Професионални серии за коса- тема 149

• 59 550
  • 752
  •   1
Отговори
# 195
Мélisande, благодаря за подробните инструкции! И аз си водя записки Simple Smile, надявам се скоро да се ориентирам по-добре.
С помощ на момичетата от групата си взех следните продукти - Напура кератиновия ш и маска; хидратиращата маскка на Мароканойл; хидратиращия балсам на ФК; фолинген ш и имам един ш за обем на биосилк.
Правилно ли разбирам, че редуването на протеин и хидратация с моите налични продукти означава - едно миене Напура ш + маска; второ миене - ш Биосилк или Фолинген + маска Мароканойл или б ФК? Поне аз така правя, надявам се да съм разбрала правилно.
Също исках да ви питам какво е ДПШ? Дълбоко подхранващ ш ли е? Понеже си записах и за него как препоръчвате да се ползва. На Напура такъв ли е и ако не - какъв да си взема? Косата ми е боядисана, накъсва се заради стари балеажи и липса на поддръжка (от съвсем скоро ви следя) и има нацъфтели връхчета. Като цяло си има обем, омазнява се в корена, краищата ги чувствам сухи.
Много благодаря за безценните съвети Simple Smile! Продължавам да ви следя, но наистина действате безпощадно на бюджета Simple SmileSimple Smile. Или поне в началото, тк нямах никакви продукти, докато напоръчам много ми се отрази Simple Smile.

# 196
дълбоко почистващ шампоан

# 197
Момичета, помагайте! Ужасно ми се заплита косата. Трудно прокарвам пръсти. Няма и вид. Направих терапията Lanza Emergency Service - супер, до следващото измиване, сега пак не мога да прокарам ръка - дали ако напраея още няколко такива терапии ще има ефект, понеже ми се видя, че по-скоро маскира проблема, отколкото да го разрешава?

Това липса на протеин или на хидратация  е? Слагам и двете, редувам, мия с ДПШ, подстригах. Ниищо!!!

Продуктите, които имам налични и ползвам:
Ш: ДПШ,  Aplfaoarf Diamond normal hair, Biosilk Silk therapy, Philio Kingsley Moisture balancing (но мн ми утежнява)

М: Schwarzkopf Fibre force (най-често) , Alfaparf nutritiv mask розовата, Napura С8 (най-рядко) + балсам Joico Moisture

Терапии: Еластисайзър; Ланза имърджънси сървис

Финиши: Joico defy damage, Eprouvage leave in conditioner, Lanza Healing oil, Loreal Nutrifier, Oilioseta крем, Kerastase Oleo-Curl (не го ползвам мн мн), Swarzkopf Fibre force спрей

Дайте моля ви някакъв приличен протокол, защото косата ми е адски пресушена....

Косата ми е къдрава, като на всяко миене оформям с въртяща четка - знам, че това я изтощава, но..... Боядисвам на 3 месеца в цвят близък до моя...

# 198
Здравейте! Преди месец си поднових кичурите на русата ми, слаба коса и сега много се заплита и е изтощена. Преди години съм ползвала Дензифик и изобщо не ми се отрази добре, ползвала съм и маската Макадамия, но старата опаковка, действаше ми много добре, след като смениха опаковката не е същата.А и започна да пада малко повече.
Сега се колебая между сериите не Керастаз Résistance Bain Extentioniste или Therapist, четох и последните мнения за Joico и маската на Moroccanoil. Какво бихте ме посъветвали да взема?

В никакъв случай не extensioniste, ще дойде слаба.
Имате ли други продукти с които да редувате?
По начало е добре да имате една протеинова и една хидратираща серия, и да ги редувате.

Ако нямате други продукти налични вземете серията therapiste и joico moisture surge поне само щампоана, може и без маска засега.
Един път ще миете с therapiste шампоан + маска (протеин), на следващо миене Joico шампоан и маска therapiste.

Денсифик е силен протеин и не е за вс

Много благодаря! Нямам в момента. Ще взема тераписте и джойко, както ми казахте. Преди изправяне на косата ползвам кристалите на Giovanni или термозащитата на Чи, единствено с тях ми става блестяща и мека косата.

# 199
ioioto, Терапист си го поръчай от Нотино.
На Чи и аз харесвам някои неща, например сухото масло с черен кимион, страхооотно е! А ти коя термозащита ползваш? Simple Smile

# 200
ioioto, Терапист си го поръчай от Нотино.
На Чи и аз харесвам някои неща, например сухото масло с черен кимион, страхооотно е! А ти коя термозащита ползваш? Simple Smile
Да, от там поръчах.
CHI Silk Infusion, коприната ползвам

# 201
  • София
Дойде ми комплекта Ми аманте

Веднага ги използвах.
Аромата много ми допадна.

