Професионални серии за коса- тема 149

• 59 452
  • 752
  •   1
Отговори
# 525
Докато съм била бременна не съм имала косопад, но след втората бременност доста опада косата, в последстие  си се оправи сама.Нищо специално не съм правила.Беше ми все тая, исках само да спя 😄

Последна редакция: вт, 31 авг 2021, 18:38 от ДХ3

# 526
Здравейте, искам да споделя с Вас своите прекрасни впечатления за шампоан за проблемен скалп Philip Kingsley Flaky Itchy Scalp, моята коса е чуплива, с омазняващи се корени и сухи, изтъняващи краища и имах сърбеж по скалпа. С него проблемите са овладяни. През две измивания с този шампоан използвам и Филър за коса Olioseta Oro Di Luce Protein Filler, от който съм много доволна, дава ми плътност на изтънелите краища и прави косата да изглежда по- жизнена. Ще съм Ви много благодарна да ми помогнете, понеже съм нова във форума, доколкото разбирам, трябва да не се прекалява с протеините и да има баланс с хидратация, трябва ли да закупя хидратиращ шампоан, за да редувам с този на Philip Kingsley Flaky Itchy Scalp и да намаля ползването на филъра, за да не предозирам протеините и да не загубя добрия ефект от тях. Ефект, който също целя е да имам и обем на косата. Предварително Ви благодаря за помощта.

# 527
Благодаря эа отговорите относно следродилния косопад. Много ми беше интересно да  прочета мнения по темата как е било при вас.

Относно хидратиращ ш.-аэ не полэвам специално хидратиращи шампоани, по-скоро балансирани и хидратация эа дължините, наред с протеинови продукти. Тоест шампоанът эа мен е нещо, което е по-скоро эа скалпа и гледам просто да не пресушава. Също така мраэя шампоани с много масла или много кремести такива като например от серията нутритив на керастас, эащото въпреки гъста коса, ми се омаэнява по-бърэо така и почва да ме сърби скалпа. Предпочитам гелообраэни, леки, балансирани. Нямам проблем със суха коса по тоэи начин, но дължините ги подхранвам доста със специални хидратиращи маски.

# 528
Уау "дремещи" фалшиви профили започнаха да рекламират филъра 😆
Ама постарайте се повече моля 😂

# 529
Моят косопад уви всекидневно се увеличава Cry Нито Вълшебството, което не съм спирала, нито Фолинген, който ползвам от месец, нито маската на Меди помагат. Започнах да пия добавката на Ducray и се надявам да спре това чудо. Според вас може ли да има връзка между спирането на Денсифик и тази злина? Нищо друго не съм променяла в грижата си, не съм боледувала и т.н.

Моят съвет е да потърсиш друга добавка. Пих Ducray два пъти по 4 м., факт докато ги пиеш косата не пада, става лъскава, но няколко дни след спиране, всичко започва отново, та дори и по-зле.

# 530
Здравейте, кой шампоан на Moroccan Oil е хубав? Никога не съм ползвала продуктите им, но една фризьорка ми ги слага и ухаеха страхотно. Имат намаление в златнарибка да кажа:)
Косата ми е изрусена, с тъмни корени, но смятам да я скъсявам и потъмнявам, омръзна ми русото.
Аз ползвам шампоан на Лореал розова серия и Митик ойл, понякога маска жълта серия:
https://www.zlatnaribka.com/obnovyavasht-dalzhinite-shampoan-lor … 20%D0%BC%D0%BB%20
https://www.zlatnaribka.com/podhranvasht-i-hidratirasht-krem-3-v … arch=Mythic%20Oil

ДХЗ, браво за подписа Simple Smile

Последна редакция: вт, 31 авг 2021, 21:55 от bethefirst

# 531
  • София
На Олисета ли?Ако е той аз за трети път го ползвам и също много почна да ми харесва.И даже е на преордър,такъв интерес.....В интерес на истината моето мнение също се припокрива с мненията.
Взех си на Лалга Маска с алгае за възстановяване на фина коса и шампоана,имате ли впечатление от серията?Протеинова или хидратираща е?

# 532
Скрит текст:
Скрит текст:
ДХ3, всичко пу пу е в норма.
Аня, честно казано не ми се дават отново 160 лева за нова кутия ампули Денсифик. Ще изкачам известно време, продължавайки с Фолинген и маската на Меди, добавката на Дюкрей и Вълшебство. Бих пробвала Напура. Ако продължава да пада коса обаче с такива темпове може би ще се жертвам в името на науката и ще купя пак Керастас.
Днес пробвах да съчетая два шампоана ( мисля някой по - горе беше писал за комбинация Фолинген плюс друг продукт). Измих първо с Фолинген, после с шампоана на Керастас за дълга коса, маска Меди в корена и балсам на Керастас по дължините, но резултатът не ми допада. Усещам косата си суха и груба.
[/quote
]Ела в темата за косопад ако не ди к ще рсзбереш, че всичко в норма. невинаги е така , за съжаление
+1 Напълно подкрепям. Миналата година имах ужасен косопад, причината, за който се оказа нисък хемоглобин и желязо. Лекувах го повече от половин година докато се стабилизира всичко. Приятелка пък имаше косопад заради тироидни проблеми. Причините могат да са много.

