С какво ви дразнят свекървите? – 130

• 29 058
  • 766
  •   1
Отговори
# 105
  • Варна
Дано приятеля ти да е стабилен характер, който да не й се връзва, а и достатъчно твърд за да не позволи да го манипулират. Очаквайте и долни номера от сестрата. Тя живее с майка им, доколкото схванах, сега ще започне там да върти интрижки и да пробва през нея да ви тормози. Много неприятно е като стане така, но подобни хора действат по този начин. Не им е важно на тях да е добре, а на другите да им е зле. Голяма грешка, че сте влагали средства, време и надежди без имотът да е ваш по документи, но е нямало как да знаете, че сестрата ще изтрещи така. Минимизирайте загубите.

# 106
Наистина напоследък и майка им нещо започва да нервничи..ще трябва първо с нея да поговорим зависи докъде е докарала сестра му интрижките. Последния път като се видяхме изпадна в нервна криза крещи и се тресе цялата, защото последния път като ни бяха на гости котаракът ни е одраскал приятеля и...истината е че той го тормозеше... И от там се започна Аре бе кухнята какво стана. Направо ми идва ги разхвърлям и двете смотли.

# 107
  • Варна
Жената вероятно е между чука и наковалнята. Не е лесно да си по средата на конфликт между двете ти деца.

# 108
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Оправете си нещата нотариално. Няма смисъл да наливате пари в имот, който не ви принадлежи.
  Преди години, познат, баща му го убеди да ремонтира жилището в което живееха баща му и майка му, нали за него оставало, като си "идат" те, нали той така или иначе е едно дете.
Хубаво, стана инцидент, майка му почина внезапно, оказа се, че жилището си е лично на бащата, наследствено, негово, продаде го, и си прибра парите...

# 109
  • София
Наистина напоследък и майка им нещо започва да нервничи..ще трябва първо с нея да поговорим зависи докъде е докарала сестра му интрижките. Последния път като се видяхме изпадна в нервна криза крещи и се тресе цялата, защото последния път като ни бяха на гости котаракът ни е одраскал приятеля и...истината е че той го тормозеше... И от там се започна Аре бе кухнята какво стана. Направо ми идва ги разхвърлям и двете смотли.
Ами направили сте им ремонта, остава да довършите и кухнята и повече не им трябвате - шут ви чака. Ползват ви за касичка, а и разправиите по ремонта (щото то не е само до пари, а майстори, нерви и т.н.) са за вас, като оправите имота - айде аут. Аз не виждам вашата логика.

# 110
Оправете си нещата нотариално. Няма смисъл да наливате пари в имот, който не ви принадлежи.
  Преди години, познат, баща му го убеди да ремонтира жилището в което живееха баща му и майка му, нали за него оставало, като си "идат" те, нали той така или иначе е едно дете.
Хубаво, стана инцидент, майка му почина внезапно, оказа се, че жилището си е лично на бащата, наследствено, негово, продаде го, и си прибра парите...

Грозно е когато така става. Баща ми се скара с дядо ми точно по този начин. Дядо ми го излъга да даде едни пари уж за имот дето ще остане за него, после дъртия се извъртя на 180 градуса и каза, че то лично за него си оставал. Парите не пожела да върне. Когато баща ми от яд продаде имота, понеже си искаше парите се изпокараха с дъртия и вече години наред не си говорят. Семейна идилия.

# 111
Какво пък, няма лошо да направиш нещо за имот на майка си, който ще й служи след време, вместо да трябва да помагаш тогава с финанси. Щом имат парите и двамата са ок с това, на мен ми се вижда добър вариант. Не че е най-добрата инвестиция, но сигурно се уравновесяват нещата, щом и майката е дала пари да се почне ремонта.

Претенциите на сестрата и изискванията за други ремонти вече са голямо нахалство. Би било много глупаво от ваша страна да тръгнете да оправяте и другия апартамент, особено след тези сцени. Нямат никакво основание да искат подобно нещо и се надявам мъжът ти да не го обмисля изобщо. Постарайте се да намалите контактите със сестрата, щом ви натоварва, тя работа при вас няма.

Ариел, интересно ми стана, щом баща ти е успял да продаде имота, то значи въпросният е бил все пак негов, а не на дядото? Иначе как би го продал без позволението му?

