С какво ви дразнят свекървите? – 130

• 29 007
  • 766
  •   1
Отговори
# 90
Щом не се разбирате,спазвайте здравословна дистанция.Сега все пак са родители,два три пъти в годината по празници все ще се изтърпите някак.

# 91
Скрит текст:
Аз пък имам супер свекърва, щото не я виждам. Изкарах уикенда при тях и като си тръгвахме заявих на приятеля ми, че ако свекито не си овладее изблиците на критическата и не си взема хапчетата, че вече ще си ходи сам при нея. Обикновено все я защитаваше, но този път определено прекали. Даже свекъра й повиши тон, а той е тих и кротък човек. Рядко го виждам да избухва. Тя си е властен човек и обича да контролира всичко и всички и явно факта, че губи контрол я побърква. Сега едно известно време ще си ходи там сам, да видим
дали тя ще се усети, че е прекалила със забележките и хапливите си коментари. Едва ли...
Разкажи и нас де, нали за това е темата SatisfiedRolling EyesStuck Out Tongue Closed Eyes

Няма кой знае какво за разказване - контрол фрийк. Всичко трябва да става на нейното. Ако не стане се почва с цупене и фасони все едно е малко дете.

# 92
  • Варна
Това е особеност и негативен характер. Не е от критическата. Недоумявам, как ги търпят мъжете им. Роднините ги избягват умишлено.

# 93
Това е особеност и негативен характер. Не е от критическата. Недоумявам, как ги търпят мъжете им. Роднините ги избягват умишлено.

Мъжът й е супер добряк. Няма да ти кажа как му говори и му се звери. Ако беше някой кибритлия щеше да я спуква от бой и тя да си ходи посинена с дни. На приятеля ми му казах, че ограничаваме ходенията. Наистина преди не беше такъв добитък... та се чудя дали просто добре се е прикривала или наистина критическата я е изплющяла жестоко.

# 94
  • Варна
Аrielle,още не сте в брак. Но имай впредвид, че тя ще ви се меси и косвено. Такива особи, владеят интригите и разделите са чести.

# 95
Здравейте, пиша тук с малко необичаен случай. Проблемът при мен не е със свекървата.... а със сестра му. На кратко: С моя приятел сме от 4 години като от 2 живеем заедно в апартамента на майка му, за което сме много благодарни. Естествено беше много зле и започнахме основен ремонт. Сестрата на приятеля ми като дойде на гости след време и видя как сме го направили от 0 започна да злобее, че бил неин апартамента и да дава акъл кое как да стане тогава разбрах, че ще имаме проблем с нея. Единствено не сме поръчали мебели за кухнята и тя започна да иска да се направи кухнята в апартамента, в който живеят с майка им и сегашния и приятел. Постоянно мрънкане и обиди срещу приятели ми как за другия апартамент може за там не и някакви дразги за имущество как щяла да вземе големия апартамент, в който сега живеят при положение, че дори не мислим да оставаме в сегашния изобщо ( гарсониера). Направо не мога да повярвам каква злоба и то от малкото близки, които са му останали. Дайте съвет как да се справим с това?

# 96
  • France
Оправете си нещата нотариално. Няма смисъл да наливате пари в имот, който не ви принадлежи.

# 97
Идеята е, че беше много зле и стоеше ей така. Приятеля ми реши да отидем там, защото може да го използваме временно и с ремонта след време като се изнесем да остане под наем, за майка му като се пенсионира. Аз нямам проблем да оправи и другия апартамент ама какъв е смисъла при положение, че сестра му е вехтошар и всичко е пълно с боклуци и кашони..той самия не можеше да си спи у тях,защото леглото му е пълно с боклуците на сестра му. Майка му даде начална сума за ремонта за отидем, а не да се чудим къде да спим. Аз не претендирам за този апартамент простои той си беше събрал пари и реши да инвестира в нещо...преди време се оказа, че и на сестра му е дала пари за ремонт..тя ги изхарчва за екскурзии и боклуци...

Последна редакция: вт, 31 авг 2021, 12:24 от Nilsa

# 98
  • Варна
Nilsa, няма гаранция в тези отношения. Майка му винаги може да прехвърли имота на дъщеря си или друг. Ако само сестрата е проблем, поговорете спокойно с майка му. Кажете и какви са ви плановете и какво конкретно искате.
В родовете често има някой нагъл роднина, със съвети и претенции. Важното е намесата да остане, само на думи.😉

Последна редакция: вт, 31 авг 2021, 12:41 от Viviana91

# 99
Благодаря Ви..ще се опитаме да говорим с нея.

# 100
  • София
Аз пък не мога да си обясня, с какъв акъл, наливате пари в ремонт на имот, който май никога няма да е ваш? Особено, след като казвате, че щял да е за наематели и наема за майка му? Ако това което инвестирате е равно на месечен наем за същата квадратура и квартал - само парично ви излиза ок, но всички тези дразги, нерви и напрежение - струва ли си? По-добре на квартира и поне няма да ви пилят на главата. Ама мъжа ти е един ..., който слуша мама и сестричката и му е през ... за теб и за това как се чувстваш - иначе не би те подложил на това 2г., нито би отклонявал средства за имота на мамчето. Иначе ти нямай проблем да оправя чуждите имоти.

# 101
С така оплетени собствености и неразбрани роднини, хич не се занимавайте да оставате, според мен. По-добре няма да става, само по-зле. Ако не се разделят документално нещата, нямате шанс за спокойствие в чужд имот, конкретно във вашата ситуация.

# 102
  • Варна
Явно са мислели да направят ремонт, да поживеят там известно време (тя написа, че нямат планове за постоянно оставане) и после да го оставят както си е ,ремонтиран и майката да го дава под наем за да си помага финансово. Което не е лошо като сделка за всички, но се е появила сестрата, която не е вложила парите си в ремонт, а сега злобее. Ще имат проблеми с нея. По-добре да довършат ремонта с минимални вложения и да опитат да оправят нещата по документи.

# 103
Най-добре е хич да не му пука на човек.
Да плямпа каквото си иска и по-редки срещи.Поне в този имот, няма работа там.И не е страшно, ако мама не  определи имотите, големия  е при сестрата , едва ли ще претендира някога за този, че иначе и  големия  ще дели. Даже бих се молила да не се оправя нищо.
Да си го ползват и като са готови за своя  да отлитат.Пък наследствата ще оправят като станат наследници.
И пак - да си плямпа, дразни , но няма последствия плямпането само.И е добра идея мама да знае изцепките.
Всъщност проблем е говоренето да ремонтират големия на мама и сестрата, ади друг път.

# 104
Благодаря, High Speed. Въпреки че не претендирам за това място, бих се подразнила меко казано ако като се изнесем сестра му се намърда вътре и унищожи всичко. Все пак ремонта не е само пари, а и нашето време.

Общи условия

Активация на акаунт