Против акне/пъпки по лицето 13

• 69 988
  • 743
  •   1
Отговори
# 270
Здравейте,почти изчетох темата от две години назад!Беше ми интересно и полезно!Аз съм 32 години и имам проблем с акне,може би от три години.Преди това кожата ми е била перфектна,никога не съм имала и една пъпка,нито в тинейджърските си години,нито преди или след цикъл.Но за съжаление това е в миналото.Може би не съм тежък случай,но за самата мен е гадно,предполагам всички разбирате,защото сме на един хал!Та моя опит с дерматолози и мазила:При началните проблеми при мен първо се появи омазняване на кожата съпъстващо с силен косопад и единични пъпки!Последва лечение за тях при д-р Венелинова(Доверие),става дума за София.Жената си свърши добре работата и за онзи момент ми помогна,може би Акне Аут,хидратиращ крем,но беше отдавна и не помня много точно.Нещата позатихнаха тогава.След може би по-силен стрес всичко с нова сила изби на лицето и ужасно силен косопад.По моя инициатива си пуснах полови и щитовидни хормони,всичко в норма!Продължих с ходенето по дерматолози:Д-р Люси Попова(Токуда).Изписва ми мазила за косата,витамини и някакви кремчата за лицето.Нещата пак затихват за няколко месеца.После пак с пълна сила се завръщат и пак при д-р Попова,пак пускане на всички стандартни хормони,полови,плюс инсулинова разчистен тост.Пак всичко в норма,а пъпките нападат сериозно,особено по време на оволация!Тогава вече д-р Попова ми изписа въпросното кремче за което говореше една от момичетата,което забъркват в аптеката на Токуда.То в същност представлява Третиноин-0,25.Спогодихме се идеално с крема,резултатите бяха страхотни.В началото всичко излезе на повърхността,,пържинг,, ,но видимо се затвориха порите,та даже и едни много финни линии на челото изчезнаха.Но винаги има,но.Аз съм в активен период на бебе правене и се наложи да спра Теретиноина,защото не се препоръчва в този период.Посещавам следващ дерматолог,защото д-р Попова твърди,че няма проблем с крема и това,че искам да имама скоро деца,но все пак аз решавам,че няма да си правя подобни експерименти и го спирам.Следващ дерматолог д-р Атова-Тонкин(дерматолог-хомеопат).Много обстоен преглед ми направи жената,всичко изслуша,разпита!Тя прави също кремове с Третиноин и с кисели в различни проценти!Пъво ми изписа едни маски(ихтиолена и с бела глина).Бяха хубави,но аз съм си за по-тежка артилерия,а и хомеопатия!След не особено задоволителен резултата ми направи крем с азелаинова и гликолова киселина.Ооо,забравих преди това бях посетила д-р Росица Денчева(Ривърс).Тя ми изписа Епидио и Зинерид по два пъти дневно.Така брутално си изгорих лицето,че чак имах дълбоки цепки по изгорелите участъци.След една седмица рязко спрях лечението й,като след нея посетих Попова и Атова.Свга ползвам крема с киселините,има видим ефект,а още даже не съм го казала и петнадесет дни.По нататък ще кажа отзиви за крема и ако някой го интересува координати на дерматоложките.И Попова и Атова според мен са в час с това,което вършат!
Стана адски дълго,за което се извинявам,но би могло да е от полза на някой!

И аз така - косопад + единични пъпки. Хормони в норма.
Дали сте си пускали вит. Д? Моят е много нисък. Никъде не видях да се коментира, но дали може да е причина за пъпките и косопада?

# 271
Здравейте! Аз съм с мазна кожа склонна към акне!Искам да попитам кой измиващ гел бихте ми препоръчали-Eucerin Dermo Pure, Bioderma Sensibio или CeraVe foaming cleanser и като хидратиращ крем Avene или Bioderma?

# 272
Използвам измиващ гел на Aven cleanance и съм много доволна от него Simple Smile препоръчвам

# 273
Измивашият ми гел е Bioderma Sensibio (розовият) , като съм с грим - Bioderma Sensibio DS+. Като крем, на мен най-добре ми действа на Авен емулсията, тъй като е по-лека от крема - Tolerance Extreme.