Шампоана го усетих много протеинов и много ми изсуши и оплете косата, но трябваше да го съобразя предвид че косата ми не се разбира с продукти без сулфати.
След измиване на мивката косата ми се втвърди, оплете и на усещане уплътни.
Разпени се добре за шампоан без сулфати.
След това нанесох маската.
Не ми хареса консистенцията и - розова и изглежда като едни балсами на евтерпа които ползвах като малка.

Имам подозрения че съставът е същият 😂

Иначе е богата и напояваща.
Стоях с нея 15 минути, разплете добре.

Не получих загладен ефект като с керастаските маски или с марокан кафявата капачка но не беше лошо.

После нанесох крема, но не хидратира достатъчно сухите ми дължини та добавих спрей за разресване на маракеш и олио керастас за блондинки.

Косата е леко обемна и ароматът се задържа дълго.
След малко ще прикача снимка.

За момента не съм очарована, може би за коса без нужди би било добро попадение

# 202
Мелисанде, моят комплект също пристигна, но изглежда по-различно и обожавам аромата

# 203
  • София
Charmes, мисля че това е др продукт, сподели ефекта моля те

# 204
Аз пък днес получих хидратиращия шампоан на Joico и прословутата маска с кафява капачка на Moroccanoil.

Използвах ги, разбира се. Като след това сложих съвсем малко от спрея реконструктор на ApHogee и Mythic Oil олиото, което позлвам винаги.

Честно казано, не виждам нищо уау. Косата ми стана просто добре. Не е особено мека..

Сходен ефект получих когато използвах за втори път двуминутния реконструктор на ApHogee за под душ и шампоана на Loreal с киноа + същите продукти след душ. Някъде май се споменаваше, че и той се води протеинов.

Та малко се обърках ... 😃 До колкото бях разбрала, или едното трябва да се отрази много добре, или другото (според нуждите, уж). Ще съм благодарна на малко пояснение Simple Smile)) Вероятно нещо бъркам или не съм разбрала.

P. S. Joico и Moroccanoil поръчах от xpertbeauty. За първи път поръчвам от там. Дойдоха идеално опаковани и обезопасени. Плюс за сайта, доволна съм, когато има предлагане от различни места и потребителят има възможност да избира от къде да купи. Винаги конкуренцията и пазарните условия са приятни неща Simple Smile

# 205
  • София
Доколкото знам спреят на aphogeее протеин. След хидратация не мисля че е ок да се слага протеин

# 206
Точно така, станало е малко манджа с грозде. Хидратация, протеин, хидратация. Когато правиш хидратиращ протокол действаш само с хидратиращи продукти. Когато правиш протеин завършваш с хидратиращ балсам/финиш

# 207
Мелисанде, моят комплект също пристигна, но изглежда по-различно и обожавам аромата

И моят комплект е същият, но още не стм го пробвала. Чакам си боята Оуей от Арлен ( доста се бави между другото).

# 208

дойде и моят комплект
ароматът е доста приятен, сладък, но е далеч от карамеленото тиги
ползвах само ш-на и маската без крема - за мен това не е хидратация - в банята ми се стори доста напояващ, но сега, когато косата ми е напълно изсъхнала, е сухичка
ще ползвам сета, но очаквах повече хидратация
кремът само го помирисах, ароматът не е гаден, но е като на лидлски ш-н

# 209
  • София
Момичета, а да ви питам и аз за два финиша, понеже ги имам, но не знам какви се водят.. 😅 (та да не се окаже, че и аз правя манджа с грозде 😄) Протеинов или хидратиращ е термо спрея Kerastase Dicipline  и 2. Нектар термика какъв е ако може да ми кажете също? (аз си мисля че е хидратиращ,но не съм  на 100% сигурна). Благодаря ви. 🌸
П.с. Днес изпробвах за първи път и 2-мин.реконструктор и балсама на Aphogee (съчетани с Ш на Меди Bioclenz ) завърших с термоспрея Дисциплин, но да си кажа не съм особено очарована, нищо по-специално не видях като действие.Нямаше изглаждане каквото очаквах. Но Ще им дам втори шанс и мисля още следващото миене пак да е с Aphogee.

Последна редакция: ср, 11 авг 2021, 20:11 от LoLo30

Общи условия

Активация на акаунт