# 112

Ариел, интересно ми стана, щом баща ти е успял да продаде имота, то значи въпросният е бил все пак негов, а не на дядото? Иначе как би го продал без позволението му?

Да така е, но дядката реши да си "превземе" имота без нотариален акт и отказваше да върне парите на баща ми . За това баща ми трябваше да го продаде.

# 113
Нилса, при нас ситуацията е подобна, но с къщата на село. Почнахме да правим ремонт, уж за всички да е удобно и хубаво, най-вече за майката, ние с моя приятел дадохме много пари, сестра му нищо, иначе претенции как да направим ремонта, кое къде да бъде. Майка им през цялото време мълчеше. В един момент сестрата реши, че трябва да разделят имота и тя да вземе вече ремонтираната част. И всичко  зад гърба на моя приятел, но майка му отказа и сестрата сега е сърдита и не поддържаме контакт с тях.

# 114
  • Варна
Nilsa, поддържай добри отношения със свекървата. Сравнявайки те със дъщеря си, връзката на сина и ще е приоритет. Нормалните хора оценяват коректното отношение.
Съпругът ми настояваше да сключим брак. Аз отказвах, с години. Свекито не криеше симпатиите си към мен. Деверът се пробва с интриги, но не успя. Дори се забавлявахме с опитите. Предрече и бърз развод, в който аз ще съм облагодетелствана. Но свеки си знае стоката. Тя толерираше привидно големия син. Сега, той е в трети брак. Загуби всичко, при развода. Всякакви опити за бонуси и дивиденти от майка му, бяха отказани. Не се меся в техните отношения. Но си "позволявам" да и показвам тактично грешките.
Нотариусът не гарантира мир и човешки взаимоотношения.

# 115
Нилса, при нас ситуацията е подобна, но с къщата на село. Почнахме да правим ремонт, уж за всички да е удобно и хубаво, най-вече за майката, ние с моя приятел дадохме много пари, сестра му нищо, иначе претенции как да направим ремонта, кое къде да бъде. Майка им през цялото време мълчеше. В един момент сестрата реши, че трябва да разделят имота и тя да вземе вече ремонтираната част. И всичко  зад гърба на моя приятел, но майка му отказа и сестрата сега е сърдита и не поддържаме контакт с тях.

Браво на майка му!

# 116
  • при късмета
Nilsa, при всички случаи трябва да говорите първо с майка му. Иначе, сестрата е лесна да ѝ затворите устата. Като пак пита кога ще се прави кухнята у тях, приятеля ти казва: За ремонта на другия апартамент, майка ми даде толкова и толкова пари, моите разходи са еди колко си. Кухня да правя на второ място ще излезе еди колко си, къде е твоята половина от парите, като собствеността и на двете претендираш да е обща? (или на майка, според обективното положение) Бас държа, че повече няма и да повдигне въпроса.
В разговора с майка му, трябва да е включен въпросът смята ли да прехвърля нещо приживе и как да го разделя. Ако ще правите е хубаво да знаете, че ще имате жилище и няма да има нужда да търсите друго

# 117
Това са обичайни отношения между роднини в България.Ма ко е дала много разумен съвет,щом има претенции ,че и двата имота ще се делят,искайте и нейната част от ремонта.Добре е да се постави въпроса пред всички,как ще се процедира за в бъдеще с имотите.
Не се осланяйте на приказки.Щом документално не е ваше,значи не е ваше и толкова.Ако е един наследник,няма значение,но щом са двама,неминуемо следват неприятности.

# 118
Аз пък прочетох, че майката е дала пари за ремонта на гарсониерата. Какъв е проблемът тогава! Дала ги е за ремонт, правят ремонт! После ще живеят там! Без наем! Няма значение дали ще е година, две, десет...
Сестрата няма основание за претенции, договорките са с майката. Ако много знае, държи се по-настрани и това е.
За ремонта на другия апартамент нямат ангажимент. Освен синът да помогне с труд на майка си.

# 119
  • при късмета
Майката е дала начална сума, не парите за целия ремонт.
  Майка му даде начална сума за ремонта за отидем, а не да се чудим къде да спим. 
Проблема не е с майката, а със сестрата. Тя нищо не е дала, но претендира за собственост и да се направи от брат ѝ и кухнята, в другия апартамент, където живеят с майката

Общи условия

Активация на акаунт