Предложения за странни, необичайни и интересни имена! - 33

• 26 290
  • 743
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Познавам младеж с фамилия Дрончев.

# 166
Зина - млада жена
Марушка - млада жена
Трояна - млада жена
Данчо - новородено... (Дядото се запънал и нямало как да е Даниел или поне Йордан)

# 167
  • Габрово
Цитат на: Elwing [list
[/list]link=topic=1358005.msg43276592#msg43276592 date=1628364934]
Познавам Вилиян, на галено му викат Вили.
Дафинис българин ли е?
С българска фамилия е

# 168
  • София, България
Юнак

# 169
Гледах "Търси се" с Нели Атанасова и Александър Сано.  Майка й е Драгица Кочова, а свекървата е Настенка.

# 170
На мен са ми интересни позабравени български имена, например, които са имали ваши пра-баби, дядовци...

# 171
Аз някак си съм имала достатъчно нормални имена и от двете страни на баби, дядовци и пра-баби и прадядовци.
Едните бяха просто с по-селски имена -  Желязка и Генчо, другите Галя и Юрий, но пък пра-тата бяха с доста модерни имена, които са си популярни и сега -  Анна и Александър, Мария и Генчо, Анна и Евгени, Анастасия и Николай. Скучно е от моята страна, и родителите са ми със стандартни имена, и аз Grinning

# 172
  • София
Мелпомена. 😄

Моите баби и дядовци са с нормални и хубави имена, но пра-бабите ми са били Кина, Петра, Димка, Ленка. Кой знае когато дойде време ние да имаме внуци какви имена ще са станали модерни и сигурно тези които ние сме дали на децата си ще звучат остаряло. 😄

# 173
Моята пра-прабаба се е казвала Липа(ударението на и, а не като дървото), мъжът ѝ е бил Томан.
Другaте рода са били с "нормални", дори една Елеонора е имало, но починала много рано.

Последна редакция: нд, 08 авг 2021, 14:57 от Threemafan

# 174
Кина е интересно, може да стане отново модерно. Томан - за пръв път го чувам, също е интересно.

# 175
  • София
И аз съм си го мислела това за Кина, че може пак да стане модерно. Същото ми е минавало през ума и за името Гета. (познавам само една единствена баба на 93-4г с това име)

# 176
Моите прабаби и прадядовци са били Яна и Васил, Панайота и Иван, Гина и Киро, Миланка и Боян. Интересното е, че бащата на Боян, т.е. пра-прадядо ми е носил името Джон (бил с югославска жилка).

# 177
  • София
Моите прабаби и прадядовци са Гала и Никола; Люба и Васил; Станка и Димитър; Райна и Иван.
Бабите и дядовците ми бяха Мария и Иван; Евгения и Иван.
Съвсем нормално звучащи имена и днес с изключения на Станка.

# 178
  • София
Моите бяха Станка и Руска. А дядовците ми Друми и Илия Simple Smile

# 179
  • Sofia
Прабаба Сава.

Общи условия

Активация на акаунт