На море в Гърция 2021 - V

• 53 850
  • 776
  •   1
Отговори
# 135
  • SF
Няма спор, ужасно е, не само като разход!
Но целта на тази ограничителна мярка е именно в това - да се отменят мнозинството пътувания към и от червена зона, за да се намали трансферът на заразени.
Иначе карантината е опция, ако човек иска да избегне бъркане в носа или допълнителен разход (стига да може да работи от вкъщи). Лично за мен налагането на подобни мерки за ваксинирани е безумие.

Съгласна съм.
Но ако хората, минават през Северна Македония, с цел да избегнат карантината, става още по-голямо разхождането на вируса напред-назад.
И румънците лъжат, че са били в България.

# 136
Light Beam това още в началото на плажа ли е след Неа Перамос
Защото тя говореше за края на плажа' там има още един къмпинг
Предни години ходихме на този в началото' първа дюна и нямаше много хора

# 137
Няма спор, ужасно е, не само като разход!
Но целта на тази ограничителна мярка е именно в това - да се отменят мнозинството пътувания към и от червена зона, за да се намали трансферът на заразени.
Иначе карантината е опция, ако човек иска да избегне бъркане в носа или допълнителен разход (стига да може да работи от вкъщи). Лично за мен налагането на подобни мерки за ваксинирани е безумие.

Съгласна съм.
Но ако хората, минават през Северна Македония, с цел да избегнат карантината, става още по-голямо разхождането на вируса напред-назад.
И румънците лъжат, че са били в България.
Транзитно преминаване през Македония, позволено ли е без тестове? Нищо ли не искат на Македонската граница?

# 138
Въпрос за Антипаксос, че не намирам инфо онлайн. Има ли някакъв обществен транспорт на острова? Виждам, че е малък остров и повечето неща са на пешеходно разстояние, но някои плажове са на 40 мин ходене от пристанището и ако можем да си ги спестим ... някакви бусчета или нещо друго на острова дали има? Може би има таксита? Благодаря!

# 139
Въпрос за Антипаксос, че не намирам инфо онлайн. Има ли някакъв обществен транспорт на острова? Виждам, че е малък остров и повечето неща са на пешеходно разстояние, но някои плажове са на 40 мин ходене от пристанището и ако можем да си ги спестим ... някакви бусчета или нещо друго на острова дали има? Може би има таксита? Благодаря!
Как обществен транспорт? Той е необитаем остров, няма никаква инфраструктура освен сезонни плажни заведения и няколко луксозни вили. С лодка/яхта може да се ходи между заливите (ако си наемете такава), ако не ви се ходи пеша.

# 140
  • София
Привет. Има доста впечатляващи места в района. Може един ден за отделите за Макриница-страхотно селце с автентично запазени старинни къщи с невероятни гледки. От там на изток, може да от седнете в Агиос Йоанис (има доста места за отсядане). Задължително посетете селцето Ntamouchari, където са снимани сцени от Мама мия, освен това има невероятни тавернички. Хубави плажове в района - Plaka Beach,   най-известният Милопотамос, Limnionas Beach. По-на юг, ако решите да попътувате от източната част  Potistika Beach, Morita Beach, Mikro. Имайте предвид, че всички са неурбанизирани,  а на някои като Morita няма от къде да си купите нещо. Пътищата в района са с много завои и бавно се пътува. Често от източната част на полуострова има вятър и големи вълни.
От западната част - наше любимо място е Милина и плажовете на юг (но е голяма пустош) - Tzastene Beach, Marathias beach  и  Koukouleika. Приятно местенце за отсядане е Marianthi apartments. На север, може да разгледате Afissos (приятно за разходка, терасовидно разположено) и Лефокастро (изключително затънтено селце, но между двете има приятни плажчета). На север вече, може да посетите Кала Нера, ако искате по-туристическо място ( на мен не ми допада). За толкова дни, обаче ще се убиете от път. Препоръчвам ви да се съсредоточите на едната част от полуострова (западната или източната), а по-нататък да разгледате другата.
Ако сте почитатели на анасоновите напитки-в района почти никой не пие узо. Пробвайте местното ципуро, а във всяка таверна има "ципуро мезе" - представлява малка бутилчица напитка с няколко местни специалитета под формата на мезе-заслужава си. А във Волос има специални таверни, които го предлагат - Bokos и  Papadis.