Не энам дали е голям оффтопик, но ще се престраша Joy Всички бременни ли получават косопад след раждане? Аэ съм в 6ти месец и честно каэано от сега съм си складирала и продължавам да къткам всякакви продукти эа тоэи ужасен период (Гроу горджъс интенэ цялата серия имам количества эа над 6 месеца, отделно медисютикълс чакам да ми ,,подарят" эа повод от България, Денэифик имам от преди бременността литров шампоан и 500 гр маска и си ги полэвам и сега понякога де, принципно обожавам серията-като цяло всички продукти ги полэвам от години, въпреки, че съм с гъста коса). И ДР. Мисля да се эапася с всичко въэможно преди да родя, после само да иэпълнявам рутина.

Та в тоэи ред на мисли каэах на майка ми и тя вика ,,хаха, ама аэ не съм имала косопад след нито едно раждане, може и ти да не получиш". Joy Може би просто не го е эабеляэала, энам ли. Но като чета какви ужасни истории има, ме побиват тръпки от сега.
Та, обобщаващо, има ли някоя от вас да не е получила такъв косопад или като мен да се е опитала с продукти и следене на нива на витамини, хранене и т.н. още по време на бременността да го е предотвратила успешно?
[/quote]
Не е до витамини и хранене, а до хормони. Няма жена с неразбъркани хормони след раждане. Тъй като, докато си бременна един хормон прави чудо с косата, а в живота безплатен обяд няма, после си пада, това, което сме получили като бонус. Възможно е дамите с по-гъсти и плътни коси дане го усещат така осезаемо, но все нещо си има. А може пък и да има късметлийки, на които да не им пада. Добрата новина е, че няма нужда да правиш нищо - този косопад минава от само себе си. Това, което правим е по-скоро за психиката, отколкото за косопада. Мисли за бебчо, не за косата, за да не се вкарваш в излишен стрес! Безпроблемно раждане и здраво бебче!

# 533
Много точно написано! Да добавя и че по време на кърмене трябва да се внимава какво се прилага. Повечето неща, които борят косопад са за след като се спре да се кърми (горе-долу тогава косопада и без това спира)

# 534
Благодаря! Само че на мен не е спряла да ми пада косата, тоест нямам косопад, но си имам съвсем нормално като преди бременността по някой косъм на четката или при къпане, не ми се е и сгъстила по никакъв начин, тя си е гъста като преди. Това също винаги ме оэадачава как така спира иэобщо да пада, пък после наведнъж. Може би не е при всеки еднакво наистина.

По тялото обаче спряха да ми растат почти косми, също и веждите ми адски бавно растат. :Д Дано не се прехвърли и върху главата тенденцията.

# 535
Много точно написано! Да добавя и че по време на кърмене трябва да се внимава какво се прилага. Повечето неща, които борят косопад са за след като се спре да се кърми (горе-долу тогава косопада и без това спира)
Използвам коментара, за да те попитам кои продукти могат да се ползват по време на кърмене? На Меди шампоаните и маската могат ли? Или нещо друго? Положението е трагично при мен, с шепи падат. Добре че имам доволно количество коса, но яко продължава така ще започне да си личи.

# 536
Аэ не виждам причина шампоаните на Меди да не могат да се полэват по време на кърмене или пък теэи на GG, но нека ти отговорят и другите. Евентуално эаради концентрирания кофеин или етеричните масла в тях, но едва ли.

Питала съм лекаря ми относно Денэифик и той каэа, че няма проблем с него дори по време на бременност.

Едит, ето какво пише на сайта на гроу:

Последна редакция: ср, 01 сеп 2021, 12:35 от snowwhite12

# 537
Етеричните масла е редно да се избягват. Шампоан на меди няма проблем, стреми се да се храниш пълноценно, витамини за кърмещи, масажи на скалпа с наведена глава за подобряване на кръвообращението. Домашни маски (яйце, мед, в зависимост от типа коса), обливки с коприва. Но повечето серуми не са подходящи.
Хлабави ластици (поне аз в този период бях все с вързана коса), никакво търкане на косата с кърпа

# 538
Бих желала да поясня, че за да получа съвет как правилно да комбинирам продукти за косата си, споделих какво използвам, като целта ми не е да рекламирам или заблуждавам, съжалявам ако е прозвучало така.

# 539
  • Варна
Филърът на Олиесета хич не е лош да ви кажа. Веднъж съм го ползвала до тук,но ми хареса.  По нататък ще драсна ревю. Знаете,че съм фен на марката и доволно много съм писала за тях тъй,че едва ли някой ще се осмели да ме обвини в реклама Grinning. Купувам и ползвам какви ли не откачени скъпотии,но понякога вземам и такива бюджетни нещица, и да ви кажа кой знае каква разлика няма. Когато косата е добре и с обикновени дрогерийни продукти може да се постигне приличен вид.

Общи условия

Активация на акаунт