# 274
Момичета, похвалените от вас измивни гелове спряват ли се с грима от раз?
Доста време използвах Ла Рош, който сваля грим безпроблемно и чудесно почиства кожата (синята опаковка). Доволна съм. След това реших да сменя и по съвет от форума взех Апивита гел с прополис и лайм, но не се справя с грима от едно нанасяне, остават примерно остатъци от фдт и трябва втори път да се мине лицето. След втория път вече лицето е почистено, а гелът не дразни по никакъв начин. Но така ми идва неикономичен.
Та и аз търся отзиви за нов продукт. Чудя се на Юсерин дали са хубави геловете за измиване. Rolling Eyes

# 275
Аз много харесвам на Сераве за мазна кожа измивния.

# 276
Този ли е? За лице и тяло?
Ако се спрвя с грим и почиства добре, бих го пробвала. Като се замисля доста хубави отзиви има за марката из темите, както и в една ФБ група, която следя.
Скрит текст:

# 277
Да, този е!
Аз съм доволна, минавам си лицето с лавандулова или розова вода винаги след това и тампона ми е чист.

# 278
Аз пак да питам - някой правил ли си е изследване на вит. Д и дали има връзка с пъпките?

# 279
Правих си изследване на вит. Д заради косопад. Беше под рефернтната минимална стойност. Пъпки не съм имала.

# 280
Хора, искам само да ви кажа, че от както спрях да слагам слънцезащитен крем, кожата ми се омазнява по-малко, и не ми избиват черни точки и комедони, използвах слънц. на avene https://www.notino.bg/avene/sun-sensitive-tonirassh-zasshiten-fl … ena-kozha-spf-50/ , не съм доволна никак от нея, стои много тежко на лицето и след 15 мин кожата ми лъщи. Макар навсякъде да пише, че е задължително да се слага спф, на мен явно ми влияе зле, използвала съм много продукти до сега и без спф кожата ми е много по-добре. Мисля, само лятото да използвам, и все пак ако някой знае спф който не омазнява и е лек или фдт с спф може да препоръча. И още нещо да допълня, от както слагам много по-малко и не чак толкова агресивни продукти, кожата ми изглежда много по-добре, пъпки не избиват и петната намаляха.

# 281
Хора, искам само да ви кажа, че от както спрях да слагам слънцезащитен крем, кожата ми се омазнява по-малко, и не ми избиват черни точки и комедони, използвах слънц. на avene https://www.notino.bg/avene/sun-sensitive-tonirassh-zasshiten-fl … ena-kozha-spf-50/ , не съм доволна никак от нея, стои много тежко на лицето и след 15 мин кожата ми лъщи. Макар навсякъде да пише, че е задължително да се слага спф, на мен явно ми влияе зле, използвала съм много продукти до сега и без спф кожата ми е много по-добре. Мисля, само лятото да използвам, и все пак ако някой знае спф който не омазнява и е лек или фдт с спф може да препоръча. И още нещо да допълня, от както слагам много по-малко и не чак толкова агресивни продукти, кожата ми изглежда много по-добре, пъпки не избиват и петната намаляха.
Euserin с матиращ ефект.Аз го използвам целогодишно,следкато ми го препоръча дерматолога,иначе ми се омазнява непрекъснато.
Само че аз слагам 50.

# 282
Момичета, взех си Биодерма Sensibio AR, тъй като имам зачервени участъци и да поуспокоя кожата там, но се замислих преди или след хидратиращия крем сутрин трябва да нанасям. Вие какво мислите?
Реално и този го водят с хидратиращи свойства. Никога не съм била добре с "подредбата" като се скупчат няколко крема за нанасяне.
https://www.bioderma.bg/nashite-produkti/sensibio/ar
Иначе за хидратиращ крем и измивен заложих на CeRaVe. Ще дам скоро отзиви. Flowers Hibiscus

# 283
Скрит текст:
Euserin с матиращ ефект.Аз го използвам целогодишно,следкато ми го препоръча дерматолога,иначе ми се омазнява непрекъснато.
Само че аз слагам 50.

И аз изплозвам Eucerin Sun Oil Control със SPF50. Кожата ми е смесена към мазна, като тук-там имам някоя друга пъпка. Мога да кажа, че съм доволна от слънцезащитата. Не омазнява допълнително кожата ми и не съм забелязала да предизвиква появата на пъпки. Smile

# 284
Здравейте, момичета. Някой да на опит с BeMe? Българска серия с пробиотик. Чудя се да я купя ли. Ужасното акне е с много пъпки, на "гнезда", някои са твърди и подкожни, други са гнойни и като ги стиснеш, пръскат течност. Лято беше по-добре, сега е ужас. Ползваме Даверцин, ама трябва да го спра, че пак много дълго време (месеци) стана. На Уриаж цинковата паста свърши и се чудя с какво да я заменя, понеже от много дълго време я ползваме (2 кутийки). Лосион на Уриаж (свършва) и от скоро Биодерма овлажняващ за акнеична кожа. Кажете какво да взема за замяна на ползваното досега и да е по-ефективно...Иска ми се да е някаква магическа серия, и да има нещо за локално приложение върху пъпките. На Тия де ползвах преди, не съм доволна.

Общи условия

Активация на акаунт