Против акне/пъпки по лицето 13

• 69 866
  • 743
  •   1
Отговори
# 540
Здравейте, напоследък ми се появиха подкожни, червени ситни пъпчици в областта на деколтето и раменете.
Не знам вече какво да правя с тях…с какво бихте препоръчали да ги третирам?

# 541
Здравейте
Някой ползвал ли е това и подходящо ли е за момиче на 16 г с акне и доста черни точки

# 542
За акне може да се ползва. Върху черните точки няма как да въздейства.
Предвид, че серумът е доста скъп - 60 лв беше последно, поискайте си тестер от някоя аптека и го пробвайте преди да го купите.
Много е вероятно да не ви хареса. Миризмата на алкохол е доста силна и все едно се поливаш с ракия по лицето. Също така щипе доста. Ако искаме да следваме изряден състав - посочения серум на ларош е бъкан с алкохол и съставът не е хубав.
Иначе като формула от активни съставки е ок. Има си ниацинамид, гликолова киселина. Вечер се ползва и задължително слънцезащита на следващия ден. Сега не се ползват киселини. Есента/зимата може да си купите и да ползвате серума.

# 543
Предвид, че серумът е доста скъп - 60 лв беше последно, поискайте си тестер от някоя аптека и го пробвайте преди да го купите.
Много е вероятно да не ви хареса. Миризмата на алкохол е доста силна и все едно се поливаш с ракия по лицето. Също така щипе доста. Ако искаме да следваме изряден състав - посочения серум на ларош е бъкан с алкохол и съставът не е хубав.
Иначе като формула от активни съставки е ок. Има си ниацинамид, гликолова киселина. Вечер се ползва и задължително слънцезащита на следващия ден. Сега не се ползват киселини. Есента/зимата може да си купите и да ползвате серума.

Хммм аз не съм го спирала даже и на морето, писала бях на ла рош международната страница и те казаха, че ако не го усещам комфортно на морето да не го слагам всяка вечер. Нямах никакъв проблем.

# 544

Хммм аз не съм го спирала даже и на морето, писала бях на ла рош международната страница и те казаха, че ако не го усещам комфортно на морето да не го слагам всяка вечер. Нямах никакъв проблем.
И има ли ефект и след колко време

# 545

И има ли ефект и след колко време

Ами аз го ползвам от 8 ноември, няколко пъти вече съм го купувала, един-два пъти в седмицата ползвам вместо него тоник на био трейд, който е с по-високи проценти от тези киселини. Добре ми действа, но аз съм на 26 и ходих на ендокринолог, имах проблем с хормоните, та от 9 септември(2 месеца преди серума) започнах лечение с хранителни добавки и при мен съвместно се получиха добре нещата. Единствено избивам сега само ако съм под силен стрес.

# 546
  • София
Ренирен, може ли да споделиш какви хранителни добавки приемаш? На 25 съм, при мен също проблемът е хормонален, пробвам какво ли не, но просто гадините не се предават и продължават да избиват. Weary

# 547
Ренирен, може ли да споделиш какви хранителни добавки приемаш? На 25 съм, при мен също проблемът е хормонален, пробвам какво ли не, но просто гадините не се предават и продължават да избиват. Weary

Инофолик комби (през целия период, все още го пия, мисля че той ми помогна)
Див ям (6 месеца го пих)
Вечерна иглика (3 месеца пих)
Но съм правила хормонални три пъти, сега след около 2 месеца трябва да направя почивка от Инофолик комби - 3 месеца и пак да пусна изследвания след това.

# 548
Аз след като се оказа, че не е хормонално акнето, реших да спра всякакви кремове и третирания, за да видя какво ще се случи. Около месец нищо не си слагах на лицето, но продължаваха да си излизат нови пъпки. Също направих голяма грешка да си взема инструмент за т.нар дермапланинг и с него да си оформя веждите и да махна мъхчетата по челото  - впоследствие по цялото ми чело избиха ужасни пъпки. Оказва се, че при мен явно не е добра идея да се махат мъхчетата по лицето.
От една седмица ползвам едно известно в iHerb кремче със сяра, като го оставям за 10 минути на засегнатите зони и отмивам. Според мен добре изсушава пъпките. Също ползвам и кремчето на Здраве, т.к. се оказа с добър състав, а бях го забравила сред десетките мазила, с които съм се затрупала.Този месец ще се мажа само с тези неща. Също така цяло лято вече приемам пробиотик, нийм и колаген, но резултат никакъв...

# 549
  • в страната на чудесата
Не мога да намеря много публикации за хипокористата киселина и акне, но явно се използва в лечението на рани доста успешно
Марина, срещала ли сте проблеми с хипохлористата киселина?

# 550
Не мога да намеря много публикации за хипокористата киселина и акне, но явно се използва в лечението на рани доста успешно
Марина, срещала ли сте проблеми с хипохлористата киселина?

https://www.tower28beauty.com/blogs/sensitive-content/hypochloro … -acid-in-skincare

# 551
  • в страната на чудесата
Не се изразих правилно - не намирам реферирани, нетърговски публикации. Под публикации аз разбирам обективни, експерти или проучвания, а не реклами или спонсорирани съобщения.
Извинявам се и пак поставям въпроса в светлината на горното.
Иначе мерси, тази марка ме тласна.
Има и британски продукти.

# 552
Една статия от университета в Невада, САЩ.
Аз съм малко скептична, амааа..
За хипохлористата и акне има 2-3 изречения точно. Предполага се, че е заради противовъзпалителното действие, че успешно се справя с екземи, акне и диабетни рани.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6303114/pdf/jcad_11_11_36.pdf

# 553
  • в страната на чудесата
Много ти благодаря.
Аз се чудя за нежеланите реакции. Някъде се коментира риска от инхибиране на еластазата... но е в експеримент.
Вероятно би имало ефект при тийн акнето, а не при по-големи с друга причина.

# 554
  • София
Сега, може да ми се смеете, ама да споделя нещо, от което виждам ефект при младежа от две “маски”. Ние сме на вилата и тук вдна добра баба-съседка билкарка:) ме посъветва за акнето да направя следната рецепта: равни части (може и не толкова равни) живовлек, дебела мара (листа) и цветове на невен се стриват на  каша. Аз ги врътнах в блендера. Дебелата мара е доста слузеста и някак споява другите листа. Наложих му плътен слой от този бъркоч на двете бузи и…о, чудо. Още след 2 часа (толкова стоя) имаше изсветляване на гадните червенини от стари пъпки, а дребните възпалени някак бяха по спокойни и леко прибрани. Днес повторихме процедурата и определено отново има ефект. Прочетох из нета и за трите билки - прилагат се при кожни възпаления и акне. Има ги навсякъде. Който иска да пробва и да сподели.
За съжаление ние ще трябва да прекъснем “лечението” заради едно пътуване, но после мисля отново да го подновя. Спряха вчера и днес да излизат и нови гнойни пъпки.

Общи условия

Активация на акаунт