АПРИЛчето порасна вече в любопитно мъничко човече

• 8 067
  • 298
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Честито на сладкото Катенце!   bigdance2

Аз давам разредено сокче. Малкият много го харесва и не съм забелязала да му се връщат коликите, ама виж от карфиола, малееее  smile3511 

Мацки, а защо не кърмите веднага след или преди пюрето? Нали трябва да имаме поне 3 часова пауза след твърдата храна, за да може да се преработи и да си почине коремчето. И 2-те педита, при които сме ходили ме предупредиха, че със захранването трябва да имаме режим, че иначе може да докараме стомашни проблеми на хлапето. Брат ми е така от малък и за това ви го казвам.

Енви, малкия не можа да се светне точно как да ползва чашата. Само го дъвче тоя накрайник и си чеше венците с него  Shocked

Пеги, от всичките мами, с които излизаме, само една каза, че детето й е пълзяло. Другите направо са проходили.

# 196
Честит 7-ми месец на Екатерина!  bouquet Hug  bouquet
Цвети, аз не съм го чувала май туй чудо Embarassed
Аз сок не съм давала още и мисля скоро да не го правя.

# 197
Добро утро и от нас,

4естит 7ми месец на кака Кати   bouquet

Много ме е яд. Имам среЩа в 10 да ходим в zоологи4еската ама се оспахме  Whistling  и няма как да успея  Sad  А днес уж бил последния хубав ден. Е, пак Ще иzлиzам де, ама не е съЩото  Crossing Arms

СноЩи сънувах 4е Милена проходи и 4е като zвъння телефона, тя го е вдигала и каzа гръмногласно АЛО  и след това бабабабабамама и т.н.  Crazy

За иzправянето, проходилки, бънджита и тем подобни. В едната ми книга (не ми се 4удете, имам доста книги) пиШе, 4е не е хубаво да се "форсират" неЩата. Препоръ4ват да се остави детето колкото може пове4е на zемята да се движи. Когато то е готово да се иzправя и да ходи, то тогава Ще има такова огромно желание да го прави, 4е ниЩо не може да го спира. С други думи, ако сега не го прави, zна4и не е готово оЩе. Двигателния апарат оЩе не е достатъ4но zрял да поеме тежестта на цялото тяло. И именно поради таzи при4ина не бива да се слагат децата в проходилки или бънджита или да се държат много в иzправено положение. Проходилките са опасни и zаЩото лесно могат да паднат с нея.
За сядането, каzват 4е не бива да се слагат в седнало положение докато детето не може сам да постигне това положение (т.е. не само да не пада когато ние го слагаме седнало). Детето само си zнае кога му е времето, имайте му доверие и не форсирайте неЩата  Peace

Пеги, наистина има бебета които не пълzят. Пък и ни е рано оЩе, обикновенно към 9ти месец по4ват децата. Така 4е няма място zа тревога на тоzи етап.

С пиенето и ние сме zле. Вода не Ще, пробах със сок, пак не Ще. А ТРЯБВА да пие. Днес Ще давам с лъжица, няма как....  Sad

Мимка, нямаШ ли някакви вести от Дея? Дано са добре  Praynig

Дайте една рецепта zа постнатален кекс, моля   chef

# 198
  • София
Ами, Ренка, защото моя хубосник не иска да суче навън и съм принудена да давам пюрета навън, че все пак да хапва нещо и да не реве от глад!

# 199
  • София
Днес ще въвеждам морков,а след това съм приготвила Амарант](някой да знае дали се запича?)[/b[/color]
Абе, Цвети, не знам какво е това Амарант, ама името му ми звучи като запичащо  Joy

А като толкова мацки вече се оплакаха и като знаем, че лапетата ни се връткат и падат от спални и дивани, що продължаваме да ги слагаме??!??   smile3555  Аз вчера гледам, че пак го бях тупнала на дивана и си викам "Еххх, патешка му работа!  newsm57  Никой няма в тая тиква мойта!!!"

# 200
Добро утро и от нас!
Снощи се опитвах да вляза във форума, ама нъц, не се отваряше.

Честит 7- ми месец на малкото Кате! Браво на нея, вече се изправя.   bouquet

Сок не давам.
Пеги и моята беба не пълзи, само се върти и обръща, но когато е на кеф.

