Професионални серии за коса- тема 149

• 59 455
  • 752
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Бърз въпрос и от мен- след боядисване на корени+тониране на дължини с каква серия е най-подходящо да измия - протеинова, хидратираща..? Някоя специално за боядисани коси тип,, Chromatique'' , която запазва цвета? Предполагам някоя по-щадяща към цвета трябва да е, но каква? Може ли да дадете конкретен пример?  (Имам блондинската на Керастаз, но честно казано не съм особено очарована от нея)

Последна редакция: вт, 31 авг 2021, 12:21 от LoLo30

# 511
Хидратираща.
Моят косопад уви всекидневно се увеличава Cry Нито Вълшебството, което не съм спирала, нито Фолинген, който ползвам от месец, нито маската на Меди помагат. Започнах да пия добавката на Ducray и се надявам да спре това чудо. Според вас може ли да има връзка между спирането на Денсифик и тази злина? Нищо друго не съм променяла в грижата си, не съм боледувала и т.н.
Правила ли си кръвни изслевания?

И намаление:

Последна редакция: вт, 31 авг 2021, 12:38 от ДХ3

# 512
Здравейте, момичета,
Бихте ли ме насочили към продукти за косопад започнал след раждане. Кърмя в момента и това също оказва влияние. Проверих си нивата на щитовидните хормони и витамините, не е от тях те са в норма. Приемам добавки също така.
Нямам идея какво се ползва за косопад, никога не съм имала 🤷🏼♀

# 513
LoLo30,
Както ДХЗ вече е отговорила в повечето случаи е добре да е хидратираща серия, Chromatique e добър избор, ползвам нея и цялата серия за боядисана коса на Moroccanoil, както и любимата ми One на Revlon professional. Това, ако познавам добре боята и продуктите, с които съм постигнала определен цвят/нюанс.

Лично за мен по-добре е ботокс ампула преди и след боя, повече ми харесва с протеин преди и след боята определено. Протеинов концентрат след боядисване ще даде газ на кератина, който се губи понякога и за да възстанови поражения от боя.

Щом си правила само корен и обливка и тониране - едва ли има нужда от помощ.
Серия за блондинки също е добра опция. Имам тониращия Ш на Moroccanoil и също го ползвам в такива моменти с някоя маска или балсам за руса коса (тази на serie expert е много прилична, както и концентратът им за русокоски), както и такива за боядисана…

# 514
ДХ3, всичко пу пу е в норма.
Аня, честно казано не ми се дават отново 160 лева за нова кутия ампули Денсифик. Ще изкачам известно време, продължавайки с Фолинген и маската на Меди, добавката на Дюкрей и Вълшебство. Бих пробвала Напура. Ако продължава да пада коса обаче с такива темпове може би ще се жертвам в името на науката и ще купя пак Керастас.
Днес пробвах да съчетая два шампоана ( мисля някой по - горе беше писал за комбинация Фолинген плюс друг продукт). Измих първо с Фолинген, после с шампоана на Керастас за дълга коса, маска Меди в корена и балсам на Керастас по дължините, но резултатът не ми допада. Усещам косата си суха и груба.

# 515
Аня, честно казано не ми се дават отново 160 лева за нова кутия ампули Денсифик. Ще изкачам известно време, продължавайки с Фолинген и маската на Меди, добавката на Дюкрей и Вълшебство. Бих пробвала Напура. Ако продължава да пада коса обаче с такива темпове може би ще се жертвам в името на науката и ще купя пак Керастас.
Днес пробвах да съчетая два шампоана ( мисля някой по - горе беше писал за комбинация Фолинген плюс друг продукт). Измих първо с Фолинген, после с шампоана на Керастас за дълга коса, маска Меди в корена и балсам на Керастас по дължините, но резултатът не ми допада. Усещам косата си суха и груба.
Ела в темата за косопад ако не ди к ще рсзбереш, че всичко в норма. невинаги е така , за съжаление

# 516
mechetaishan,
Аз също съм скептична и не вярвам, че тези ампули са предотвратили и ще помогнат да се избегне косопадът, който те тормози.
Моя близка имаше сходен случай, със сигурност след като се измори да залага на Kerastase (ползваше Aminexil), пробва с ампули на Lakme и Alpfaparf и беше много доволна, но не съм пробвала и не мога да съм полезна. Препоръчвам само Kerastase Bain Prevention, но с уговорка, че не гарантирам, че би могъл да се справи със силен косопад. Като превенция, сезонен и временен лек - е действащ за мен.

