Предложения за странни, необичайни и интересни имена! - 33

• 25 756
  • 743
  •   1
Отговори
# 570
От Рикардина се сетих някак си за Ричард Груев 😅

# 571
  • София
Синът му се казва Дечко. Страхотна комбинация се получава Simple Smile

# 572
  • Sofia
мъже- Лило,Мимо,Марий

# 573
  • Най-красивата страна
Лила е старо славянско име ,много ми харесва,но у нас рядко срещано.
Мъжката форма Лило-не.
Рикардина-би трябвало да е Рикарда.

Велия
Елнора
Елоиза
Ерсилия
Калвина
Каприз-това ми хареса,облислям го за новата ни котка...
Норина
Перла
Пирина
Розабела
Северия

# 574
Андония
Ивилиян

# 575
В едно познато семейство преди доста години се роди момиченце. Искаха да го кръстят Андония на дядо й Андон. В общината казаха: "Не може. Трябва да е Антония." Родителите се заинатиха и детето стоя няколко месеца без име. Накрая в общината кандисаха.

# 576
  • Пловдив
Май съм писала вече - имам братовчедка Андония, 50+, та явно зависи от кефа на общинарите.

# 577
Фамилия Фиркови. 🍻😉

# 578
В едно познато семейство преди доста години се роди момиченце. Искаха да го кръстят Андония на дядо й Андон. В общината казаха: "Не може. Трябва да е Антония." Родителите се заинатиха и детето стоя няколко месеца без име. Накрая в общината кандисаха.
Вероятно нещо ви е спестено. Няма как новородено да "стои без име". Актът за раждане се съставя в срок, определен със закон. Нито сега, нито преди години, е можело заради спор за име месеци наред някой да стои без акт за раждане. Говоря за акт за раждане, защото е невъзможно съставянето на такъв без да е вписано името на новороденото.

# 579
Вероятно нещо ви е спестено. Няма как новородено да "стои без име". Актът за раждане се съставя в срок, определен със закон. Нито сега, нито преди години, е можело заради спор за име месеци наред някой да стои без акт за раждане. Говоря за акт за раждане, защото е невъзможно съставянето на такъв без да е вписано името на новороденото.

Беше по соц време още. Не претендирам да знам всички подробности около случая.

# 580
  • София
Ако говорим за едно време дори датите на раждане не са били реални някой път в акта за раждане, както беше бабата на мъжа ми. По документи се водеше родена няколко дни по-късно.
От днес една Еделвайс-Ана.

# 581
  • Най-красивата страна
Еделвайс ми харесва.Интересно и красиво,рядко срещано име.

Магнолия също.

# 582
Венеса
Красиела

# 583
Явно има как. Мисля, че този случай съм го разказвала и друг път. Позната, на която синът е роден в последните години на соца и се казва Тони, ми го разказа. Пътували в автобуса и тя нещо говорела на детето, като го нарекла по име. Жената до нея я попитала дали това е пълното име на детето. И се интересувала защото им се родило момче, което искали да нарекат Тони, но от общината се запънали, че не може. И детето повече от месец било без име докато се водят споровете с общината. Не знам дали са успели.
И по темата - фамилии Кикерезови и Кесови.

# 584
Евдалин (мъж)
Биана

Фамилии - Печикамъков, Подмолов

Общи условия

Активация на акаунт