С какво ви дразнят свекървите? – 130

• 28 951
  • 766
  •   1
Отговори
# 195
  • при късмета
Абе то има, но колко от тях ще са заблудени, че след брака ще се съобразява с жена си, ако не го прави преди това? Да се радва, че една е намерил, да си наляга парцалите, ако изобщо иска семейство и да не си насилва късмета, че и без друго е проработил по някакво чудо. В днешно време да намериш такава жена е повече от чудо, освен, ако не живееш в Анадола

# 196
Абе то има, но колко от тях ще са заблудени, че след брака ще се съобразява с жена си, ако не го прави преди това? Да се радва, че една е намерил, да си наляга парцалите, ако изобщо иска семейство и да не си насилва късмета, че и без друго е проработил по някакво чудо. В днешно време да намериш такава жена е повече от чудо, освен, ако не живееш в Анадола

То голямо чудо, да намериш жена, която да не иска скандали и разправии. Това дали е по-добрият вариант? Нали маминка само това чака - да обработи синковеца, как злата приятелка се опитва да го настрои срещу него.
Баба ми и дядо ми по бащина линия никога не приеха майка ми. И като мълча беше лоша и като се разприказва и отказа да търпи стана още по-лоша. Накрая баща ми отряза родителите си защото не спряха да обиждат майка ми. И това в брак продължил повече от 30 години.

# 197
  • при късмета
Едно е да не искаш скандали по принцип и съвсем друго, да смяташ, че имаш право на скандали и да навираш свекървата къде там беше само след брака. При положение, че изобщо не трябва да ти се налага, а мъжа е този, който трябва дори да не допуска такава възможност. Това, че баща ти е избрал майка ти, не означава, че и приятеля ти ще направи същото. Нищо не ти го гарантира. по.вероятно е подписа нищо да не промени у него и какво е сега и каквото прави да си остане абсолютно същото и с подпис.

# 198
Още сте на същия казус - та да задам и моите въпроси. Че на обяд като зачетох, нямах време.
  Авторката твърди - боклуците на сестрата... И всички приеха, че са боклуци. Но боклук за един - съкровище за друг. Какви са тези боклуци? Дрехи, чаршафи, детски играчки, книги, колекции? Според авторката са боклуци. А според приятеля й дали пак са боклуци? И преди да се появи тя, той къде е спал? Та се твърди, че в неговата стая няма къде да се спи от нейните(на сестрата) боклуци.
  Или дошла приятелка на сина и заявила, че няма да живее там, щото от боклуците на зълвата няма къде да се спи?
  И как реагира приятеля й на скандалите на сестра си? Дали се сърди или мир да е само - да не му пили приятелката на главата и да го яде заради сестра му?
   Малко на ревност ми намирисва авторката. А може и сестрата да ревнува от приятелката.
   Та авторката преди да скача срещу този и онзи, да се поогледа, да се позамисли - защо така реагира зълвата? Па да помисли тя дали няма за нещо вина? Защото ако ми дойде някой и ми претендира, че колекцията ми от едикакво си е боклук, и аз няма да съм особено благосклонна.
   И за ремонта - "ремонт от нулата" казва тя. Но всеки има различни критерии за занемареност и ако сестрата смята, че се ремонтира нещо, което не е спешно, но авторката държи да подмени мебелите примерно - тогава истерията на сестрата може да бъде обяснена.
   Та интересно ми е мнението на приятеля.

# 199
Ами и аз съм от 4 години заедно с приятеля ми, но майка му ме нарежда и ме обижда. Той мълчи като пудел и не смее да ме защити. Знаеш ли кога ще дам пари за нещо свързано с неговото семейство? Точно никога. Аз съм с него, не с майка му и другите му роднини.

Ами явно е много "читав" приятелят ти, че след 4 годишна връзка все още позволява на майка си да се държи така с теб и мълчи. Това хич не е за хвалене...