Ще ни бият нова ваксина- пневмококи така ли се пише за Пневмония и т.н. newsm78 Вчера ми каза педиатърката, аз чя питам, щом е нова, сигурна ли е тази ваксина,тя вика "вече е пробвана в Америка". Та MissZ, нали се чудеше защо нямаме ваксина на 6 м - вече имаме, чудят се какво още да измислят. Thinking

# 201
Ще ни бият нова ваксина- пневмококи така ли се пише за Пневмония и т.н. newsm78 Вчера ми каза педиатърката, аз чя питам, щом е нова, сигурна ли е тази ваксина,тя вика "вече е пробвана в Америка". Та MissZ, нали се чудеше защо нямаме ваксина на 6 м - вече имаме, чудят се какво още да измислят. Thinking

И аz Ще я сложа, макар 4е тук оЩе не е платена от zастраховката, трябва сами да си я плаЩаме  Sad  Но аz след като се информирах на ляво и на дясно я смятам zа добре.

# 202
Добър ден , дами Grinning

Мистик, добре си ни дошла отново. Честит рожден ден Laughing.
Честита годишнина на Мехурчетата  bouquet

Честито и на половин годишните ни девойки Велина и Диляна. Да слушат батковците си и те тях.
Честито и на Катето за 7-те месеца и за новите двигателни постижения.

Нашият отчет за тези дни е
 - все така болни, даже малко повече
 - не лази, обръща се от гръб по корем многоо рядко
 - хемоглобин - 114
 - сок не пие все още, мъчим се с вода, докарваме я вече до 20 мл на ден
 - урина взех с контейнерче, сутрин, изключително лесно, не замърсих пробата, само малко поопикахме повивалника.

Цвети, какво е Амарант?

# 203
Момичета, пневмококовата ваксина веднъж ли се бие или има и след годинката повторение?

Цвети, обясни моля те на широката непросветена публика какво е амарант?

Ние сме добре, само дето Иво трети ден ми вади нервите с рев. Лошото е, че каквото и да правя, е неутешим.

# 204
Момичета, пневмококовата ваксина веднъж ли се бие или има и след годинката повторение?

3 пъти е  Confused  Мен ме посъветваха веднъж преz 7мия (т.е. на 6 навърШени), втората 4 седмици по късно и третата zаедно с Шествалентната на 13 месеца или там кога е.

Милена се нау4и да отваря 4екмеджета  ooooh!

# 205
Аха, значи е тази, за която си мислех. Аз съм решила да я слагам еднократно след 1 годинка, както и  ActHib. Както и менингококовата. Дотогава ще следя с 4 очи да не е контактен. Не ми се иска да му се натрупват много боцкания и затова така реших.

За чекмеджетата - ха честито купове дрехи и домакинска посуда на пода. Следи я да не прещипе пръстче само.

Последна редакция: ср, 25 окт 2006, 12:37 от юл4е

# 206
Цветенце, ама ни хвърли в размисъл с тоя АМАРАНТ...  hahaha Thinking Хайде, казвай какво е туй, че каквито сме любопитки - питки, ще изгорим от нетърпение... Joy Joy

ЧЕСТИТИ 7 МЕС. НА СЛАДКА КАКА КАТИ! Hug Heart Eyes Hug

# 207
Честит нов месец на Катето!!

Ето какво намерих за АМАРАНТА - бил е основна храна при древните ацтеки. С нея са се препитавали и ранните американски цивилизации. Най-атрактивното при тази култура са високото съдържание на протеини в зърното - между 14% и 16%, балансираният състав на аминокиселини и наличието на една от тях - лизин, отсъстваща при другите зърнени култури. В равна смес с царевично брашно амарантът може да бъде пълноценна белтъчна храна за страдащите от глутенова ентеропатия, тъй като в него отсъства глутен. Потребители на произведения продукт ще са и хората, страдащи от аутизъм, сърдечни и онкологични заболявания.

Все пак Цветето може да даде повече инфо  Wink

# 208
Пеги, Люс направо проходи, чак след това започна да пълзи. Така че хич не се притеснявай.
Юлче, от теб научих за ваксините много повече, отколкото личната ни лекарка. Ама от къде си толкоз информирана?
Йоан пък вода много трудно пие, но сокчета и чай обича.
Иначе при нас нищо ново - сега като е топло почти цял ден сме навън, после си вземаме баткото и пак разходки и така до 19 часа.

bouquet  bouquet  bouquet                               Честит 7-ми месец на Екатерина!!!

Чесит Рожден Ден на своенравната Мистик!!!   
[/color] bouquet  bouquet  bouquet

# 209
  • 2 етажа над тавана
Ура, работи ни асансьора, отивам да обличам беба и мен си и хуквам навън newsm44

Общи условия

Активация на акаунт