Против акне/пъпки по лицето 13

• 69 852
  • 743
  •   1
Отговори
# 555
  • Пловдив
Кой живовлек?
А дебела мара това ли е?
Скрит текст:

# 556
  • София
Кой живовлек?
А дебела мара това ли е?
Скрит текст:
Широколистният живовлек, който расте под път и над път. Едно време си го лепяхме на коленете като ги жулехме по градинките:). Да, точно това е дебелата мара. Аз вече не разполагам с цветове от невен и днес пасирах само горните две с пасатор и една лъжица вода. Може би в билковите аптеки може да се намери изсушен.

# 557
Има ли по-бюджетен крем/серум против зачервявания, от който сте доволни?

# 558
равни части (може и не толкова равни) живовлек, дебела мара (листа) и цветове на невен се стриват на  каша. Аз ги врътнах в блендера. Дебелата мара е доста слузеста и някак споява другите листа. Наложих му плътен слой от този бъркоч на двете бузи и…о, чудо. Още след 2 часа (толкова стоя) имаше изсветляване на гадните червенини от стари пъпки, а дребните възпалени някак бяха по спокойни и леко прибрани. Днес повторихме процедурата и определено отново има ефект.
Moже ли отговорникът за темата да копира тази рецепта и да я сложи на първа страница на новата тема?

# 559
За жалост не съм виждала пресни близо до нас. Предполагам, че дори и да се продават сухи в аптеката, нама да вършат работа

# 560
За жалост не съм виждала пресни близо до нас. Предполагам, че дори и да се продават сухи в аптеката, нама да вършат работа
.

Имам навсякъде, в града по градини и паркове съм виждала .

Като малка го ползвах за спиране на кървене, а аз доста се ранявах Joy

# 561
Ох а мислите ли че мицеларните води след измивния гел водят до изпъпчване?

# 562
Мицеларните води се използват преди измивния гел - те съдържат сърфактанти и други неща, които задължително трябва да се отмият от кожата, иначе със сигурност може да опъпчват, но и изсушават кожата...

# 563
Има ли по-бюджетен крем/серум против зачервявания, от който сте доволни?

Доволна съм от Bioderma Sensibio Defensive, към 25-30 лв. Обаче не-бюджетен, който мнооого добре действа на зачервявания, е нощната маска на Dr Jart Cicapair (не съм ползвала кремчето от серията).

# 564
anxiousblondie, благодаря, че писа. Аз на Биодерма съм си взела един друг (Sensibio AR), но не мога да преценя дали има ефект.
Нощната маска не е бюджетна, но пък гледам, че е 110 мл.. Мисля, че ще стигне за доста време, така че разхвърляно във времето, може би е на добра цена. Особено, ако се ползва през вечер /примерно/.

# 565
Момичета, преди малко прочетох, че мицеларната вода почиства деликатно замърсявания по кожата, но ако тя не се измие от кожата с вода, тези замърсявания ще останат в нея. Това не го знаех. Искам да Ви попитам как процедирате, ако ползвате такава?

# 566
Малко по-горе писахме - винаги се изплаква, винаги! Иначе все едно си оставяте малко сапун на кожата, тъй като тя има сърфактанти. Дори като раздрусате малко шишето се вижда как се пени като сапун...

# 567
  • Пловдив
На никой ли не са правили или препоръчали процедури с уред за радиочестота?

# 568
Момичета, преди малко прочетох, че мицеларната вода почиства деликатно замърсявания по кожата, но ако тя не се измие от кожата с вода, тези замърсявания ще останат в нея. Това не го знаех. Искам да Ви попитам как процедирате, ако ползвате такава?

И аз знам, че мицеларната вода трябва да се почисти след това, с пяна например. Тоест да се ползва като първа стъпка в почистването, не единствена.

# 569
На никой ли не са правили или препоръчали процедури с уред за радиочестота?

РЧ има друго предназначение (стягане), не е свързана с въздействие върху акнето (активно или белези).
Препоръчвам ви да опитате микронидлинг (за белезите), ако вече сте повлияла възпалението.

Общи условия

Активация на акаунт