Предложения за странни, необичайни и интересни имена! - 33

• 26 293
  • 743
  •   1
Отговори
# 180
По-интересните имена в рода са Каля и Кудин(к)а. От мъжете - Трайко.

# 181
За срам и позор не си знам всичките на изуст, трябва да се помъча малко, но ето тъкмо идея да си направя родословно дърво Simple Smile че и снимки мога да набарам.

От едната страна са Йорданка и Стоян и Петър и Боряна. От другата... писах по-назад, че има Никодим някъде из дървото, Илийка и Яна, на които е кръстена мама Илияна, Златка, на която е кръстена леля ми, има Десо, но мисля, че е пра-дядо?

Интересното в моето семейство е, че от двете страни се събират много еднакви имена сред лели, баби и кръстници. Не са преки роднини, но съвпаденията са големи.
Имам баба Йорданка и пра-баба Йорданка, имаме Емил и Емилия, Илия и Илияна, Златко и Златка, Арангел и Арангелов.

# 182
  • София, България
Нетипично им еза момиче, което не е галено, е Кая. Друго подобно е Белла с двете л

# 183
В рода си имам Стефка, която докато е била дете по време на румънското владеене на Добруджа, е била Станка. Как е станало преименуването - не зная. Христана, Иван, Парашкева/Пеша/, Никола, Николай, Стоянка, Тодор...

# 184
  • Най-красивата страна
Прабаба Мариго, прадядо Янис-гърци.
Баба ми е Кристина,сестра и Стефания.

# 185
Чаяна (Истаткова по мъж)

# 186
Само веднъж съм срещала фамилията Истатков/а, а Чаяна е интересно и непознато за мен.

# 187
В моята рода (пра-) баби/дядовци са със следните имена: Василка и Ангел, Райна и Иван, Минка и Рад (това е цялото име но са го наричали Ради), Кирил и Люба, Стойко и Веселинка, Ерменка, Анастасия и Стоил, Роза, Славчо, Асен и Траянка (преди брак Гълъбова, след - Иванова), Маргарита и Алекси, Темелко, Илчо, Станиш, Дойчин, Невена, Дафина, Цветанка, Еринка, Веселин.

# 188
    Моите баби и дядовци бяха Магдалена и Методи, и Неделя и Георги. Едните ми прабаба и прадядо по майчина линия бяха Мина и Стоян, за останалите нищо не знам, не ги познавах, починали са отдавна. Преди няколко месеца с изненада разбрах, че едната сестра на баба ми Магдалена, която аз като дете помнех като Златка, всъщност се е казвала Зюмбюла.

# 189
    # 190
    От ТВ репортаж Илвияна , над 60 г.

# 191
    Петромила
    Ивалина
    Силвена
    Бинка
    Добавям:
    Свободка
    Ваклина
    Нонка
    Славянка

Последна редакция: ср, 11 авг 2021, 12:56 от Atamagaokashii

# 192
    В един и същ ден срещнах документално Събо, Сотир и Динамчо. Първите две са си поостарели като имена, но третото още го осмислям.

# 193
    Ох, Динамчо! Ще припадна. От динамо ли произхожда или от динамит?

# 194
    • София, България
    Семка и Семко срещнах наскоро. А за фамилии, не знам дали трябва тук да пусна, но съседите ни са Пиперкови. Дали и Чушкови има хаха

Общи условия

Активация на акаунт