Предложения за странни, необичайни и интересни имена! - 33

• 26 313
  • 743
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Сега ще е първокласник и ще се сблъска за първи път с "грешно" изписване на името си. Не знам защо хората причиняват това на децата си, зор да са уникални. Но дори и така написано, пак не се чете по този начин. Ако просто го бяха нарекли Марти, макар и недовършено, никога нямаше да го бъркат поне с явно нежеланото произношение с ударение на И.

# 226
  • пустинен пъпеш
Мария-Касия ,Звездемир-ученици

# 227
  • Ако ви трябвам, да знаете, че съм на същото място, където бях и когато не ви трябвах.....
И аз познавам едно дете с името Мартиин обаче.Има си и сестра Кая ,което ми е леко кучешко.......

# 228
Марилета - млада жена.

# 229
Към потресаващия ми списък от днес и този МартинН добавям и една Дееа... Нямам думи, звучи почти като псувня... Grin

# 230
  • София
Направо 😁😄🤣

# 231
  • Крайбрежен район
Към потресаващия ми списък от днес и този МартинН добавям и една Дееа... Нямам думи, звучи почти като псувня... Grin

Ужас! Не почти, направо като псувня звучи! Dizzy FaceScream
Горкото дете! Cold Sweat

От мен едни Паоулина, Мирям и Ивослав.

Последна редакция: пт, 13 авг 2021, 01:46 от Metanoia

# 232
Дееа!!! Сериозно ли?
 Аз наистина мислех че има някакъв минимален филтър ,които закона да забранява имена, които могат да наранят личноста.
За Мартинн също съм в потрес, но както някой вече каза това поне има лесно решение.

Аз прясно вчера видях бебе на познати, което са кръстили Лиса.
Сега името е ок почти в цял свят, но за БГ да се казваш Лиса..

# 233
Пак по въпроса с Мартинн - един познат мартИн си кръсти детето мАртин.

По мои набюдения хората с по-различно ударение от разпространеното страдат ужасно или просто се примиряват, че никой никога в България няма да им каже името правилно, освен родата.
катрИн - кАтрин
светлинА - светлИна
плАмена - пламЕна
долОрес - долорЕс

# 234
  • София
А толкова ли е важно ударението, се чудя. И страшно, ако се обърка. Така или иначе хората ще го казват по приетия начин. И ако е различно, винаги ще трябва да се уточнява.

# 235
  • Най-красивата страна
Кайра-вид птица

Кайра-мюсюлманско име
Фрея е древно скандинавско име.Богинята на любовта,щастието и пролетта в скандинавската митология.
Ефе-мюсюлманско име
Амария - е съкратено от Аннамария или Анна Мария.
Емелин е героиня от ,,Чичо Томовата колиба,,.
Сарайя е мюслманско име.

# 236
Аз съм втрещена от Мартинн, Мартиин, Дееа и Паоулина. Как може такава неграмотност?!?

Като прочетох Янислав, се сетих за един познат - Янцислав.

# 237
Знам,че темата е предимно за български име,но името на момиченцето много ми хареса.
Имена на братче и сестриче с еритрейско-етиопски произход - Семере (да изпълни) и Изара (дърво).
Аз от своя страна обясних,че моето дете носи име на български владетел.Сигурно в някой техен форум ще фигурира като необичайно име. Joy

# 238
  • Крайбрежен район
Сега се замислих, във всяка страна има списък със забранени имена. В България няма как да няма такъв. Интересно ми е да надникна в него. Дееа определено е сериозен претендент за тоя списък.

# 239
  • София
Изара ми харесва някак, звучно е. Simple Smile
Сетих се за един Ихър. Като Вихър, само че без В. И двама Вихрен познавам.

Общи условия

Активация на акаунт