в МВ.

Общи условия

Активация на акаунт