С какво ви дразнят свекървите? – 130

• 28 947
  • 766
  •   1
Отговори
# 210
  • Варна
Бракът няма да и гарантира сигурност, нито полезна обезпеченост. Подобни, матер.претенции могат да ескалират и до развод. Дори и да получи някакъв имот, загубите ще са в повече.

# 211
За мен е така. Ти си го тълкувай както си искаш. Без брак за мен семейство няма. Има един авариен изход за муньо, ако реши да си стегне багажа и да избяга обратно при маминка. За жената също.
Докато няма брак сте просто гаджета, които сте си оставили аварийният изход отворен в случай, че на единия му писне.
Отговорност не се поема и хахо хихи цял живот. После ги четем драмите в СО.

# 212
Ариел, щом за теб един подпис прави семейството, няма какво да коментирам с теб....

# 213
  • Варна
Ако тръгнеш с нагласата , да обереш някой мухльо, си обременена. Имаш ли свои имоти, няма да те вълнуват чуждите.

# 214
Ама според мен и да има брак, пак нямаш право да се звериш и блещиш.Или има нормални отношения нежду майката на мъжа и жената/приятрлката, или нвма. Един подпис не дава ораво изведнъж да започнеш да слагаш хората по местата им.
Ще каже човек, пе жените само чакат да склюпат брак, че да си изкажат мнението.
Има хора, които цял живот живеят без брак. Пак ли родителите на половинките са им никакви?

Да. Отвори, която искаш тема, че дори и тук в тази и ще прочетеш същото: Жени в дългогодишно съжителство с мъж, когото наричат мъжа ми и имат общи деца и жилище, смятат, че майката на мъжа им не им е никаква, защото няма подпис. Толкова по въпроса за подписа.

# 215
Deni-meni,  те какво мислят е едно, ама истината каква е... За мен е безумие.

# 216
  • при късмета
Да пропуснем, че да се блещиш означава нещо съвсем друго.
Ариел, а като подпишеш с мъжа ти, как този документ ти променя статута или отношенията спрямо трети човек, който не фигурира в него?
Ето затова темата е навъртяла 130 издания. Защото снахите наивно (да не кажа друго) мислят, хората се променят с подпис на незначителна хартийка, ще накара мъж, свекъри, зълва и т.н. дас е променят. Не, няма. Нито ще променят нещо в материален план. Нито това ще ти даде повече право да я навреш някъде си, спрямо сега
За мен е така. Ти си го тълкувай както си искаш. Без брак за мен семейство няма. Има един авариен изход за муньо, ако реши да си стегне багажа и да избяга обратно при маминка. За жената също.
Докато няма брак сте просто гаджета, които сте си оставили аварийният изход отворен в случай, че на единия му писне.
Отговорност не се поема и хахо хихи цял живот. После ги четем драмите в СО.
Драми четем именно от жени с такива заблуди. Не статута м/у двамата прави семейство, а наличието или липсата на деца. Защото и с подпис, на никого не пречи да си стегне багажа. Аз не познавам някой, който да го е страх от развод. Да, разбира, че бумащината е повече, но само тя.
А ти продължавай да се заблуждаваш, че приятеля ти ще започне да те защитава от обидите на свекървата или ще си промени приоритетите след брака. Аз лично, много се съмнявам.

# 217
Винаги когато съм повдгиала темата за брак ей така с всичките ми гаджета на майтап не знайно защо те подскачаха като опарени за развода и какво точно щяла да им вземе жената. Разбира се всичко насадено от грижовната маминка. С почти всеки от тях изкарах не повече от 2 години. Съжалявам, но не искам да треперя за това как утре някой ще се събуди ще реши че не ме обича вече и ще се чудя къде да отида защото не съм обезпечена финансово.
Любовта е много хубаво нещо, но за жалост хората се променят и много често се превръщат в това, е което са твърдяли че никога няма да станат.

# 218
  • Варна
Основните жалби в СО, са именно от апатични съпрузи.

# 219
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Винаги когато съм повдгиала темата за брак ей така с всичките ми гаджета на майтап не знайно защо те подскачаха като опарени за развода и какво точно щяла да им вземе жената. Разбира се всичко насадено от грижовната маминка. С почти всеки от тях изкарах не повече от 2 години. Съжалявам, но не искам да треперя за това как утре някой ще се събуди ще реши че не ме обича вече и ще се чудя къде да отида защото не съм обезпечена финансово.
Любовта е много хубаво нещо, но за жалост хората се променят и много често се превръщат в това, е което са твърдяли че никога няма да станат.
  Наивно мислех, че брака е продължение на любовта и желание за изграждане на нещо общо, но сега разбрах, че човек се женел, за финансова обезпеченост!
 Очакваш изгода, след като се омъжиш, или не те разбирам?

# 220
Това от  чужденци ли? Те обикновено така мислят. Ама, нали българите не ставали за съпрузи....
Нищо живей така, то е временно, до следващия приятел.

# 221
Това от  чужденци ли? Те обикновено така мислят. Ама, нали българите не ставали за съпрузи....
Нищо живей така, то е временно, до следващия приятел.

Не напротив, от българи. Нали българската майка орлица бди цял живот.

# 222
  • при късмета
Хората не се променят. Наивни жени не виждат светналите червени лампи или ги игнорират по една или друга причина и после се сърдят на мъже и свекърви. А са си виновни най-често те самите.
Ариел, а като имате брак и жилището ви е общо, какво точно печелиш при развод/раздяла? Ако имате деца и те останат при теб, ще живееш там, но му дължиш наем за неговата част, която ползваш. Ползването не е собственост, неговата половина си остава негова. А ако е ипотекирано, този за който остава поема цялата ипотека до изплащане, не половината.
И ти като бившите ти гаджета си в голяма заблуда за брака и кой какво взима след това. Нито единия, нито другия има материална полза от брака. Само задължения, та затова те питам какво смяташ, че печелиш в тази аспект с брак. Ти да не живееш в някое Родопско село?

# 223
  • Варна
Дали е вменено от  майките им или горчив, мъжки опит?
Материалистките не са единици.

# 224
  • София
Аз пък не смятам, че докато си просто "приятелка", която утре може да си събере багажа защото проектосвекървата я тресе тежка критическа имаш право да се звериш и блещиш на ЧУЖДА жена, да ЧУЖДА! Тя не ти е никаква реално докато не подпишете, че сте женени.
Скрит текст:
Преди много години събрах родителите ми с родителите на тогавашният ми приятел на вечеря. Баща ми беше страшно изненадан и попита: И за какво беше тоя целия цирк? Нито сте женени, нито сгодени? Утре като се разделите за какво ни беше това "запознанство"?
Излезе прав де. Разделихме се.
А за сина, който трябвало да защитава... не е лесно да си между чука и наковалнята. Не знам аз как бих се държала, ако беше обратното. Ако й се облещи на нея ще стане още по-зле.
Ако й родиш 1-2 внучета, продължава ли да ти бъде никаква? Иначе и омъжена може да се разделите, не виждам разлика, освен че едното иска занимвка да оформите докумените и финансите.

Общи условия

Активация на акаунт