Отговори
# 645
  • някъде под слънцето...
Не мисля, че е въпрос само  на финансови възможностти.
Бях гледала някаква българска депутатка, чиито тоялети бяха  маркови доста скъпи.Стояха и гротесткно.
По скоро на вътрешно себеусещане , което се проявава чрез елегантното им излъчване.

Последна редакция: сб, 21 авг 2021, 11:27 от sl

# 646
Не можем да се сравняваме с италианците. Те имат различно светоусещане и са съвсем различни като стил. Да не говорим че в магазините си нямат турски и китайски дрехи. Имат си техни марки и се обличат с тях.

# 647
Дааа, финансовата възможност.
Наистина добре обработеният памук и лен не е масовият памук и лен по магазините и цената му е различна.
По магазините ни е пълно с боклук.
Както с храните, по-ниско качество за по-малко пари.

# 648
  • някъде под слънцето...
Не мисля.
Примерно  средната испанска(опредвлено е различна от италианката и изобщо не правя сравнение), се облича в ежедневието  предимно от Масимо, Сара, Манго, все испански  марки.
Не че не може да си позволи по скъпи марки, просто не  го счита за необходимо, освен ако не  е наложително заради  
обществения и  статус.

Кралицата също често се появява  с дрехи на изброените  марки.

В България тези магазини също са популярни, но....както испанката св различава в България, така и българката(живееща в България) се откроява тук.

Последна редакция: сб, 21 авг 2021, 11:24 от sl

# 649
И аз съм на мнение, че не е само до финансови възможности. Тук ( в Германия) е трудно да видиш добре облечени жени извън Мюнхен, Дюселдорф или Берлин.Трудно ми беше да свикна, че както  аз ходя из планината облечена е общоприетия стил на ежедневно облекло, независимо дали в офиса или на разходка из центъра. Уж всички сме Business casual на работа, но италианките, испанките и източноевропейките се познаваме отдалеч.

# 650
Всяка нация е белязана от историческото си минало по един или друг начин начин. Климатът и темпераментът също вървят ръка за ръка и дават своето отражение върху стила на живот и модата.
А ние на този кръстопът сме ни риба, ни рак. Simple Smile От всякъде сме чопнали по нещо и за съжаление не винаги от най-доброто.

Последна редакция: пт, 20 авг 2021, 12:53 от Sysly

# 651
  • София
Има нещо подобно за пенсионерите. На запад има определени вериги, които продават доста качествени дрехи на прилични цени и са все в този стил. Светли, естествени материи, сменят ги на няколко месеца. Също така са хем в тенденциите, хем отчитат промените в годините.
Само да добавя, че в Южна Италия бабите приличат на нашите. Все пак опира до начин на живот и възможности.

# 652
  • София
Това, че в Италия няма турски и китайски стоки е просто смешно. Имат си и китайски магазини тип левче даже.

# 653
  • някъде под слънцето...
Преди 10тина години ирландската марка Primark влесе в Испания, първо скромно , но после направи бум.В момента имат магазини както в 80 % от моловете в Мадрид, така и  външни магазини по центъра.
Успяха да засенчат HM , Бершка Страдовариус, като последните две са предимно с тийн насоченост и използвант евтинини не особено качеатвени материали.
То всъщност и Сара отдавна не е това, което беше преди 15+ години, Масимо също смъкнаха гарда.От Индетекс  само Утерке  горе долу държи имиджа
Ако се загледаш в торбичките , които носят хората в едун мол с Primark,  ще установиш, че поне 80%  от циркулиращите хора са си купули нещо от там.Дори и в молове , намиращи се в квартали с клиенти от по висок таргет.
Качеството им е относително.Имат дрехи от памук, лен и вълна,
Голяма част от пенсионерите и не само  се обличат там.

Последна редакция: сб, 21 авг 2021, 11:30 от sl

# 654
А да видяхте някоя жена с букли, Фафли или екстейшъни /не знам правилно ли го пиша/!? Или някоя гримирана като за сценична изява в кабаре!? Wink

# 655
  • София
Че кой е казал, че няма китайски и от левче и индийски? Просто има и други. Имат конфекция, която е на прилични цени и е качествена.

# 656
А да видяхте някоя жена с букли, Фафли или екстейшъни /не знам правилно ли го пиша/!? Или някоя гримирана като за сценична изява в кабаре!? Wink
Аз вече и в България все по-рядко виждам такива. Да, има ги все още, но ми прави впечатление, че все повече се залага на естествената визия, лекият грим и собствената коса.

# 657
Това, че в Италия няма турски и китайски стоки е просто смешно. Имат си и китайски магазини тип левче даже.
Едва ли магазините им за дрехи са пълни с турски и китайски дрехи както е в Бг. В Бургас можеш да минеш по центъра и да влезеш само в един магаьиб, защото във всичките има една и съща стока.

# 658
Аз много харесвам Италия, но мен ме впечатляват архитектурата, историята, произведеният на изкуството, паметниците, катедралите, замъците. И най ми е било интересно да се включа към група с екскурзовод, т.е. не само да гледам, а и да ми се разказва какво, защо, как ... Помня и съм впечатлена от много неща, които съм видяла, докоснала. Там всичко е история - и то древна от времето на Цезарите още.
И целият Ренесанс - накъдето и да се обърнеш - тук статуя на Микеланджело, там куполът на Брунелески, картини на Леонардо и Рафаело. Дворците на Медичите и Борджиите.

Друго, което ми харесва - тишината, спокойствието, няма напрежение в общуването между хората или поне аз не съм го усетила.

За модата - разбира се харесва ми, не пропускам да си купя някои неща. Има типично италиански марки, които не присъстват на българския пазар за съжаление. Но иначе като тенденции - абсолютно в крак сме. Много от показалите се тук дами спокойно могат да си крачат по италианските улици напълно вписвайки се в потока като облекло, а за външния вид ще получат комплименти /културни и приятни/. Италианците са много галантни.

Последна редакция: пт, 20 авг 2021, 13:23 от Sweta

# 659
  • някъде под слънцето...
ФаФлите в Испания така и не успяха да стигнат.Макар, че доста българки се опитаха да ги популяризират .
За грима...
От години пиша, че съм фен на идеята  използва адекватен  грим за опредвленото място.
На много дами не им допадна позицията ми и ,спрях да пиша.
После когато напишеш , че българките се разпознават поне от 500метра , се обиждат.
Те и италианките св разпознават от 500, но са горди от това Simple Smile .
Та в това е разликата, едните са самуверени в себеизразяването си и не се нуждаят от одобррние , а другите не са и имат нужда от чуждо  мнение.

Последна редакция: пт, 20 авг 2021, 13:23 от sl

Общи условия

Активация на акаунт