# 200
Няма да намериш мнението на приятеля тук.
Колкото назад да сме били някога ,като се омъжих, свекървата освободи стая за нас, за мен място за багажа.
Нямах много ,сега събрах с годините доста боклуци  и аз.
Боклуци или ценности, като има други да живеят там, се прибират някак да не ги прескачат.И логично ,като братът    е излязъл вече ,сестрата да се разпростре нашироко и в неговата стая.И докато е сам може да намъкне неща.
И като казва , че да изнесе чувал боклук , се мисли ,че наистина е боклук.
Не знам от сега ли, но съм станала нетърпима на нАтур , ненужни  или неползвани неща , има още ,но ме дразнят.Изхвърлям смело.Едно време аз изхвърля ,свекърва ми рови боклука и  прибира обратно.Те са живели пък в голямото нямане и нищо не изхвърляли, сега никой не кърпи , поправя.
Освен ако не е скулптор , дето вае  от вторични суровини неща, и мен би дразнило и ме дразни.
Сега чакам сина си празните бутилки да изкара, от бирата му, и ако не - разделното ще ги погълна скоро ,дразнят ме, макар прибрани , приготвени за връщане ,чисти, без етикети даже.Тук такива марки няма , не продават да ги върна.
Мога да разхвърлям само аз, другите ме дразнят ,сега по ясно става въпросът с търпимостта мисля.

# 201
Няма да намериш мнението на приятеля тук.
Колкото назад да сме били някога ,като се омъжих, свекървата освободи стая за нас, за мен място за багажа.
Нямах много ,сега събрах с годините доста боклуци  и аз.

Аз и не очаквам приятеля да пише тук. Авторката да се замисли - неговото мнение какво е. Тя да влезе в неговите обувки.
   Боряна натрупала си твои боклуци и ти се разпореждаш с тях. Не е дошла снаха да ти държи сметка.
  Аз много трудно се разделям с вещи. Всяка от тях за мен е заредена с някакъв спомен, чувство. Макар, че и аз като млада булка изхвърлих две торбички(за мен боклуци - стари скъсани чорапогащи), а се оказа, че свекървата ги събирала да прави възглавници с тях.(не че после прави възглавници, но коментара си остана).

# 202
  • при късмета
Често, в такава комбинация майка, син и дъщеря, поради липсата на баща, момчето се задължава волно или неволно да поеме тази роля. Превръща се в прислуга на двете и за тях няма нищо нередно. То и за него де, става му даденост. Обаче, като той самия иска връзка, като всички нормални мъже на определена възраст, майката и сестрата не искат да се лишат от прислуга за всичко, а жената не е навита на тази комбинация. И, ако го използват и правят на глупак, майката и сестрата няма нито да си признаят, нито доброволно да се откажат от парите и труда му. Трябва друг да му покаже, че това, което е станало даденост не е нормално. Съдейки по претенциите на сестрата, може да се каже, че не са изключение, а правило.
Вие бихте ли създали връзка с такъв мъж? Вместо да си гледа семейството и жената, доживот да тича по капризите на майка си и сестра си. Майката още не е пенсионер, а сестрата е във връзка. Неговото семейство кога ще е приоритет? Изобщо няма да създаде такова, ако не застане зад партньорката си, още преди да му е станала жена или да имат деца.
Понякога хората свикват с обувките си, макар и да ги стягат. И им трябва основателна причина, като намирането на човек, с който да имат общи планове, че да ги събуят
512, за коя реакция на зълвата питаш защо така реагира? Има ли основателна причина да иска ремонт на собствената си кухня от брат си? Това не е реакция, а нагла претенция. Не мога да го проумея

# 203
Ма ко, съгласна съм с всичко казано от теб.
Мисля си, че авторката ако разбере защо и какво поражда действията на зълва й, по-лесно ще ги разбере. Не казвам да ги приеме. Няма да се дразни толкова.
   Понякога като се засмееш, ситуацията и твоите възприятия се променят - авторката може просто да се присмее на зълва си и нейните претенции.

# 204
  • Най-красивата страна
И след като нищо не е разделено излиза,че двата апартамента са обща собственост на тримата-майката и нейните син и дъщеря.
Тоест Nilsa и приятеля и са направили ремонт на общо жилище от което и сестрата има дял.Аз на тяхно място щях да и поискам половината пари...щом има претенции...
Обаче Nilsa няма брак и не е нужно да влага пари там.Да помага с труд-да.Все пак живее там.
Nilsa,след като имаш собствено жилище,изобщо не ти трябва да влагаш в чуждото.

Последна редакция: чт, 02 сеп 2021, 09:35 от -veni-

# 205
  • София
И след като нищо не е разделено излиза,че двата апартамента са обща собственост на тримата-майката и нейните син и дъщеря.
Тоест Nilsa и приятеля и са направили ремонт на общо жилище от което и сестрата има дял.Аз на тяхно място щях да и поискам половината пари...щом има претенции...
Обаче Nilsa няма брак и не е нужно да влага пари там.Да помага с труд-да.Все пак живее там.
Nilsa,след като имаш собствено жилище,изобщо не ти трябва да влагаш в чуждото.
Не е ясно дали са общи. Може да са само на мйката и тя да се разпорежда с тях, както реши. А имотът на  Nilsa не е ясно дали е нейн или по-скоро на родителите й, както и кой взима наема. Да не се окаже накрая, че с наема от нейния апартамент, плаща ремонта по имота на свека Satisfied

# 206
Аз съм го видяла това как става: бащата умира и синът започва да играе ролята на глава на семейството. Съответно майката и сестрата разчитат на него, а и той се възприема като отговорен за тях.
Може би наистина нещо такова се разиграва при Нилса. Интересно, че сестрата има приятел, който живее в оня апартамент, но той няма никакво задължение да оправя и ремонтира, макар че живее на чуждо без наем. А авторката участва в ремонта на чуждото жилище, защото живее там. И на никого не прави впечатление. Не че ми е работа да им разпределям отговорностите, но приятелят няма да се прекърши, ако той се заеме.

Това изказване на Нилса, че ако беше омъжена, и двете не знам как ще ги разпертушини, показва друга страна на историята, която не знам дали заслужава отделен коментар, но определено не е много красива.

# 207
Четох, четох и реших да се включа...
Аз не виждам как точно бракът променя нещо. Особено пък между снаха и свекърва или снаха и зълва......... Отношенията са си еднакви с или без пидпис. И не виждам как един подпис дава изведнъж правото да говориш грубо с член на семейството на мъжа ти. Омъжена съм от скоро, ама някак не усещам да имам такива привилегии.

А за жилището - дори и да нямам собственост, ако имам желание и го намирам за правилно, също ще инвестирам пари, за да живея аз по добре. Съответно тези пари ги отписвам и приемам, че няма да ми се върнат.
А ако се рязделям с мъжа ми, последното, за което ще мисля, е колко съм инвестирала в нечие жилище....

И в заключение - който плаща, той поръчва музиката. Зълвата няма глас в тая работа и или се игнорира, или се затапва и даси мълчи.

# 208
Четох, четох и реших да се включа...
Аз не виждам как точно бракът променя нещо. Особено пък между снаха и свекърва или снаха и зълва......... Отношенията са си еднакви с или без пидпис. И не виждам как един подпис дава изведнъж правото да говориш грубо с член на семейството на мъжа ти. Омъжена съм от скоро, ама някак не усещам да имам такива привилегии.

Аз пък не смятам, че докато си просто "приятелка", която утре може да си събере багажа защото проектосвекървата я тресе тежка критическа имаш право да се звериш и блещиш на ЧУЖДА жена, да ЧУЖДА! Тя не ти е никаква реално докато не подпишете, че сте женени.
Преди много години събрах родителите ми с родителите на тогавашният ми приятел на вечеря. Баща ми беше страшно изненадан и попита: И за какво беше тоя целия цирк? Нито сте женени, нито сгодени? Утре като се разделите за какво ни беше това "запознанство"?
Излезе прав де. Разделихме се.
А за сина, който трябвало да защитава... не е лесно да си между чука и наковалнята. Не знам аз как бих се държала, ако беше обратното. Ако й се облещи на нея ще стане още по-зле.

# 209
Ама според мен и да има брак, пак нямаш право да се звериш и блещиш.Или има нормални отношения нежду майката на мъжа и жената/приятрлката, или нвма. Един подпис не дава ораво изведнъж да започнеш да слагаш хората по местата им.
Ще каже човек, пе жените само чакат да склюпат брак, че да си изкажат мнението.
Има хора, които цял живот живеят без брак. Пак ли родителите на половинките са им никакви?

Общи условия

Активация на акаунт