С какво ви дразнят свекървите? – 130

• 28 936
  • 766
  •   1
Отговори
# 225
Дали е вменено от  майките им или горчив, мъжки опит?
Материалистките не са единици.

Тихо сега. Това не е политически коректно изказване.Sunglasses

# 226
  • София
Винаги когато съм повдгиала темата за брак ей така с всичките ми гаджета на майтап не знайно защо те подскачаха като опарени за развода и какво точно щяла да им вземе жената. Разбира се всичко насадено от грижовната маминка. С почти всеки от тях изкарах не повече от 2 години. Съжалявам, но не искам да треперя за това как утре някой ще се събуди ще реши че не ме обича вече и ще се чудя къде да отида защото не съм обезпечена финансово.
Скрит текст:
Любовта е много хубаво нещо, но за жалост хората се променят и много често се превръщат в това, е което са твърдяли че никога няма да станат.
Ааа да си дойдем на думата! Явно те надупват, че искаш брак, основно за да те обезпечат финансово при развода. Това обяснява и защо според теб "ако няма брак, не са семейство". Лощото е, че масово мъжете не искат брак, зарад такива сметкаджийства.

# 227
  • при късмета
Хайде сега ми обясни, стъпка по стъпка, как точно материалистка взима еднолично имущество на мъжа си и от къде този горчив опит?

# 228
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Хайде сега ми обясни, стъпка по стъпка, как точно материалистка взима еднолично имущество на мъжа си и от къде този горчив опит?
Примерно, тя е хитра материалистка, и го убеждава да и препише част от имущество на мъжа...Или пък го чарджи за подаръци, да и плаща разходите?
 Нямам опит, ипровизирам в момента Simple Smile

# 229
  • при късмета
Мен ме интересува как точно ще му вземеш имот против волята му и юридически да придобиеш собственост. Приписването е доброволен акт

# 230
Мен ме интересува как точно ще му вземеш имот против волята му и юридически да придобиеш собственост. Приписването е доброволен акт

Така де, докато се обичат го приписват доброволно. Един вид - Ще ме обича до края на живота. А като се сдърпат и тя реши да си тръгне: Олеле, мале, взе ми имота!

# 231
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Упоява го, или го напива, и го води при нотариус. Някои от тях са доволно корумпирани...

# 232
Това вече си е вина на мъжа. То по тая логика не трябва и да има връзка с жена и изобщо да не припарва до жена. Не е нужно да му е съпруга, за да го упои или напие.

# 233
  • Най-красивата страна
Аз не мисля,че в случая момичето е сметкаджийка.
Казва,че има имот,но го е дала под наем.
Но и да не беше го дала,мъжът може пак да не иска да живее при нея.

Той нали си има имот.Нищо,че е общ или пък е на майка му.За него ще остане ...
Тя влага там-нали живее там.Не плаща наем.

За брака-за мен също има значение.Но темата не е за това.

Аз лично на мястото на авторката при условие,че имам собствено жилище не бих направила компромис и не бих отишла да живея в имот,който е на свекървата или пък е общ на цялото им семейство.

# 234
  • при късмета
Ето от къде идва заблудата. Но това не е опит, а си остава заблуда. Свекърви мрънкат, че ще им отмъкнат имотите, но при директен въпрос как това ще стане при развод, няма отговор. Наивни снахи смятат, че имат някаква сигурност с брак, ама каква точно в материален аспект, също не могат да отговорят. Това обаче, пак казвам, не е всеобщия опит. Това са страхове или илюзии на правно неграмотни хора.
Жената няма повече права от мъжа в брак. Който от двамата си има от преди брака, то си е само негово. Придобитото по наследство, за стотен път, НЕ става СИО, то пак си е еднолична собственост на наследника, нищо, че е в брак. При развод не се дели. Дели се само купеното по време на брака. И правото на ползване не е собственост.
До сега мислех, че само на свекървите им трябва ограмотяване. Явно и на снахите им трябва. Особено ако си мислят, че имат повече права в свекървенския имот след брака. А това, че има мислене, че може да навира свекървата някъде само след брака, изобщо не се нуждае от коментар

# 235
  • France
И как точно се взима имот, придобит или наследен преди брака? Thinking
Юридическата неграмотност е лошо нещо.

# 236
  • Варна
В мъжки компании често се разискват подобни фалове. Споделят и за натиска за брак, след случаен секс. Някои жени са фрапантно напористи.Спекулират с емоции и търсят издръжка. За по-сигурно се появява и наследник.След развода,  обезпечението на детето се контролира от майката. Баби и дядовци, разчитат на нейната снисходителност или урявновесеност. Ако е имало изневяра и по-лабилни реакции, се водят дълги битки.
Някои мъже демонстрират матер.благополучие, точно за този таргет. Но не задълбочават отношенията.
Конкретни случаи. Момичета от проблемни,провинциални семейства. Търсят съчувствие и запознанства. Критериите са основно материални.
Дали са наивни или прости е личен проблем.
Ма ко, продажба и на наследствен имот, става със съгласието на съпруга/та/. Лесно може да се манипулира, в името на детето. За да се продадат налични имоти.

Последна редакция: чт, 02 сеп 2021, 12:21 от Viviana91

# 237
  • при късмета
Вивиана, много приказки, но няма отговор на въпроса. Издръжка не е взимане на имот. Детето не е наследник докато неотглеждащия родител е жив, та отглеждащия нищо не придобива, че да го управлява. Да не говорим, че изобщо не е задължително майката да е отглеждащия. Останалото няма абсолютно нищо общо. И като цяло, целия чаршаф на дева отговор на въпроса, как жената придобива юридически имущество, което е еднолично на мъжа ѝ.
Дай ми пример, как при развод, собственост на мъжа отива у жената. Всеки друг да ми даде

Редактирам, че сега видях дописаното
Ма ко, продажба и на наследствен имот, става със съгласието на съпруга/та/. Лесно може да се манипулира, в името на детето. За да се продадат налични имоти.
Това е при условие, не винаги. Условието е, ако наследствения имот е основно жилище на семейството. Ако е вила, или апартамент в който никога не са живяли и не са имали там адресна регистрация, съгласието на съпругата не е от съществена важност. И детето няма нищо общо, ако не е основно жилище.
А манипулацията не влиза в категорията придобиване

Последна редакция: чт, 02 сеп 2021, 12:30 от ма ко

# 238
  • Варна
Ще ти дам пример с моя девер. Получи а-нт, обезщетение от наследствен имот. Съпругата му настояваше, да го продаде. С клишето, да купят по-добър. След развода им, тя остана да живее в а-та. Който уж е обезпеченост и за детето. Подробни детайли не зная. Нетактично е да се интересувам.
За изгонени свекърви, от личния им имот, чувала ли си?Има и такива казуси.

# 239
  • Най-красивата страна
Някои жени ги устройва и само правото на ползване.
Такива жени,които нямат къде да отидат...

Общи условия

Активация на акаунт