На море в Гърция 2021 - V

• 53 701
  • 776
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Момичета, нали няма проблем, че днес попълнихме https://travel.gov.gr/#/ , а летим неделя?
Няма значение кога сте я попълнили, важно е датата вътре да съответства на деня, в който летите.

# 511
  • SF
Аз да попитам пак за моя Крит Simple Smile Има ли отделна активна тема за Крит, защото в тази тема се дискутират предимно Промахон, фериботи, тестове, а аз се интересувам от плажовете, препоръчани места за вечеря в Ханя, автобусен транспорт на острова и рентакар компании.
За барове и дискотеки няма да питам, защото са затворени.

# 512
Рента кар сме ползвали Cretarent и Monza rentacar. И двете без кредитна карта. Всичко беше точно. Плажовете са толкова много, един от друг по- хубави. Лагуната Ставрос,Балос,Елафониси, на източния бряг бяхме на плажа с естествена палмова гора Vai, но е далеч от Ханя.
Допълвам - на юг страхотен плаж Damnoni, до него попаднахме на един скрит много хубав, но се оказа  с нудисти. До Agios Pavlos бяхме, много красиво, но направо ни събаряше вятърът.
На Матала е красиво, но пясъкът е по -едър.

Последна редакция: чт, 19 авг 2021, 21:42 от raf11

# 513
Аз да попитам пак за моя Крит Simple Smile Има ли отделна активна тема за Крит, защото в тази тема се дискутират предимно Промахон, фериботи, тестове, а аз се интересувам от плажовете, препоръчани места за вечеря в Ханя, автобусен транспорт на острова и рентакар компании.
За барове и дискотеки няма да питам, защото са затворени.

Няма активна отделна тема. Крит е дискутиран доволно много и  има предостатъчно отзиви за плажове и храна. Особено пък за Ханя.
Автобусен транспорт малко хора използват. Крит е за кола под наем. По дължина може и да надвишава България.
Доколкото съм забелязала вкусът ти всичко по крайбрежието от Ханя до Агия Марина, че и след това е точно за теб.

# 514
  • SF
А какво му е особеното на пътя до Балос, в случай, че успеем да намерим кола?

# 515
  • София
А какво му е особеното на пътя до Балос, в случай, че успеем да намерим кола?

https://www.youtube.com/watch?v=dBZn2o7-BpA

От този клип добих доста добра представа какво да очаквам от пътя до Балос

# 516
Много кофти макадам. И ако се отиде късно се паркира далече и по пътя. След това се слиза по пътека.
И това скоро се коментираше.

Ако на наетата кола по този път и се счупи нещо си го плащаш сам. Изрично компаниите подчертават това. Не се покрива от застраховка.

# 517
Пътят е без асфалт, има и разни камъни стърчат на места, бавно се кара, а не е и малко. После се върви доста, надолу е добре, на горе...😭😭. Стръмно е. Но си заслужава определено.

# 518
  • София
Тук съм споделила моите впечатления от Балос, ако си ги пропуснала. Около моето мнение има още доста за Крит.

# 519
Много глупав въпрос, но просто не мога да го изчисля. Ваксина сложена на 9ти, в понеделник 23ти с тест ли трябва да се мине границата или ще е валиден сертификата на ваксината?

# 520
Много глупав въпрос, но просто не мога да го изчисля. Ваксина сложена на 9ти, в понеделник 23ти с тест ли трябва да се мине границата или ще е валиден сертификата на ваксината?
сертификат, защото си точно 14ти ден след поставяне. Имаш предвид втора доза за Пф и М или единствената на Джонсън, нали?

# 521
сертификат, защото си точно 14ти ден след поставяне. Имаш предвид втора доза за Пф и М или единствената на Джонсън, нали?
С Джонсън. Въобще не планувахме да пътуваме, за да съобразим датата на поставяне, но сега ни се отдава възможност и то точно от понеделник, за това се чудя. Благодаря! Трябва ли да го проверявам сертификата, чрез гръцкия апп?

# 522
Не знам за коя проверка става дума, изтегли го в ПДФ на телефон ил си го принтирайте. За самолетните компании е препоръчително да се прикачи при онлайн чекирането.
Хубава почивка!

# 523
  • SF
https://www.youtube.com/watch?v=dBZn2o7-BpA

От този клип добих доста добра представа какво да очаквам от пътя до Балос

Леле! Лошо ми стана, само докато го изгледах! Май ще ме е страх да карам по този път.
Ще бъде жалко, ако не го видя, но не мога да си го причиня. Има ли някакви други опции - автобус?

# 524
  • София
Ние обмисляме почивка на Ситония в края на август-началото на септември.
Та - в Сарти конкретно и на Ситония като цяло има ли удобно медицинско обслужване, включително през нощта и в почивни дни?

Преди 2 години бяхме на Сикия и ни се наложи да потърсим спешна помощ. В Сарти има добър медицински център. Мисля че е близо до автогарата. Тогава ни питаха за здравни карти и за застраховка, но ние тръгнахме на бързо и ги забравихме, та се наложи да си плащаме. Но останахме доволно от обслужването.

Общи условия

Активация на акаунт