На море в Гърция 2021 - V

• 53 835
  • 776
  •   1
Отговори
# 150
*Deny*,ако в твоят плф го има приятеля ти, всичко е точно.

Здравейте!
Тъкмо попълних бланката и се оказа, че съм пропуснала последните 4 цифри от ЕГН на баща ми. Как мога да коригирам, като вече видях, че са ми изпратили бланката за кода?

Влез пак в системата и вдясно има място за корекция.
Аз пък покрай този казус забелязах, че на national ID/passport съм въвела номерата на личните карти. Проблем ли е? Не ми позволява да редактирам от National ID на Passport и сертификата ми излиза като титуляр с National ID и номера на личната ми карта...
Редакция: Сега прочетох по темата и всъщност трябва да е номера на личната карта. Поне в една тема са посъветвали момичето да коригира ЕГН с номера на личната карта.

Последна редакция: чт, 05 авг 2021, 11:32 от *Deny*

# 151
Точно такива!  Hands Plus1Дано някой се сети и да подскаже. Това е е една от най-впечатляващите гледки, които съм виждала.
А откъде е снимката? / Поне там да отида, ако не се намери информацията за Закинтос / Simple Smile
Агия Кириаки, Милос.

И тази година Лефкада-Кефалония се обслужва от пристанище Нидри, за Василики нищо се не чува.

# 152
  • Благоевград
Благодаря, но не ми дава да коригирам тази графа.
Иначе от Гръцкото посолство в София ми казаха, че трябва да е номер на лина карта, а не ЕГН.
Информацията ми е от преди малко.

# 153
  • Пловдив
На ферибота от Керамоти за Тасос дават ли декларации на хартия или трябва да попълня онлайн? Гледах 1 разписание,  че са през 45 минути,  така ли е? И освен сертификати за ваканцията и декларация,  друго не ни трябва,  нали?

# 154
И аз видях съобщението на Външно министерство - "Не пътувайте без основателни причини до Кипър, Гърция и Турция препоръчва Министерството на здравеопазването" -  https://coronavirus.bg/bg/news/2204

И малко се притесних. Но не смятам да променям плановете си. Дано не се разболеем. Не сме ваксинирани.

Този уикенд отиваме на море в Ханиоти (Касандра, Халкидики), за една седмица. Сега ще си направим бърз тест в България.

Въпроса ми е на връщане - Какво ще ме посъветвате, къде да правим тестовете в Гърция или в България?

Знаете ли дали в Ханиоти и изобщо на Касандра има лаборатория - където да издадат сертификат на англйски който да важи за България?
Ако за повече от година не сте го хванали, едва ли тепърва ще се разболеете. Ако ви се рискува чисто финансово, заминавайте смело, докато все още може.

# 155
  • Някъде там на юг...
На ферибота от Керамоти за Тасос дават ли декларации на хартия или трябва да попълня онлайн? Гледах 1 разписание,  че са през 45 минути,  така ли е? И освен сертификати за ваканцията и декларация,  друго не ни трябва,  нали?

Дават. Никой нищо не проверява. Случайно открих, че декларациите се оставят в една кутия вътре на бара.

# 156
  • София
Хубавата новина от днес е, че 14-дневната заболяемост в Гърция е 350 на 100 хиляди т.е. почти няма повишение спрямо предходната седмица, когато беше 346. Това е по данни на Европейския център за превенция на заболяванията. Потвърждава се изказването на гръцкия министър на туризма, че случаите са на етап "плато" и не се очаква ново повишение. Дано и нашите власти да кротуват и да можем да пътуваме въпреки малоумните им предупреждения. В момента съм на Черно море и ви уверявам, че вероятността да хванете Ковид тук е многократно по-голяма при тези навалици, тотална липса на хигиена и елементарни предпазни мерки.

# 157
Да попитам и аз малко в страни от темата, та понеже до Игуменица (от там ще хванем ферибота за Корфу) са ни около 800 км. и се чудя някъде по път за нощувка, за да се спести малко. Та къде в България в близост до границата  бихте препоръчали, като място за почивка? Хем да има къде да се разходи и да разгледа човек, хем да не правят проблеми за ранно напускане на къщата за гости. Благодаря предварително!

# 158
  • на острова на мечтите
Когато се влиза в България искат ли PLF  и на кой сайт да го попълня.
И само за информация, гледат го PLF  и още как го гледат ( на пристанището от Италия към Игуменица пътуваме).

# 159
  • София
Като място за разходка - Мелник, Рупите. По-лесно и бързо се пътува от Сандански, обаче.
А дали ще правят проблем за ранно напускане - зависи от хората. Питайте при резервацията.

# 160
Когато се влиза в България искат ли PLF  и на кой сайт да го попълня.
Не.

Никой хотел няма да направи проблем за ранно напускане (дори ще ви се зарадват), стига да сте платили преди това, ако няма денонощна рецепция.

# 161
  • на острова на мечтите
Параход, благодаря!

# 162
Vivi и Параход, много благодаря! Бихте ли препоръчали конкретно място за настаняване?

Последна редакция: чт, 05 авг 2021, 16:14 от blackunicorn

# 163
Здравейте, утре ще отидем за уикенда до Гърция. Резервирали сме нощувки в хотел Есперия в Кавала. Искаме да посетим плажа Амалфи, плажа на Кавала и на Неа Перамос. Препоръчайте ми интересни места или забележителности, които ще бъде интересно да видим за тези дни, предимно плажовете ме интересуват и какво бихте препоръчали за вечерите, които ще е интересно да видим? Благодаря предварително Simple Smile

# 164
Днес пристигнахме в Гърция
Всеки път като дойда си припомням защо си струва висенето по границите, тестовете, риска от заповеди в последния момент.
Тук правят нещата с идеята да се върнеш, а не просто да отбият номера и да ти вземат парите
Даже и жегата е по-поносима Sunglasses

Общи условия

Активация на акаунт