Отговори
# 765
Аз съм на море сега, взех много малко багаж и ми е съвсем добре.

# 766
На мен ми е приятно ментално да приготвям багаж за всякакви пътувания, не че не знам какво да нося спрямо моите разбирания и начин на живот. Stuck Out Tongue
Не ми се иска да се насилвам дa се събера в кери-он за 1 седмица, куфар среден размер е съвсем нормално за "малко багаж" на море. В крайна сметка искам да ми е приятно.

# 767
  • В градината...
За мен пътуването е голям стрес. А при последната ни почивка се оказа, че в апартамента, който наехме, има всичко необходимо. Да, ама няма как да знам предварително. Колата ни се счупи по пътя, връщахме се и тръгнахме с малката кола. Как побрахме всичкия багаж, още се чудя. Само гърнето на малкия не се събра.

# 768
Оф, и аз не мога с малко багаж, а се опитвам. Сега ми предстои планина и ще се опитам да се побера в малък ръчен куфар. Връхните дрехи няма да слагам там, ще взема и такива че ще ходим в околностите на Снежанка.

# 769
  • София
Аз имам стрес от майка ми. И тя понасяше къщата и беше стресово.  Аз за това не мъкна. Всичко мога да купя на място. Само на палатка или на къмпинг нося лекарства и посуда.

# 770
Имам списък с необходим багаж за две седмици и си го ползвам от години. Само отмятам. Сменят се само моделите и цветовете на дрехите и консумативите. Лесно, бързо и без да се замислям. Досега не е имало момент нещо да не ми достигне, напротив. С всяка година намалявам броя и пак остават необличани комплекти. Само куфарчето ми с козметика и парфюми с всяка година пораства. Relieved

Последна редакция: пн, 23 авг 2021, 14:59 от Sysly

# 771
  • В градината...
Това с вечния списък е добра идея.
Често забравям да сложа важни неща, докато мисля за дреболии.

# 772
Никога нищо не забравям, и аз правя списък, в резултат съм помъкнала цялата къща.

# 773
И като спеменахре ръчен багаж, обзалагам се че съм шампиона на темата Simple Smile. Ходих на Карибите с ръчен багаж Simple Smile.

# 774
  • София
Е то за там освен бански и бутилка водка, ако успееш да я прекараш, друго не ти трябва.

# 775
Хаха, а аз само с чанта, къси гащи и потник във Виена януари месец. Че куфара от Малдивите беше отишъл на друга дестинация..))

# 776
Хаха, а аз само с чанта, къси гащи и потник във Виена януари месец. Че куфара от Малдивите беше отишъл на друга дестинация..))

Е затова са създадени магазини като HM Simple Smile Преди да се сблъскам със загубен багаж винаги съм се чудила защо същестсвува този магазин с евтини масови дрехи с лошо качество, който предлага от офисни дрехи до плажни одежди, без да влага старание, качество или фантазия нито в едното, нито в другото. Като ти загубят багажа, обаче, за 20 минути в НМ можеш да се облечеш от чорапите и бельото, през дрехите, аксесоарите и гримовете за каквото се сетиш - от бизнес среща  през плаж до сватба.

# 777
Може, ама нямаше как в снега да тичам по джапанки из града. Директно в хотела (защото и връзката изпуснахме), рум сервиз и на сутринта багажа дойде.

# 778
  • някъде под слънцето...
atenan за подобни случаи ненадминати са застраховките , които са автоматични при закъпуване на билет с тях.
Справих се със  едни 150 евро за неща от първа необходимост, когато  пристигнах в София а бахажа ми остана 2  за дни във Франкфурт, донесоха го  у майка ми в деня, когато пътувах на обратно.
Дрехи от България не купувам , но тогава нямаше как.
Даже чаках сутринта да отворят магазините...

Последна редакция: пн, 23 авг 2021, 16:33 от sl

# 779
Никога не са ми губили багаж, не знам какво е усещането.
С малко багаж напоследък пътувам и аз, дори когато сме си с колата и на практика мога да си помъкна къщата.
Октомври с целия си акъл смятам да пътувам за една седмица и се чудя дали да се пробвам само с ръчен или да чекирам и едно куфарче... Мисля пробно да наредя една позволена ръчна чанта да видя дали ще се вмъкна. Някакви трикове за пестене на място? Дрехите на ролки или нещо друго? А, сетих се, може да ползвам от онези вакуумни торби. 😂

Общи условия

Активация на акаунт