Да се ОПЛАЧЕМ, да го обсъдим, да намерим подкрепа ... през август

• 92 985
  • 3 459
  •   1
Отговори
# 285
  • Пловдив
Сиско, хубаво че изследвания са пуснали...че тук и това не правят. Може да е от гърло, да...може и ангина да е. Докато избият налепите има вис. Т...няма да се шашкаш само, по-зле става...знам, трудно е, ама така трябва! Гуш!

# 286
Добро утро!

Дано това да е било най страшното,Сисун. И каквото е да е отминало.

# 287
Сис, измъчили сте се ...
Един непоискан съвет от мен, базиран на опит - при температура над 39° Парацетамола е слабичък и не върши работа. Нурофен и Хексалгин са по-добрият избор. За компресите вече са писали.
Дано днес малката не вдига толкова висока температура.

Добро утро и лека сряда!

# 288
Сиси, горкичките, ще се оправи детето, но според моя опит явно е за антибиотик. Много лошо, че сте на работа, измъчихте се, гуш.
Добро утро и от мен. Детето, с което играеше моята кокошка повръща тая сутрин. Дано се опазим, ще се разходя за пробиотик след малко.

# 289
Добро утро.
Страшно ми е да чета за дечицата... нямам опит аз с високи Т, не са боледували кой знае колко, нито пък тежко. Може би затова съм толкова лежерна майка... Стискам ви палци.

Вчера ММ се върна от село и какво ми донесеее.... Познахте ли? Ами дааа, тиквичкиии. Поне са само пет. За колко ше ги опаткам...

# 290
  • Sofia
Сис, може от гърло да е с 40 градуса. И само да е зачервено, без налепи и индикация за ангина. Моята правеше ангините назад към носоглътката, където само УНГ гледа с огледалцето. Без хрема, без кашлица, без болки в гърлото, с 40 градуса. След някоя и друга година вече се научихме как да действаме. На 2.5 години беше, когато се наложи хексалгин да давам. И винаги свалям температура, дори и по-ниска да е, ако детето се залежава. Както е била с 37 и скача на 39 градуса и после няма сваляне. Малките са податливи и на температурни гърчове, такова чакане вируса да бъде изпържен, може и да е опасно в някои случаи.
Добро утро. Сряда ми е петък.
И друго щях да пиша, ама забравих какво беше.

Последна редакция: ср, 04 авг 2021, 08:59 от Child of June

# 291
Сис, много са горкички, когато боледуват. Гуш и ако можеш, поспете заедно.

# 292
Благодаря ви дами,за милите думи,за съветите ,за подкрепата 🤗...
Дано днес да е по-леко вече и дано да е само гърло!
Мързел,направи с тиквичките гръцкия брям! Тиквички, домати, патладжани и картофи се нарязват на шайби,добавя се зехтин ,подправки и настъргано сирене и се пече във фурната!

# 293
Сис, дано най-лошото вече е минало.
Моля ви, стиснете палчета за мой много близък приятел. Притесних се снощи, надявам се всичко при него да минава бързо и леко.

# 294
Сис Hug дано днес е по-добре малката душица! Като чуя за болести, душата ми се раздира, преситена съм! Възможно е високата т. да е от гърлото. Моето диване е родено с уголемени сливици и от бебе до днес берем ядове, ама големи ядове... Та съм наясно, през какво преминавате. Да минава бързо!
Криво ми е и ме боли главата. Снощи се сперкахме яко с МН. Не мога да разбера, дали имам много висок праг на търпимост, или просто съм нечовешки тъпа... Май е второто.
Бърд, стискам!

# 295
  • Пловдив
Пусна ме, та сервирам кафе... Simple Smile

Мързелче, абе на туй ваше село друго не ражда ли тая земя освен тиквоци? Satisfied
Бърд, стискам!

# 296
  • France
Сис HugHeart
Не бих дала нурофен (на базата на ибупрофен) на дете некарало или неваксинирано срещу варицела. Пуснаха ли една урина?

Аз съм с мигрена Tired Face

# 297
Ражда. Грозде.

Карамелчик, ше мине и ще се сдобрите...

Помня една култова караница с ММ, ама култова не щото мегаскендъл сме вдигали /ние не сме по тия неща/, а заради съпътстващите я събития... беше миналата зима, в разгара на кучешките студове. Моята кола - Рено Клио, тогава в студ сутрин често не палеше. Една неделя ние с баткото не си ходихме на село, той се прибира вечерта, по тъмно, аз съм слязла да му помогна с багажите и му казвам - припали ми колата да поработи малко, от два дена не е карана, да е готова за понеделник... той я пали и продължаваме да си действаме по задачи. Качихме се вкъщи, почна вечерната въртележка - манджи, къпане на чавета, лягане и прочие; някъде в тоя промеждутък се сджавкахме за нещо /той беше виновен, разбира се/, аз му се надух, млъкнах му, така си мина вечерта, така си легнахме надути и в 5 сутринта той се събужда с неистов крясък - Аз върнах ли ти ключовете от колата???  А... Ъ... кво.. ми... ми не ...
Колицата цяла нощ на паркинга отпред работила с ключовете в стартераааа...

# 298
  • Sofia
Сис HugHeart
Не бих дала нурофен (на базата на ибупрофен) на дете некарало или неваксинирано срещу варицела. Пуснаха ли една урина?
Аз съм с мигрена Tired Face
Фил, защо не се дава? Тук педиатрите казват да се редува парацетамол и нурофен през 4 часа, аз съм давала и на по-кратък интервал, когато стане зле положението. Чувала съм от родители, че педиатър им казва при варицела да не дават нурофен, но общо взето никой не ми е дал логично обяснение защо.
Още ли си сама с децата? Неприятна работа...
Оплаквам се, че моята деветгодишна не е карала варицела. Все се каня да я изследвам за антитела, уж можело да се предадат през кърмата.

# 299
Сисунче, дано най - тежкото е зад гърба ви и днес малката душичка, да е по - добре!

Бърди, стискам!

Фил, защо не се дава?

На мен ми потънаха гемиите рано рано.

Общи условия

Активация на акаунт