На море в Гърция 2021 - V

• 52 692
  • 776
  •   1
Отговори
# 675
Къде ги намери новите мерки?
Ние планираме дълго пътешествие от 17 септември.
Има групи във Фейсбук - “Кулата - Промахон” и “Маказа”. Може това да не са с точност имената, но вярвам, че ще ги намериш.
Модераторите на групите вече качиха новите мерки.
Качват всеки нов ФЕК.

# 676
  • SF
Да, съобщиха ги тези мерки и съм почти сигурна, че ще се копират и за България, но никой нищо не спазва, защото никой за нищо не следи. Като запазиш дата за сватба и половината са неваксинирани, сигурно от ресторанта ще откажат сватбата... Simple Smile Проверки се правят проформа. Имате ли ваксина? - Имаме!

# 677
Здравейте, в четвъртък ще пътувам за Керамоти през Илинден-Ексохи, има ли някой, който е минавал и има инфо дали се чака много? И имате ли представа дали в аптеките в Гърция се правят бързи тестове за неваксинирани, с които да мина границата, за да не ме карантинират в София? Мерси за отговорите предварително!

Последна редакция: вт, 24 авг 2021, 16:54 от lili tosheva

# 678
Тоест за пътуване около 6ти септ, няма да важат? И си остава както досега?

# 679
Някой на границата и в самата  Гърция  следи ли за това колко пътника  са в колата. Ние сме трима възрстни и две деца под 12 г. Като третият възрстен ми е племенница.

# 680
Някой на границата и в самата  Гърция  следи ли за това колко пътника  са в колата. Ние сме трима възрстни и две деца под 12 г. Като третият възрстен ми е племенница.
В позволената бройка сте.

# 681
Тези нови забрани за посещение на заведения за неваксинирани важат ли за НАВЪН?

# 682
Тези нови забрани за посещение на заведения за неваксинирани важат ли за НАВЪН?
Разбира се, че НЕ.

# 683
  • София
Здравейте, в PLF формата трябва ли да бъдат включени и децата? Пътуваме семейство с 2 деца под 12 год и не видях как да се включат деца? Дава възможност за добавяне на възрастен от семейството и това е, приключва попълването.

# 684
Здравейте, в PLF формата трябва ли да бъдат включени и децата? Пътуваме семейство с 2 деца под 12 год и не видях как да се включат деца? Дава възможност за добавяне на възрастен от семейството и това е, приключва попълването.
И децата се включват във формата. Добавяте полета за попълване за всеки допълнителен човек с бутона "Add Family Member.

# 685
Здравейте всички, тази медуза дали е от отровните лилави? Снимах я на Посиди. Имаше доста такива.

# 686
  • София
Не, тази е безопасна. Наричат я "пържено яйце". Латинското й наименование е Cotylorhiza tuberculata. Само в много редки случаи може да предизвика леко раздразнение. Не трябва да се вади от водата и убива, тъй като под нея живеят малки рибки и е полезна.
Тук можете да прочетете повече интересни факти за нея.

Последна редакция: ср, 25 авг 2021, 11:50 от миленка_д

# 687
Не, тази е безопасна. Наричат я "пържено яйце". Само в много редки случаи може да предизвика леко раздразнение. Не трябва да се вади от водата и убива, тъй като под нея живеят малки рибки и е полезна.
Благодаря за отговора, значи сме си тръгнали напразно.
П.С.: Тук на Сивири е заградено от лодки навсякъде и има доста извадени медузи. Тези ми се струват различни.

Последна редакция: ср, 25 авг 2021, 11:50 от FBID100003299864273

# 688
Здравейте, следващата седмица сме планирали една Ситония - какво се случва с медузите там?

# 689
  • София
П.С.: Тук на Сивири е заградено от лодки навсякъде и има доста извадени медузи. Тези ми се струват различни.
На мен ми изглеждат същите, но обърнати от долната страна. Много хора се страхуват от тях и ги вадят от водата, което първо е безсмислено и второ не е добре за екоравновесието в морето. Дори и токсичните Pelagia Noctiluca са толкова много, че няма как да извадиш достатъчно и да става за къпане.

Общи условия

Активация на акаунт