Отговори
# 675
Не пазарувам от втора употреба единствено по причина, че се оливат с цени и първоначалната идея за взаимопомощ е изчезнала. В големите градове, стоките на промоция в останалите магазини са със същата стойност. Чувала съм за хора, които пазаруват от там по-известни спортни марки и после препродават в Ибей и от това печелят толкова, че не се налага да работят.

# 676
Савова, и в Малта са charity shops. Аз намирам невероятни стари вещи за дома, за без пари - месингови свещници, дървени кутии, рамки, кристални купи и вази - все нещица които обичам. Полирам, търкам и ползвам за декорация според сезона. Simple Smile

# 677
  • София
Преподаването си е бизнес. Аз ровя за собствен кеф.
Търся опреде Ю ени неща, които  няма как да купя по друг начин.

# 678
И на мен лично ми е много интересно и вдъхновяващо и когато имам възможност да пътувам освен културата и музеите (и ХРАНАТА, да не пропускаме храната, за Бога!)
О, да Храната - много е хубава и вкусна храната в Италия, с такова удоволствие ям там. За мен това е най добрата кухня.

Магазините ВУ миришат ужасно лошо  само минавайки покрай тях. Аз ги заобикалям. Говоря за тези с дрехи, за домашни потреби - не знам.

Иначе естествено обичам изгодни покупки - добре се възползвам от сезоните намаления в магазините. То има ли някой да не ги обича. За тази година приключих с летните намаления. Гледам, че са започнали да излагат есенните колекции.

# 679
  • Mediterraneo
Ужасно обичам ВУ, но тук имам само няколко чарити шопа, нищо общо с огромните халета в Бг, където ровех за спорта.

# 680
Савова, и в Малта са charity shops. Аз намирам невероятни стари вещи за дома, за без пари - месингови свещници, дървени кутии, рамки, кристални купи и вази - все нещица които обичам. Полирам, търкам и ползвам за декорация според сезона. Simple Smile
Това звучи интересно но не съм виждала в София.

# 681
В България няма чаръти шопове.

# 682
  • В градината...
Nova Nadejda, има и магазини за втора ръка такива вещи, но са по-малко. Много интересни неща има там.  Нашите турци ги носят от Белгия и Холандия най-вече. Там, като се освобождава някоя къща от починали собственици или пък при преобзавеждане, няма къде да се изхвърлят старите вещи. За това се плаща. А нашенците ги вземат и ги товарят в бусове. И ги носят тук.

# 683
Показвам за малко една невероятна рокля, която открихме за една фотосесия на щерката в един от въпросните чаръти шоп.  
За мен тези магазини ( тук в Малта) са като тавана на баба 😍

Последна редакция: сб, 21 авг 2021, 08:58 от MagniМ

# 684
Ехаааа, MagniM,красота🤗-за щерката говоря, поздравления.

# 685
  • София
И аз много обичам ВУ. Имам си един магазин, всяка седмица си го обикалям.
Но като общо, в България повишиха цените и понижиха качеството.

# 686
  • Най-красивата страна
В България има магазини,които предлагат мебели и вещи ВУ-сервизи,вази,свещници,картини и други подобни от различни европейски страни.В тях дрехи не се продават.
Цените обаче са високи.

В магазин за дрехи ВУ не влизам.
Цените са доста високи.,като за ВУ.Особено в онлайн магазините.
За същите пари мога да си напазарувам от HM например.
Маратонки ,например Адидас за 150лв.също мога да си купя чисто нови от нормален магазин.

# 687
  • В градината...
В София ми направи впечатление, че дрехите са на високи цени. В малките градове не е така. Редовно купувам сака за 2 лв.и ризи по 50 стотинки, памучни, качествени, често и съвсем нови. В ден с най-ниска от падащите цени килограмът е 2 лв. Всъщност, по другите магазини не мога да намеря такива. Почти всичко е еднотипна турска или китайска стока.

# 688
  • София
Магни, пращай ми снимките, които качваш, защото пак съм пропуснала, както обикновено.
Аз пак съм на плажа, снощи, когато пристигнахме, бяхме така

# 689
И ние пак на път.
Висим на една опашка в момента с португалци и ужасно ми приличат на нашенци Simple Smile)

Относно ВУ нямам задръжки и предубеждения. В рециклирането има смисъл.

Общи условия

Активация на акаунт