# 517
  • In transit
Скрит текст:
[/quote
]Ела в темата за косопад ако не ди к ще рсзбереш, че всичко в норма. невинаги е така , за съжаление
+1 Напълно подкрепям. Миналата година имах ужасен косопад, причината, за който се оказа нисък хемоглобин и желязо. Лекувах го повече от половин година докато се стабилизира всичко. Приятелка пък имаше косопад заради тироидни проблеми. Причините могат да са много.

# 518
Здравейте, моля за съвет какъв балсам или евентуално маска (ако е по-правилно) ползвате за фиксиране на цвета веднага след като боядисате косата си в домашни условия. Боядисвам се с боя Permesse и досега ползвах изостанали от майка ми балсами от дрогерийни бои. Последният път сложих обикновен балсам и косата ми стана на клечки и без блясък.

# 519
Скрит текст:
[/quote
]Ела в темата за косопад ако не ди к ще рсзбереш, че всичко в норма. невинаги е така , за съжаление
+1 Напълно подкрепям. Миналата година имах ужасен косопад, причината, за който се оказа нисък хемоглобин и желязо. Лекувах го повече от половин година докато се стабилизира всичко. Приятелка пък имаше косопад заради тироидни проблеми. Причините могат да са много.

Не энам дали е голям оффтопик, но ще се престраша Joy Всички бременни ли получават косопад след раждане? Аэ съм в 6ти месец и честно каэано от сега съм си складирала и продължавам да къткам всякакви продукти эа тоэи ужасен период (Гроу горджъс интенэ цялата серия имам количества эа над 6 месеца, отделно медисютикълс чакам да ми ,,подарят" эа повод от България, Денэифик имам от преди бременността литров шампоан и 500 гр маска и си ги полэвам и сега понякога де, принципно обожавам серията-като цяло всички продукти ги полэвам от години, въпреки, че съм с гъста коса). И ДР. Мисля да се эапася с всичко въэможно преди да родя, после само да иэпълнявам рутина.

Та в тоэи ред на мисли каэах на майка ми и тя вика ,,хаха, ама аэ не съм имала косопад след нито едно раждане, може и ти да не получиш". Joy Може би просто не го е эабеляэала, энам ли. Но като чета какви ужасни истории има, ме побиват тръпки от сега.

Та, обобщаващо, има ли някоя от вас да не е получила такъв косопад или като мен да се е опитала с продукти и следене на нива на витамини, хранене и т.н. още по време на бременността да го е предотвратила успешно?

# 520
  • София
Не знам дали е всяка, но при всяка е различно като сила май. При мен се засече и с диета и съвсем бях оплескала нещата. Все си мисля, че ако не бях на толкова строга диета можеше и да нямам косопад и да не го определям като следродилен понеже почна 6-7 месеца след това.

Последна редакция: вт, 31 авг 2021, 15:42 от I.R.

# 521
  • In transit
Не съм имала следродилен косопад. Но това лято доста рядко си набавям протеини защото хапвам основно зеленчуци или постно. Забелязах, че косъма ми поизтъня и метнах на мм протеина + допълнително аргинин да оправя положението.

# 522
Ами аз също се бях запасила доволно - имам 3 шампоана против косопад, два серума и спрей с коприва. Отделно се храня разнообразно и пия витамини. Силно се надявах, че ще ме подмине косопадът, но от около месец си ми пада стабилно количество коса.
Пуснсх си изследвания и установих,че имам проблем с щитовидните хормони, та предполагам и това допринася за косопада.

# 523
Не съм имала косопад след раждането, сестра ми имаше доста обилен и аз се бях притеснила . Изпих само 1 опаковка Мерц, превантивно . Всичко е много индивидуално.

# 524
  • София

Аз съм имала добър ефект за косопад от ампула на напура за косопад. И от 2-3 има видима разлика може да пробваш за да не инвестираш мн

Общи условия

Активация на акаунт