Благодаря, Salex!

Последна редакция: ср, 04 авг 2021, 22:48 от viki_kk

# 141
Закупихме билети за другата седмица от Франкфурт за Корфу. Престоят ни е една седмица, запазих апартамент за четирима и сега съм пред голяма дилема да пътуваме ли. Не сме ваксинирани и тук бързите антигенни тестове са безплатни. ПСР е 70 евро. Не е толкова до парите, но се притесних. Flushed
Няма да го мисля по нощите, решения сега не се взимат.

# 142
Изобщо нямам идея, дано някой друг да се сети. Нали такива имаш предвид (снимката не от Закинтос обаче)?

Точно такива!  Hands Plus1Дано някой се сети и да подскаже. Това е е една от най-впечатляващите гледки, които съм виждала.
А откъде е снимката? / Поне там да отида, ако не се намери информацията за Закинтос / Simple Smile

# 143
От Василики до Фискардо има ли carferry или трябва да се хване от Нидри ? Колко време пътува и какви са цените ?

# 144
  • София
От Василики до Фискардо има ли carferry или трябва да се хване от Нидри ? Колко време пътува и какви са цените ?

Пристанището във Василики май все още е в ремонт.
Фериботите тръгват от Нидри.
https://westferry.gr/lefkada-kefalonia-ferry-departures-prices-offers/

# 145
  • София
Изобщо нямам идея, дано някой друг да се сети. Нали такива имаш предвид (снимката не от Закинтос обаче)?

Точно такива!  Hands Plus1Дано някой се сети и да подскаже. Това е е една от най-впечатляващите гледки, които съм виждала.
А откъде е снимката? / Поне там да отида, ако не се намери информацията за Закинтос / Simple Smile
Такива камъчета има и по Паралия Скотина/Пантелеймонас на линията на прибоя. А в най крайната част, под крепостта, са много, като на видеото.

# 146
  • Благоевград
Здравейте!
Тъкмо попълних бланката и се оказа, че съм пропуснала последните 4 цифри от ЕГН на баща ми. Как мога да коригирам, като вече видях, че са ми изпратили бланката за кода?

# 147
Light Beam това още в началото на плажа ли е след Неа Перамос
Защото тя говореше за края на плажа'...
Предни години ходихме на този в началото' първа дюна и нямаше много хора
Да, точно Първа дюна е, пък аз явно съм чела по диагонал... къмпинг и лозя съм запомнила Blush
Във всеки случай тук е доста приятно. Навалица и в тази част няма.
Иначе, в централната част на плажа шезлонгите са накатерени буквално върху дюните и всичко се пълни ...

# 148
Здравейте, чрез моята регистрация попълних PLF сертификат и в него като несемеен член посочих приятелят ми, който ще пътува с мен, обаче видях, че през една регистрация пише, че трябва да е само 1 плф сертификат. Тоест, сега след като той присъства като пътуващ с мен, трябва ли допълнително да си прави сертификат или от моята регистрация трябва ли да вадим още 1 плф или моето важи и за двамата?

# 149
  • София
*Deny*,ако в твоят плф го има приятеля ти, всичко е точно.

Здравейте!
Тъкмо попълних бланката и се оказа, че съм пропуснала последните 4 цифри от ЕГН на баща ми. Как мога да коригирам, като вече видях, че са ми изпратили бланката за кода?

Влез пак в системата и вдясно има място за корекция.

Общи условия

Активация на акаунт