Частни училища - информативно-дискусионна тема 47

• 42 605
  • 750
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Ваксината в БГ никога няма да стане задължителна.

# 151
Никога не казвай “никога”😀

# 152
А вероятност ЧУ да поискат ваксиниране на учениците си, за да продължат присъствено има ли?
Не, естествено. Все пак да не забравяме, че ваксината не е разрешена за деца до 12 години.
ЧУ са и гимназии.

# 153
  • Отвъд алеята зад шкафа
В Гърция въвеждат тестуване 2 пъти в седмицата за учители, които не са ваксинирани, но искат да работят. Тук ще им е по-лесно да обявят ДО.

# 154
Аз да попитам в режим ДО някой знае ли как се изплащат парите в бюджета на държавните училища? В пълен размер или им ги намаляват?

# 155
  • София
Защо да ги намаляват?
Някои учители преподаваха от училищата (ако нямат възможност от вкъщи).
Евентуално може някоя икономия от парно да са направили. Основното перо разходи са заплати.
Ако не бъркам, в ЧУ не се пипнаха таксите навсякъде, а и не с много (транспорт и храна май).

# 156
  • София
Ами не е точно така, данъци всички плащаме, но за децата от ЧУ, няма пари за 1 и 8 клас, държавата не плаща за тяхното образование.
(Изчезна поста преди моя)

# 157
Здравейте, обръщам се към вас с молба да споделите мнения относно ААУ. Как се чувстват децата там, формата на обучение подходяща ли е, имат ли подход към тях...като цяло всяко едно нещо би ми било от полза.

Включвам се в дискусията, формирала се в последните ви постове и също като вас, не бих била доволна, ако има ДО и тази година.
Въпреки че имам възможността да работя от вкъщи или да не работя за известен период от време, изобщо не ме устройва мисълта да плащам по 2500€ месечно, за да го обучавам аз. Не намирам дистанционното обучение за съвместимо с учениците от началните класове.

Идеята на училищата е не само получаването на знания, но и социализация. При моето дете това ще е ключово, той има нужда от контакти и среда, в която не фигурираме аз и баща му.

# 158
  • София
Ами не е точно така, данъци всички плащаме, но за децата от ЧУ, няма пари за 1 и 8 клас, държавата не плаща за тяхното образование.

което е супер гнусно и лишено от всякакъв смисъл. Както преди време децата, посещаващи частни ясли, не вземаха заветна точка за кандидатстване в детска градина, каквато се полагаше на посещаващите държавни ясли.

# 159
  • Пловдив/София
Виждам, че сме на едно мнение, което заслужава да се отпразнува Simple Smile) (да направим форумна среща преди да затворят заведенията, а Wink )
Страничен въпрос, кога е нормално за ЧУ да дадат информация за учители в 1 клас, необходими бумаги и тн? Чак септември ли? Чакаме си и нищичко не знаем, лекинко се изнервям, че всички квартални ДУ отдавна знаят всичко, че и са напазарували вече.

# 160
  • София
Аз знам за първокласника още от юни. Можеш да му купиш няколко тетрадки с големи квадратчета и с тесни и широки редове Simple Smile

# 161
Виждам, че сме на едно мнение, което заслужава да се отпразнува Simple Smile) (да направим форумна среща преди да затворят заведенията, а Wink )
Страничен въпрос, кога е нормално за ЧУ да дадат информация за учители в 1 клас, необходими бумаги и тн? Чак септември ли? Чакаме си и нищичко не знаем, лекинко се изнервям, че всички квартални ДУ отдавна знаят всичко, че и са напазарували вече.
На 10 септември Simple Smile
Около тази дата организираха РД в Питагор. Тогава родителите се запознават с всички учители и получават комплекта учебници.
Така става по-лесно организацията по подвързване.
Относно списъка в една книжарница за около 10 минити си готова. За какво ти е през юли Simple Smile

# 162
  • Пловдив/София
Хоуп, явно си в отпуска, щом РД са ти в главата Simple Smile)
По принцип и аз так мисля, но обичам да си планирам нещата. Униформите също са през септември, РС на малките деца също, има почивни дни, защо трябвя всичко да става в последния момент под стрес. Ето в СС планират от юни, така е във всички ДУ около мен.

# 163
Пипи за жалост не съм, ама Д-то било до С-то.
Ами ако имаш желание можеш да си купиш нещата от списъка на ДУ. Simple Smile Няма много да се различават.

# 164
  • София
Нещо са те излъгали с "всичко са напазарували". Ще пазаруват поне още 1 месец след 15 септември - помагала, учебни тетрадки, някои специфични неща, като определен вид глина.
"Стандартните" неща можеш и няколко години напред да купиш, по свое усмотрение или ако има някакви списъци (тетрадки, моливи, боички,  ....)
Примерно тази година мислех нищо да не купувам, а преди 2 дни се прибрах с 2-3 тетрадки и пакет карирани листа, а на следващия ден за компенсация за ненанерена книга с още едни акрилни бои.
В много ДУ РС за 1 клас са септември, септември има и разни намаления. Отваряш няколко страници на училища и ще намериш  списъци с необходимите неща.

Общи условия

Активация на акаунт