С какво ви дразнят свекървите? – 130

• 29 314
  • 766
  •   1
Отговори
# 630
  • София
А ако случайно (пу-пу-не дай Боже), имате спор със снахата и той сметне, че ти си права, а тя бърка? Повече няма да ти е син ли?

# 631
  • Варна
Харесах поста на Мако, защото с доста неща съм съгласна, но с едно не съм - не са всички свекърви такива. Има си и жени, които не напират да се бъркат и да командорят.

# 632
И моята свекърва не хареса избраното име на детето и пита дали може да се смени. Аз се ядосах, но замълчах. Това са си неща, с които ММ трябва да се оправя.
Та напълно подкрепям мненията, че най-вече от мъжа си зависи.

# 633
  • при късмета
Хм, Мако, а дали не допускаш свекървата изобщо да не се вълнува от изброените от теб простотии и да няма никакви искания относно тях?
Разбира се, че има, но съм сигурна, че дори те биха се зарадвали, че е кръстено внуче на тях (примерно) и това е решение на родителите, дори те да не се вълнуват и да не са напирали.
А ако случайно (пу-пу-не дай Боже), имате спор със снахата и той сметне, че ти си права, а тя бърка? Повече няма да ти е син ли?
Изобщо няма повод и причина да спорят снаха и свекърва. Те няма какво да делят и да решават помежду си. Която и да е права, мъжа трябва да каже на другата, че не е нейна работа, а не да определя, коя е права.

# 634
  • София
Аха, като се ожени и губи право на собствено мнение

# 635
И моята свекърва не хареса избраното име на детето и пита дали може да се смени. Аз се ядосах, но замълчах. Това са си неща, с които ММ трябва да се оправя.
Та напълно подкрепям мненията, че най-вече от мъжа си зависи.

Аз пък не бих си замълчала.
Има нрща, които даже да не ти харесват, трябва да ги преглътнеш. Няма нужда от толкова честност.

# 636
  • France
Ще съм свекърва - мечта. Не си харесвам името и нямам никакво желание, в бъдеще, унуката да се кръсти на мен.

# 637
  • при късмета
Аха, като се ожени и губи право на собствено мнение
Естествено го тълкуваш като свекърва и това няма нищо общо. Кой смяташ, че губи собствено мнение като се ожени, сина ли? Напротив, точно тогава ще го е изразил от ясно, по-ясно. Сам ще е взел решението с коя жена да живее, коя да е майка на децата му и само с нея ще решава как да се казват, хранят и възпитават децата. Друг няма място във взимането на тези решения, независимо какъв е на някой от родителите. Та изобщо не виждам в какъв спор мога да вляза със снахата.
А ти изобщо не осмисляш какво съм написала. Дай ми пример за спор м/у снахата и свекървата и основанията за него

# 638
Разбира се, че има, но съм сигурна, че дори те биха се зарадвали, че е кръстено внуче на тях (примерно) и това е решение на родителите, дори те да не се вълнуват и да не са напирали.
Хм, аз харесвам името си, но ни най-малко не се вълнувам дали някой ще го даде на евентуалните ми внуци. Не просто нямам претенции, а не ме вълнува този въпрос. Ако решат нещо подобно, бих била трогната от милия жест, но го намирам за толкова безполезен, че по-скоро бих ги посъветвала да не го правят, ако името само по себе си не им харесва. Или ако, кръщавайки дъщеря си на мен, синът ми или дъщеря ми не искат да изпитат отмъстително задоволство, викайки "Уишмастърова, ще ти шибна два зад врата!"

А болднатото какво общо има с ето този нонсенс:
Иначе свекървата по подразбиране иска и име, и уважение само защото е свекърва, и съобразяване с нея, и тя да ръководи живота на младите, и тя да взима решенията за внучето и още хиляди неща и всичките по подразбиране. И най-проклетата и най-съобразяващата се.
Това даже не заслужава коментар. Или си се объркала и не си се изразила правилно, или си написала най-тъпото обобщение евър.

# 639
  • при късмета
Нека е тъпо обобщение, но е обобщение, да. Много по-често свекървите са тези, които се тръшкат за име, да дават акъл за внучето, да се месят в решенията на родителите, че даже и м/у тях самите, къде да живеят, какво да купуват и т.н.. Тъщи, не че няма, подчертавам по-рядко е като явление. Затова да, обобщение е. По-скоро обобщен образ на свекървата. След като толкова много семейства имат сходни проблеми, може да се приеме за правило, иначе щеше да е изключение. Иначе е повече от ясно, че не всяка една жена до една е така. Няма жена, която дори да няма такива проблеми, да няма пряко наблюдение в обкръжението си. И тук за 130 издания е станало ясно, че оплакванията са сродни. Обобщавам на това основание

# 640
Хм, между "много по-често" и "всички" има светлинни години. Мислех, че си наясно.

# 641
  • при късмета
Е, като обобщаваш няма как да кажеш "по-често". Сама си видяла, че е обобщение и като не съм конкретизирала казус, също е ясно

# 642
  • София
Ооо има ги има ги. Свекървата на моя приятелка я принуди да кръсти детето на нея. За благодарност вижда детето само по скайп и с една стотинка не е помогнала за отглеждането.
Как я принуди?

Ами сигурно е викнала талибани, които са заплашили, че ще убият детето и тогава майката е клекнала

Последна редакция: вт, 07 сеп 2021, 17:28 от Светулчица

# 643
Когато има как да кажеш "по-често", обобщенията са излишни. Да не казвам глупави.

# 644
  • Варна
Обобщения на база форум, са меко казано неточни. Включително и за мъжете , категоризирани като дресирани или малоумни.

Общи условия

Активация на акаунт