Тормоз от заведение

• 4 476
  • 87
  •   1
Отговори
# 45
Да, определено ще се пишат жалби. Тъпото е, че идвам за броени дни и не исках да си внасям негативизъм в почивката. Баща ми и братовчед ми прекарват тук по половин година и са доста активни по въпроса. От снощи времето се промени, излезе силен вятър, появи се вълнение. Хората се ориентира ха към заведения във вътрешността на града. Тая нощ беше само тътенът на морето, вятърът в листата и аромат на смокини. Романтика. В спомените от детството ми всяка една нощ тук беше такава.

# 46
  • София
Аз не разбрах, заведението във вашата къща ли е? Вие давали ли сте разрешение?
Неприятно е и дано да има решение.

# 47
Аз не разбрах, заведението във вашата къща ли е? Вие давали ли сте разрешение?
Неприятно е и дано да има решение.
На тротоара пред оградата на нашата къща е. Когато някой говори или вика, буквално все едно е на двора. Баща ми даде разрешение навремето, така го увещаваха и уверяваха, че няма да има проблеми. Огромна грешка.
Днес пак по обяд имаше чаша пред прага. Явно това е начин на отмъщение за забележката относно шума.

# 48
  • София
Продължавайте с жалбите.
Друго явно трудно ще постигнете. Не съм на ясно, но тротоарно право не се ли изисква всяка година? Вижте дали не може за следващата да се направи нещо. Не знам и колко струва, но дали е вариант вие да си платите. Знам, че е тъпо, но понякога кеф цена няма.
Ние имаме ваканционен имот над заведение, но са разбрани собствениците. Въпреки това си е шумно и рядко го ползваме.

# 49
  • София, България
Жалби ,жалби ,жалби и рано или късно става.

# 50
Тия сенници не разбрах къде точно са, но за тях може жалба в общината да шм проверят разрешителтите за поставяне. Част от преместваемо съоръжение ли са, или част от строеж..все са на разрешителен режим. Нека им проверят има ли ги тези разрешителни, няма ли ги...да се провери и ви уведомят за резултата.

# 51
Част от преместваемо съоръжение са. От общината е регламентирано колко трябва да са високи. Тази година обаче върху сенниците се е появила дървена ограда, висока 70-80 см. Не ми е ясна функцията й, може би да пази от гларусите ли, не знам. Отделно успоредно са сложили павилион, със сенник с островърх покрив. Та от тези съоръжения две от стаите ни са без никаква гледка, вижда се само една ивица от морето.
Мисля, че това веднага ще ги накарат да го махнат. Преди три години пак бяха сложили нещо върху сенниците, писахме жалба и след две седмици развалиха всичко. Само не ми е ясно какъв кеф им е цялата тая дандания, пък и ние сме дошли за броени дни и трябва да си губим времето по общини и къде ли не.

Последна редакция: нд, 08 авг 2021, 12:06 от Atamagaokashii

# 52
Нека го проверят от общината. Чл.56 и чл.56а от ЗУТ уреждат преместваемите.
И тази наредба
https://os-nessebar.eu/%D0%BD%D0%B0%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%B1%D0%B … D0%91%D0%AA%D0%A0

# 53
  • София
Ата, снимай го това чудо. Направо ми липсва фантазия да си го представя. 😁

# 54
Още нещо се чудя. Отдавна не съм преглеждала ковид новините, но мисля, че продължават да важат някакви противоепидемични мерки. Тук вечер работи на пълна заетост, масите са една до друга, даже на два реда, дистанция - какво беше това? Та ако станат много нетърпимо, мисля че и за това може да отнесат санкции. Снощи си легнах около 23 часа, музиката дънеше яко. С малко дете съм и когато съм изморена, заспивам веднага . Събудих се в 4, беше мрак и тишина. Лошото е когато ни стреснат посред нощ.

Последна редакция: нд, 08 авг 2021, 12:22 от Atamagaokashii

# 55
  • София
А ти още ли не си звъннала поне на 112? Поне една от вечерите?
Жалбата в общината също досега щеше да е приета, проверена, че и отговор можеше да получиш.
Цяла седмица ги чакаш да прочетат темата, че да се сетят да се съобразяват ли?

За пример, миналия петък няколко хлапета ритаха футбол под прозорците ни (напомням, че също става дума за морски курорт). В 14:00 им направих забележка и ми се озъбиха. В 14:10 звъннах на кварталния. В 14:15 той беше отвън с хлапетата и лично ги изпрати по къщите им. Вече мина повече от седмица и не са повторили. Поне не под нашите прозорци. Извън часовете за почивка ги гледам, че търчат, крещят, ритат футбол, шумят.

# 56
  • Пловдив
Всички сме лелки, на 34 една жена може да се чувства невръстно девойче, но не е. А тия и на мен би ми се приискало да ги залея с вода и да им ритна чашите, както и може би да им счупя сенниците в частта над допустимата височина, но правилният начин все пак е другият - оплаквания, още повече щом проработва, макар и временно. И също мисля, че не е работа на клиентите да се съобразяват, а само на собственика и персонала. Успех!

# 57
Всички сме лелки, на 34 една жена може да се чувства невръстно девойче, но не е. А тия и на мен би ми се приискало да ги залея с вода и да им ритна чашите, както и може би да им счупя сенниците в частта над допустимата височина, но правилният начин все пак е другият - оплаквания, още повече щом проработва, макар и временно. И също мисля, че не е работа на клиентите да се съобразяват, а само на собственика и персонала. Успех!
За всичко съм съгласна, само че защо да сме лелки? 😁Хайде стига, имаме още някоя и друга година. Аз не съм свикнала да ми викат лельо. Може би детето на братовчеда като порасне още, ще посне да ме лельосва, ама засега още гледам да мина за какичка. 🙃

# 58
  • в кукувиче гнездо
С жалби нищо не се получава, изобщо нищо не става. В Бургас, в Лазур, живеем лятото в ад, заради една дискотека, чалготека, Планета Пайнер. Купонът там започва в 1 през ноща и кара до сутринта. Като музиката е изклйчително мощна, диджеят крещи, все едно апартаментът ни е на самия стадион по време на концерт. Мазна чалга всяка нощ, а в петък и събота не се издържа. На затворени прозорци спим и на климатици, с тапи за уши и пак се чува. Ад е. Писали сме десетки жалби, публикации в медиитеЗвъним десетки хора на 112. Полицаите казват - нищо не можем да направим, имат разрешение за работа през ноща от общината. То, хубаво да работят през ноща, но тормозят цял един квартал. В Лазур не е възможно да се спи при никакви условия петък и събота.  това е лятото, зимния сезон пък същата дискотека тормози хора в жилищна сграда, където се помещава. Там пък вече не ми се мисли как живеят.

# 59
Кое е това заведение в Стария град, което работи до 4-5ч след полунощ и то от 15 години? Flushed
Като ги знам кореняк несебърлии и не ми идва от вътре да ти съчувствам. Grin 15 години търпиш!?!? Сакън да не изпуснеш златния имот!? След като едно място не става за живеене в продължение на дълги, дълги години - продаваш (разбрах, че не можеш) или даваш под наем и отиваш на друго място. Несебър не е пустиня - в Новия град е вариант, кв. Черно море е тихичък и новичък. Защо се измъчваш?
Или си направи и ти ресторант, открадни им клиентите и готово. Онези ще фалират, ти ще затваряш в 23ч...

Решение няма. Ти го знаеш, всички го знаят. Към останалите - не сравнявайте стария Несебър с Младост София примерно. Wink 
Ароматът на детство никога няма да се върне и установи трайно.

С най-добри чувства. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт